Опашки за ваксиниране се извиха в Румъния

Близо 30 000 са се имунизирали през уикенда
24 фев 2021 08:22, Елка Василева
14
Опашки за ваксиниране се извиха в Румъния

Хиляди хора се ваксинираха срещу COVID-19 в Румъния през уикенда.

Заради грешка в платформа за онлайн записвания за ваксина пред кабинетите се извиха дълги опашки. Причината е, че заради промени в нормите за ваксинация с втора доза всички, които трябва да я получат, са извикани по едно и също време.

Още по темата

Близо 30 000 души са били ваксинирани срещу коронавируса в Румъния през почивните дни, предаде БНТ. 19522 са избрали препарата на "Пфайзер", като за повечето от тях това е била първа доза. 115 румънци са предпочели "Модерна", а 8307 - ваксината на "Астра Зенека".

В неделя са получени сигнали за 200 обикновени или незначителни ефекти вследствие на ваксината. По-задълбочено се проверяват 15 реакции, включително една по-остра. От началото на кампанията повече от 800000 души в Румъния са били ваксинирани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
РЕКЛАМА РЕКЛАМА РЕКЛ преди 3 години
Абе дайте малко снимки или клипчета та да видим 'опшките' на тези 'хиляди' бели мишки!
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
купените румънски и български медии са си плюли в устата. Току що четох, че руменски ежедневник коментирал високата имунизационна активност в България след отказване от плана за поетапно ваксиниране и бяха обявили, че още в първият ден се били ваксинирали 30 000 българи
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9Ти кога си бил в Русия, че да знаеш какво има и какво няма? Опашки се извиват при слаба организация. Там си имат графици и достатъчно пунктове за ваксинация. Не се притеснявай за Русия.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По време на този времеви период продуктът може да се съхранява и използва при температури до 30 C за единичен период до 6 часа. След този времеви период,продуктът трябва да се изхвърли. Не го връщайте в хладилника.От микробиологична гледна точка след първоначално отваряне ваксината трябва да се използва незабавно. Ако ваксината не се използва веднага, периодът на използване и условията за съхранение преди употреба са отговорност на потребителя. С 5 хладилника за -70 няма как да стане избор.
4
2
 
5
 
! Отговори
до Един пор преди 3 години
Братчед, няма как да се съхранява Пфайзер без -70 градуса хладилници. Много трудно ще се транспортира и до джипитата. Докато при А.Зенека срок на годност на неотворен флакон е 6 месеца при съхранение в хладилник (2C 8C)Отворен флакон:Химична и физична стабилност в периода на използване е доказана от времето на отваряне на флакона (първоначално пробиване с иглата) до приложението за не повече от 48 часа в хладилник (2C 8C). По време на този времеви период продуктът може да се съхранява
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избрали си Пфайзер, но с Астра Зенека ще имат по-дълъг период на защита защото втората доза се поставя между 4 и 12 седмици (28 до 84 дни) след първата. Така с Астра Зенека почти година ще имат антитела.
2
0
 
9
 
! Отговори
Един пор преди 3 години
Румънците може да предпочитат ваксина?А тука що говорят че такова нещо нема никъде по света да си избираш ваксинаНекой лъже, ама кой
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея да не видят нещо от нас и веднага копират. :D