Здравният министър: Мерките се разхлабват така, да не се изпусне ситуацията

И в Кюстендил, и във Враца колегите се справят, посочи Ангелов
Обновена: 18 фев 2021 10:41 | 18 фев 2021 10:11, Красимир Ангелов
78

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

"Доволни сме от постигнатите резултати до момента. Следим всяко число с необходимата загриженост и тревога. Следим нарастването на случаите, но има и добър знак – нямаме такъв голям наплив и натиск върху лечебните заведения". Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на редовния брифинг на НОЩ.

И в Кюстендил, и във Враца колегите се справят, имат всичко необходимо и достатъчен брой легла, посочи Ангелов.

По думите му мерките се разхлабват така, че да не се изпусне ситуацията. Той посочи, че заболеваемост от около 200 и малко повече на 100 000 души позволява да се работи нормално.

Към днешна дата 40% са заети леглата за неусложнени пациенти, 42% - тези на интензивните легла.

Най-висок процент заети легла има в Благоевград – 81%, следва област Плевен.

"Няма особена динамика на ситуацията на Балканите и в Европа",  посочи доц. Ангел Кунчев.

Според данните средната заболеваемост в България е 127,4 на 100 000, с което се нареждаме на 25 място в ЕС и 5-то място на Балканите. По показателя смъртност сме на 15-то място в Европа с показател 7,3 на 100 000.

"България, Гърция и повечето страни от Скандинавието, без Швеция, продължават да са в най-светлата зона. Продължава да е най-тежка ситуацията в Португалия, Чехия и някои от страните от Бенелюкс, като раздвижването в страната е в посока нови области да влизат в групата на области с над 120 на 100 000 или в червената зона", посочи Кунчев.

В тази зона в момента са 14 области или половината от страната. 10 са в областта с оранжев цвят – 60 на 100 000. И от 20 до 100 000 продължават да поддържат ниска заболеваемост Видин, Добрич, Разград и Търговище, като разликата между Търговище, където заболеваемостта 23 на 100 000 и Кюстендил, където е 408 на 100 000, вече надминава 18-19 пъти“, каза още доц. Кунчев.

Най-много данни за британския щаб има в Гърция, но има и във всички балкански страни, посочи още Кунчев.

Тенденцията е нарастване на случаите – има нарастване с 24% на базата на 100 000 души, посочи председателят на НОЩ Венцислав Мутафчийски. По думите му се намираме на нивата от 22 октомври миналата година.

Смъртността е доста колебаеща се и сравнение с миналата седмица има намаление с 9%. Мутафчийски посочи, че смъртността е на приливи и отливи в последните седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
някои отдавна се изпуснаха в гащите и ся остава да олабим и кръчмите и дикотеките след седмица
56
0
 
1
 
! Отговори
Iordan Ivanov преди 3 години
ПОДСТАВЕНИ НА ВЛАСТ ДА ИНВЕСТИРАТ БЪРЗО В СОФТУЕРНО ХАРДУЕРНИ техники за бърза НЕКОНТАКТНА И НЕПРЕСКАНИРАЩА ДИАГНОСТИКА>>ВСЕКИ БЕЗОПАСЕН ТЕЛЕФОН С КАМЕРА и камери могат да СЕ ПОЛЗВАТ..ПЕРФЕКТНО СЕ ВИЖДАТЗАРАЗНИЗАРАЗЕНИ И ВИРУСОНОСИТЕЛИ вкл с КОВИД МУТАНТИ ПО ДРЕХИТЕ ..
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То на естата където са най-строги тези мерки има най-много болни.Преди мерките почти нямаше болни от този вирус.
54
0
 
1
 
! Отговори
JJIvanov Warnings преди 3 години
WARNINGS ABOUT PCR TERROR РАсте броя на заразените чрез нагло престъпно PCR Tests .. ОКОЛО 190 000 000 човека са заразени до днес след PCR tests подава природата.. Един максимум трима ЗАРАЗНИ влезли в лаболатория за PCR tests могат да заразят обемно лаболаторията вкл ръкавиците и ръкавите на лаборантите...МУТАНТИТЕ СЕ ВИЖДАТ С ПРОСТО ОКОЛО ПО РЪКАВИЦИТЕ ИЛИ ЗАЩИТНИТЕ ОБЛЕКЛА>>>
53
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov преди 3 години
По време на нагло престъпна диверсия рекламирана като SARS 2003 - 2004 десетки хиляди българи се самолекуваха бързо в лечебни горещи басейни с минерална вода вкл в басейните край Варна до Каварна, Вижте и публикации "СИВА ЧУМА". от тогаваОбемни тестове на пострадали тогава даваха данни за ползване на мощни нови видео пресканиращи оръжия вкл монтирани в фотоапарати. В Кранево при анализ на цифрови снимки констатираме до 10 терористични фотоапарата за 2004 година..
52
0
 
