Борисов: Каквото дойде, това се ваксинира, всичките са добри!

Премиерът: Не значи, че като отворим заведенията, трябва да се натикаме в тях
Обновена: 23 фев 2021 12:34 | 23 фев 2021 11:50, Веселина Йорданова
320
Борисов: Каквото дойде, това се ваксинира, всичките са добри!
Снимка: Правителствена пресслужба

Каквото дойде, това се ваксинира, няма избор. Колкото дойдат, каквито дойдат, всичките са добри. Това заяви премиерът Бойко Борисов при проверка на мобилните пунктове за ваксиниране заедно със здравния министър Костадин Ангелов в хасковското село Малево.

Още по темата
Управляваме по най-добрия начин пандемията, това е безспорно и всички колеги го отчитат - с възможно най-либералните мерки, с много дисциплинирано население, с перфектни доктори, медицински сестри, лаборанти. И в момента се справяме най-добре и с тази ужасна пандемия, каза Борисов.

По думите му в момента случаите се покачват, но всичко на практика е отворено, а от 1 март ще отворят и заведенията. Борисов заяви, че това не означава, че трябва "да се юрнем и натикаме" при отварянето им.

Правото на личен избор, дисциплинираният, мислещият, интелигентният народ заслужава да се отнасяме с него по този начин, да води нормален живот, но с цялото разбиране на хората, че пандемията по никакъв начин не е свършила, предупреди премиерът.

Представете си в Холандия сега отварят фризьорските салони, даде пример Борисов.

Министър-председателят акцентира върху готовността на България за организиране на въздушен транспорт за доставката на ваксини за нашата страна.

Той изброи, че в последните години сме се справили с три кризи - финансово-икономическата, от която сме излезли с ръст на БВП, миграционната, като всеки ден се спират по над 100 нелегални мигранти и сега пандемията.

Борисов уточни в отговор на въпрос, че вицепремиерът Томислав Дончев ще води листата на ГЕРБ в Габрово. За организацията на вота е определена да отговаря вицепремиерът Марияна Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари