Специалист: Ваксините няма да спрат коронавируса!

Той ще остане дълго време сред нас, предупреди Андреа Амон
13 фев 2021 13:16, Петя Славова
58
Специалист: Ваксините няма да спрат коронавируса!
Снимка: БГНЕС

Светът трябва да се подготви, че въпреки ваксините, коронавирусът може да остане сред нас за дълго време. Това предупреди директорът на Европейския център за контрол и превенция на заболяванията Андреа Амон.

Още по темата


По думите ѝ вирусът е по-вероятно да остане, отколкото да изчезне, тъй като много добре се адаптира към хората.

"Това няма да е първият вирус, който ще остане да битува сред нас. Така че това не е нетипична характеристика за един вирус. Въпросът е какви промени настъпват във вируса и съответно влияе ли се ефективността на ваксините“, каза директорът на Европейския център за контрол и превенция на заболяванията, предава БНР.

Тя призова страните от ЕС да запазят действащите рестрикции, въпреки намаляването на случаите на COVID-19 в някои европейски държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: сзоваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
9
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Според мен, следващата година вирусната инфекция ще бъде вече със съвсем лека симптоматика и най вероятно тези ваксини които се очакват едва тогава ще бъдат безполезни. Китай,Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея и Япония се справиха отлично и без такива. А Гало и Чумаков бяха абсолютно прави за полиомиелитната и БЦЖ ваксини. Това не са случайни хора. Но според мен, ограниченията за несъществените пътувания трябва да останат. Като цяло простолюдието трябва да бъде ограничено.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕма Я :) то се знае ,че са създадени набързо във корпоративна надпревара за финансова изгода, а ефекта ще се налучква със времето .......
3
2
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Факт. Само ефективно лекарство би помогнало...
2
0
 
20
 
! Отговори
Basi преди 3 години
И без да си специалист можеш да го видиш това. Живеем с него и това е, естествен имунитет трябва, старите хора да стоят да се пязят и така.
1
0
 
26
 
! Отговори
Момо преди 3 години
В този случай какво правим?Карантини, тестове и ваксини до живот ли?