Китай продължава да отказва да предостави ключови данни за COVID-19

Американският съветник по националната сигурност заяви, че е "дълбоко разтревожен“
14 фев 2021 19:02, Нели Христова
105
Китай продължава да отказва да предостави ключови данни за COVID-19
Снимка: БГНЕС

Нараства напрежението относно разследването на Световната здравна организация (СЗО) за произхода на Ковид-19, пише The Guardian. Един от нейните членове заяви, че Китай е отказал да предостави ключови данни, а американският съветник по националната сигурност заяви, че е "дълбоко разтревожен“ относно първоначалните констатации.

Международната делегация на СЗО пътува до китайския град Ухан миналия месец като част от усилията да разбере повече за първоначалното огнище на вируса. Доминик Дуайър, австралийски експерт по инфекциозни болести, който беше част от екипа, заяви, че са поискали необработени данни за пациентите, но са получили само финално обобщение.

Дуайър заяви в събота, че споделянето на анонимни „сурови“ данни е „стандартна практика“ за разследване на огнище. По думите му този вид данни са особено важни в усилията за разбиране на Ковид-19, тъй като само половината от 174 първоначални случая са били посетили вече затворения пазар, където първоначално бе открит вирусът.

Ухан е мястото, където е вирусът бе идентифициран за първи път и бе тежко засегнат от инфекциите, но Китай се опитва да постави под съмнение дали Ковид-19 наистина е тръгнал от там или по-скоро от вносните замразени храни.

Миналата седмица шефът на делегацията на СЗО Ухан Питър Бен Ембарек заяви, че е "изключително малко вероятно“ вирусът да е "изпуснат“ от лаборатория. С това твърдение той отговори на конспиративните теории, които бяха защитавани в социалните мрежи, включително и от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Цялата статия четете на сайта на BloombergTVBulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
А в Китай има случаи родители направо да си изяждат децата,когато са в повече:):):):)
13
9
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Я пийте по една белина и се успокойте!Хахахахаха
12
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е нормално в България при деморкацията родителите да си колят децата.
11
1
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен8Русия няма нищо общо тук! А колкото до Китай и "лаенето", ти какво спечели от своята мълчалива подкрепа освен коронавируса...В такива случаи, по-добре да беше загубил, значи...
10
6
 
4
 
! Отговори
Смех преди 3 години
Американците пискащи срещу Китай даваха мило и драго да си изнасят зяводите там.
9
3
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Тва нормално ли е да ядещ мишки,плъхове,маймуни,кучета,котки,змии,прилепи,червеи,*** и то полусурови бе?:):):):)
8
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия и Китай ви разказаха играта, а? Не спирате да лаете. Лайте, лайте, нито Русия, нито Китай се интерсуват от жалкия ви лай.
7
3
 
15
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Китайците във всички случаи са много съмнителни защото толкова дълго се съпротивляваха на достъпа на СЗО до Ухан изобщо! За това време те са могли да изчистят всякакви факти..Но те са *** и търсенията не трябва да спират-трябва да знаем истината!Възможността Китай да са разработвали ново бактериологично оръжие е напълно реална с тяхната войнстваща натура..Китай са лицемери и всички факти, свързани с тях трябва да се проверяват многократно и многостранно!..Там трябва да работят добри следователи
6
6
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Че да не са луди!Ако се докаже, че комунистите са го изпуснали, цял свят ще ги съди и ще трябва такива обезщетения да плащат, че китайците пак ще почнат да се хранят веднъж на два дена!
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше голяма наивност от страна на СЗО, че ще срещне добронамереност и разбиране от страна на комунистите в Китай. Същата наивност прояви и господин Борел когато отиде да преговаря с московците че Европа ще се въздържи от санкции ако господин Путин бъде великодушен към господин Навални. За да изкопчиш нещо положително в политическата сфера от Русия и Китай е възможно единствено със сила и принуда. Това който не го разбира е политически глууппак
4
2
 
13
 
! Отговори
Чернобил 1986 преди 3 години
Комунисти, Сър!Забавляват се...
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо Западът крие 18 кутии с отломки от МН17. Холандците решиха да затворят достъпа до останките на пътническия полет MH17, който през лятото на 2014 г. се разби в небето над Донбас. Разследващият екип се опитва от шест години да разбере кой е виновен за случилото се, но все още няма отговори.
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайските гведа на лошо са я подкарали ще свършат зле.
1
9
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
И к'ви сурови данни? От секвенаторите в Пекин. Като ги предоставиха, какво? Корейците си направиха праймери и започнаха да тестват, а ЕС си остави границите отворени, а тръмпелини викаше че "няма вирус"