Меркел: Рано е за привилегии за ваксинираните

Канцлерът засега не подкрепя да има преференции за тях
45
Меркел: Рано е за привилегии за ваксинираните
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че засега не подкрепя да се предоставя "преференциално" третиране на хората, които вече са ваксинирани срещу Covid-19.

"Докато броят на хората, които са ваксинирани, е толкова по-малък от тези, които чакат ваксинация, държавата не трябва да се отнася по различен начин към двете групи", отбеляза Меркел пред Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

"Когато предложим ваксинацията на достатъчен брой хора и някои от тях изобщо не искат да бъдат ваксинирани, ще трябва да обмислим дали трябва да има отворен достъп в определени зони само за ваксинираните хора. Но ние все пак не сме достигнали до този етап", отбеляза тя.

Канцлерът подчерта, че не трябва да се разглежда "преференциално" третиране на ваксинираните, преди да бъде "недвусмислено" определено, че те не са заразни.

Ден по-рано германският държавен министър за Европа Михаел Рот заяви, че Европейският съюз трябва да преразгледа възможността за предоставяне на сертификати за ваксинация на хората, които са били ваксинирани срещу Covid-19, което да има даде по-голяма свобода за пътуване. (БНР)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
13
 
! Отговори
SS преди 3 години
До 20. Като нямате ток купете си агрегат.Не бъдете овце.Въоръжавайте се !!!
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На хората ни е трудно да ни светне лампата защото от тая гнусурия която става направо ни спряха тока
13
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всеки 6 до 12 месеца ще трябва да ни ъпгрейдват софтуера за да можем да се придвижваме спокойно. Колко хитро измислено, няма що. Повдига ми се в стомаха като чуя името Гейтс.
12
1
 
27
 
! Отговори
Глобални Комунисти преди 3 години
и Сатанисти, Никога няма да се Ваксинирам, никога няма да приема Белега ви на Сатаната и Новият ви Световен Ред!
11
3
 
33
 
! Отговори
АХА! преди 3 години
Ваксинираните са защитени от Корона вирус - нали така? Защо тогава, неваксинираните ще бъдат смятани за заплаха и няма да имат отворен достъп до определени зони, както заплашва тази жена?Или ваксините в същност не са ваксини и не предпазват, а имат друга цел?Хем не са задължителни, хем нежелаещите са дискриминирани. Отнасят се с нас като с бавно развиващи се деца.ОТВРАТИТЕЛНО!
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това лице ...все едно е с някаква маска.
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС = Вавилон.
8
2
 
47
 
! Отговори
SS преди 3 години
Делението на ваксинирани и не ,и даването на каквито и да е предимства на първите е нарушение на правата на човека.И дискриминация на вторите.Ето тук трябва да ви светва лампата ,че евро ценностите са просто една голяма лъжа и лицемерие.
7
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Засега! Четете и се подготвяйте! На ваксинираните, тук в България, издават сертификати и най-върлите демократи от "Дневник" изискват тези сертификати да се използват като привилигия при пътувания...За кого плаче спринцовката, за кого пуши коминът...Две прасета си говорят:- Имам чувството, че ни готвят Коледа. - Я стига с тази конспирация! - изгрухтяло другото.
6
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркел: Рано е за привилегии за ваксинираните ......но, важното е да говорим за това, за да го импринтнем в плоските мозъци на плоскоглавите проваксъри за да водят война от наше има (безплатно) срещу нормалните хора.
5
14
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
не обърквайте ***! Той по принцип я мрази :D
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По тази логика излиза, че неваксинираните са заразни. Меркел наема ли се да доказва и това недвусмислено.
3
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Привилегиите биха издали, че твърде малко са ваксинираните. Освен това, знае се, че всяка привилегия поражда бунт. Когато обявяваш, че ваксинацията е доброволна, изключваш възможността за награди, привилегии и каквито и да е поощрения. Израел се изложиха със зелените значки.
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя бабишкер няма ли да се пенционира.
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази още ли се смята за политик? Аз ако бях щях да си потъна в земята от срам а не да продължавам да се правя на някаква. Сега се захвана с ваксините. Смятайте че пътеката пак е ***, защото където се намеси Меркел така става. Да вземе по- добре пример от английската си колежка, бившата прайм министърка забравих й вече името. Това е по - достойно така мисля. Ама къде ти.. някои хора просто не могат да приемат провала. Което е жалко. За нас.