0
 
! Отговори
JJivanov Geolog преди 3 години
За четири дни балнеолечение в горещи лечебни минерални басейни без химия в курорт Чифлик Троян през 1993 година излекувах от тежки хлор токсични порази моя син .Децата в неговата ясла градина боледуваха заради ползване на тризон и белина с които обгазяваха обемно до височина 130 сантиметра всеки ден.След седмици хлор терор и ударни дози антибиотик и Кетотифен му поставиха диагноза "Спастичен бронхит" . Получи и СИНУЗИТ.. /излекувахме го с прополисов лосион приготвен с ракия и прополис.
51
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 3 години
В БЪлгария терористите традиционно поразяват стотици хиляди деца с хлор токсични бойни отровни вещества нагло престъпно ползвани за уж"дезинфекция" вкл в ясли,градини,поликлиники,болници и училища.Обгазените деца развиват зачервено гърло,възпалени сливици,кашлят ,кихат,тече им носа.След неправилно лечение развиват бронхити,пневмонии,астма,левкози,диабет.COVID mutants са засечени по границите на хлор токсични облаци в поликлиника в Белене преди месеци..STOP CHLORINE TERROR STOP ХЛОР ТЕРоР
50
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 3 години
Warnings about mass murderers and klillers..Преглед на пострадали показа следната схема:обемно пресканиране ,срив на имунна охрана,нападение на масов проникващ убиец вдигане на температура и проникване на Covid mutants в телата вкл чрез заразени чаши,вилици,лъжици,храна.Пострадалите са вдигнали рязко температура увредени са обемно от масови убиици развили са бронхопневмония.. Телата им подават НЯМА ЛЕЧЕНИЕ ЗАСЕГА..Двама развиват red killer sindrom .. /заразена кръв //Водя се излекувани..
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям сериал. Смея се. Колко трябва да е спрял еволюирането си човек, за да повярва на тези негативни внушения.
48
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Сакън,недейте да изпускате ситуацията,че е много ситуационна,мда.
47
1
 
8
 
! Отговори
анонимус преди 3 години
Абсолютно всички от снимката + някои други, сте за разстрел ей там на жълтите павета!! Майка ви жална!
46
1
 
14
 
! Отговори
българин преди 3 години
Що не се скриете вече бре Герберски слуги и клоуни? Не ни дреме за вашите "ваксини"! Евро кампания която бие на очи яко отдавна! Усвояване на Евросредства от борчето мутра др Борисов ПО ТАЗИ ПРОГРАМА! Е? Ние какво общо имаме с това? НИТО МИСЛИМ! НИТО ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАМЕ С ТОЗИ ИЗМИСЛЕН ЗА 20 ДНИ БЪЛВОЯЧ ОСТАВКА Бокл у ци Герберски!
45
4
 
6
 
! Отговори
До опааа преди 3 години
Точно на такива като тебе заразата трябва да бъде пренесена
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обзалагам се ,че ако продължават да говорят за мерки, тия ще отнесат 30 годишен народен гняв.
43
6
 
8
 
! Отговори
опааа преди 3 години
Няма такива неадекватници като тоя щаб идва буря а на тях не им пука.Толкова ли е трудно да копират най добрия модел Сингапурския. Трябва да се въведе изолация на болните а не да си стоят по домовете и да разнасят заразата и още няколко елементарни неща и ще сме ок а те точно обратното.
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо Борисов и този определят кога да има и кога да няма мерки? Диктатурата не отдпадна ли в България след 1990?
41
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Членове на бандата ГЕРБ Ангелов ти трябва да се махаш заедно с червия Мутафчийски.Хора който подържат корупцията няма място в държавата.Гешев ви пази задниците от затвор.Доган с ТЕЦ каква е тази държава.??????????
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аха и щото сме светли на картата работим да потъмнеем.
39
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Изолацията ражда терора"
38
4
 
5
 
! Отговори
факт преди 3 години
Ситуацията е изпусната още на 3 март 1878 година... Да , предците на ДПС са виновни за всичко, затова трябва ДПС да бъде официално на власт, а не задкулисно... Другият вариант е да е изпусната още през 681 година от Константин Погонат... Не знам кого да държим отговорен за това, може би гръцкия министър председател Кириякос Митцотакис... Но в никакъв случай не са виновни и отговорни ГЕРБ и БСП.