СЗО: Намаляват заболелите и смъртни случаи с коронавирус по света

Данните са на база втора поредна седмица
Обновена: 11 фев 2021 10:29 | 11 фев 2021 10:28, Петя Славова
19
СЗО: Намаляват заболелите и смъртни случаи с коронавирус по света
Снимка: БГНЕС

Броят на новите случаи на COVID-19, регистрирани в световен мащаб намалява за четвърта поредна седмица, сочат данни на Световната здравна организация, които дават искрица надежда, че светът поставя повратна точка в усилията си за ограничаване на пандемията, съобщава БГНЕС, позовавайки се на CNN.

Броят на смъртните случаи от COVID-19, регистрирани в световен мащаб също намалява за втора поредна седмица, като 88 000 смъртни случая са отчетени през миналата седмица, което е 10% спад в сравнение с предходната седмица, според СЗО.

Още по темата

Повече от 3,1 милиона нови случая на COVID-19 са съобщени по целия свят миналата седмица, заяви СЗО в своята седмична епидемиологична актуализация. Това е 17% намаление спрямо предходната седмица и най-малък брой случаи в световен мащаб от седмицата на 26 октомври 2020 г.

"Въпреки че все още има много страни с нарастващ брой случаи, в световен мащаб това е обнадеждаващо", казва седмичната актуализация на СЗО.

САЩ са регистрирали най-голям брой нови случаи с 871 365. Тази цифра обаче представлява 19% намаление на случаите в сравнение с предходната седмица, според данните на СЗО.

Бразилия, Франция, Русия и Великобритания също са сред страните, които отчитат най-голям брой нови инфекции в световен мащаб, отбелязва СЗО, въпреки че всички отчитат спад в сравнение с данните от предишната седмица.

От всички региони, в сравнение с предишната седмична актуализация на СЗО, Африка отчита най-голям спад в случаите, с 22%, докато Източното Средиземноморие има най-малко, с 2%.

Като цяло, новите случаи в Латинска Америка и Карибите представляват повече от половината от всички нови случаи в световен мащаб, с повече от 1,5 милиона нови инфекции и повече от 45 000 смъртни случая.

В световен мащаб има близо 107 милиона случая на COVID-19 и повече от 2,3 милиона смъртни случая от вируса от началото на пандемията, според данни от университета "Джон Хопкинс".

Седмичните нива на инфекция са намалели с близо една трета на 7 февруари в сравнение с пика в началото на януари.

Много страни се надяват, че ваксините ще предложат изход от кризата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
гологлавия мутаф преди 3 години
Еййй СЗО, чакай малко бе, още има за крадене тук. Чакайте поне още месец, месец и нещо да ги плаша по телевизията, докат сгънем още некой милион. Ботокса и той са напъва, ама зе да издиша вече, писнало му било и му стигали милионите дет взе. Обаче аз още малко искам. После ако искате закривайте цирка, ама недейте така рязко. Имаме още да краднем...
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как няма да намаляват според СЗО, след като Байдън е вече президент и си плаща?
16
0
 
2
 
! Отговори
Бат Пенчо преди 3 години
Ам намаляват щот СЗО си въведе нов начин на броене на заразените. Затва. Я дайте информация за новия начин на броене.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тук шепа празноглавци се упражнявали в писане. Затънали са до гуша в глупост, но продължават да тъпчат надолу...
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, намаляват, няма страшно, утре ще се увеличат.Споко.
13
3
 
14
 
! Отговори
Противник на мутрите преди 3 години
ВСИЧКИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ ЛЪЖАТ! ВСИЧКО Е ЕДНА ИЗМАМА! ВСИЧКО Е САМО ЗА ПАРИ И ВЛАДЕТЕЛСТВО!!! БОТОКСА И МУТРИТЕ ЛЪЖАТ, ТРЯБВА ВЕЧЕ ДА СЕ МАХАТ, ДОЙДЕ ИМ ВРЕМЕТО, КРАЯТ ИМ НАСТЪПИ! ДОЙДЕ ЛИ АПРИЛ И ЩЕ ДОЙДЕ ЖЕЛАНИЯТ КРАЙ И НОВОТО НАЧАЛО! ПАЗЕТЕ СЕ ХОРА ОТ ТЕЗИ ЛЪЖЦИ! НЕКА ОТБЛЪСНЕМ ТАЗИ ВЪЛНА НА МУТРИТЕ! БЪЛГАРИ ЮНАЦИ!
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не се кахърят. Сега умрелите от глад ще се увеличат. По прогноза мизерият ще убие около 150 млн,така че тия два милиона са загрявка само за предстоящето
11
3
 
10
 
! Отговори
боковируса преди 3 години
ВНИМАНИЕ ГРАЖДАНИ!!! БОКОВИРУСА ПРИСТИГА!!!! БОТОКСА ИСКА ДА НИ ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО ОТ ИСТОНСКИЯТ ПРОБЛЕМ!!! БОКОВИРУСЪТ НАПАДА ПАЗЕТЕ СЕ!!! ПОСЛЕДИЦИТЕ ЩЕ СА ФАТАЛНИ, БЪЛГАРИИ!!!
10
1
 
5
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Значи да очаkваме разхлабване на мерките?:)
9
1
 
12
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 1На ГЕРБ трябва да вярваш, Бойко Борисов наскоро каза, че успешно управлява пандемията.В най-скоро време очаквам да обяви, че вече управлява успешно земетресенията, наводненията и горските пожари!!!Бойко дъ бест ин дъ уърлд!!!
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как не ги е срам СЗО-то, нашият Нощ казва че се увеличават, тези намаляват, ще счупите далаверата, ей
7
1
 
15
 
! Отговори
неразбрал преди 3 години
СЗО са с грешка! кунчето каза че се увеличават. кунчето дъ бест
6
1
 
20
 
! Отговори
Онзи преди 3 години
Това не е възможно! Моля, не побликувайте добри новини! Това не е в правилата на новият световен ред, трябва да има паника и страх, а не позитивизъм.
5
1
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
онова прасе с присадената коса твърди друго!
4
1
 
15
 
! Отговори
мак преди 3 години
А тук бройката расте благодарение на майсторско управление на епидемия.
3
2
 
16
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Това са едни измамници! Не им вярвам на СЗО, нито пък на тези, които се " борят " с кризата и на ниво България! Много малко ще ги търпим още!
2
1
 
18
 
! Отговори
Минута е много! преди 3 години
Ботокса ли лъже, корпорация СЗО ли лъже?...НЯМА МРЕМЕ!
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой да вярваме на сзо или на герб?