Нов вариант на COVID-19 е регистриран в Япония

Страната в момента се опитва да преодолее третата вълна на пандемията
19 фев 2021 10:32, Ния Христова
21
Нов вариант на COVID-19 е регистриран в Япония
Снимка: БГНЕС
Япония потвърди, че е регистрирала нов вариант на COVID-19, както и за огнище в миграционен център в Токио. Страната в момента прави опити да преодолее трета вълна на пандемията, предаде Ройтерс.
 
Новият вариант е открит при 91 случая в района на Канто в Източна Япония. Два от случаите са засечени на летища, съобщи днес главният секретар на кабинета Кацунобу Като.
 
"Може да е по-заразен от конвенционалните щамове и ако продължава да се разпространява вътрешно може да доведе до светкавичен ръст на случаите", допълни Като.
 
Новият щам изглежда е "пристигнал" от чужбина, но се различава от другите типове, които биват откривани спорадично в Япония, съобщи Националният инфекциозен институт.
 
Япония е съобщила за 151 случаи на варианти от Великобритания, Южна Африка и Бразилия. Установените случаи на COVID-19 са над 400 000, а починалите са повече от 7100.
 
В неделя се очаква да пристигне и втората партида ваксини. В сряда Токио започна имунизационната програма с "Пфайзер/Бионтех" на медицинските лица. Япония последна от Г-7 започна ваксинация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
3
 
! Отговори
Зрител преди 3 години
Хаха!Нова серия от ковид-приказката за големи има своята премиера! Серията се казва "Смъртоносните мутации", ще се излъчва през март-април! И в нея ще е завръзката на следващия епизод, който ще се казва "Много ама много важно е да се вакснирате заради мутациите!"
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Япония се опазиха. Те имат по 11-12 нови случая на 1 милион население, все едно в България да са 80 нови случая на ден. При това в Япония имат най-висока средна продължителност на живота, а имат по-малко починали от България при 18-19 пъти по-голямо население.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз вирус сякаш е от друга планета е дошъл,че тъй мутира тук непрекъснато,че вече предимно хората напада за да се стилизират като отглеждани в парник защото с дишането свободно влияели за парниковия ефект на планетата и трябвало задължително да дишат чрез филтри.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че изчерпаха ли се щамовете, че на варианти минаХТЕ?
11
0
 
2
 
! Отговори
аа преди 3 години
много важно
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ау, каква интересна новина!Абе хора - и грипът, и коронавирусът си мутират постоянно, което си е един естествен процес. Само ви навряха по мишите дупки, като ви излъгаха най-нагло, че ще ви помогна намордници и ваксини. А, добрутро - няма да ви помогнат. Свиквате и живеете с вирусите, като всички живи същества по планетата. В противен случай няма нужда да сте живи.
9
2
 
5
 
! Отговори
сс преди 3 години
сега как ще го кръстят може би по стара японска традиция ще се казва Нагазиго Надувара......
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ейййй, остава още един месец и са почва патакламата. Как ме сърбят ръцете да хващам ей такива кат тия пропагандатори. Олелеее кво мазало ще става. Дано сте си подсигурили бункери и хляб и вода за поне 3 години, че кво ви чака мамоооооооу. А сте сепоказали навън - а ви е последното виждане на светлина. Ще се криете, яко ще се криете, казвам ви. Ще видите тогава щамове, ваксини, зарази и най-вече ще викате "ама аз не съм, те ме накраха да пиша и ми платиха еди колко си". Обаче и това няа ви спаси.
7
1
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Голяяяма работа. Както са го регистрирали тъй ще го отрегистрират. Вируси и мутации много.
6
0
 
16
 
! Отговори
Баро Вкаров преди 3 години
А в България е установен най-новият вариант Тъпекс-21!
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
O, не, още един вид? Моля за 5 статии с 20 професора дали са ефективни ваксините срещу този нов грип...А чакаме ли 7-*** версия на ваксината, която да покрива оригиналния, британския, африкански, нигерийския, бразилския, руския и незнам си кой още? Или минавам екъм варианта "за всеки щам - карантина и ваксина"?
4
1
 
8
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Няма да се ваксинирам дори и на Марс да се регистрира нов вариант на коронавируса...
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кВо ся всяка държава със свой щам кой от кой по-арен, така ли ?
2
1
 
10
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ТВА НАС НОРМАЛНИТЕ ХОРА КАКВО НИ ЗАСЯГА
1
0
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
128 млн население, най застаряващото на планетата, гъсто населени, пушачи. 400 000 установени, 7100 жертви. Когато цифрите говорят.