СЗО: Намаляват броя на жертвите от коронавирус в света

Шеста поредна седмица има спад на новите случаи
24 фев 2021 10:33, Петя Славова
9
СЗО: Намаляват броя на жертвите от коронавирус в света
Снимка: БГНЕС

Броят на новите случаи на COVID-19, както и броят на жертвите на заразата в света, продължава да намалява, а броят на страните, в които се откриват нови варианти на коронавируса нараства, гласи заключението на Световната здравна организация.

Още по темата

"Броят на новите случаи, за които се съобщава в световен мащаб, продължава да спада за шеста поредна седмица, с 2,4 милиона нови случая през миналата седмица, което е с 11% по-малко от предходните 7 дни. Броят на новите смъртни случаи също продължи да намалява през последните три седмици: за седмица са регистрирани почти 66 000 нови смъртни случая, което е с 20% по-малко в сравнение с предходната седмица", гласи публикация на уебсайта на СЗО.

В света, според организацията, през седмицата от 15 до 21 февруари са регистрирани 2 457 026 нови случая и 66 359 смъртни случая, предава БГНЕС.

Според СЗО новите варианти на коронавирус продължават да се разпространяват бързо. Според представените данни "британският" щам е открит в 101 държави, "южноафриканският" – в 51 държави, а "бразилският" – в 29 страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО намаляват жертвите.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно е заради масово ваксинриане в България и опашките от желаещи. Това няма как да не се отрази на световната статистика.
6
2
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Дааа бе, в страните дето голямата част от хората не щат да се ваксат, изведнъж изпълзяват мОтации и жертвите се увеличавали. К'во ли още ще измислят да ни сплашват
5
2
 
13
 
! Отговори
гогич преди 3 години
Естествено е да намалява щото повечето хора го изкараха вече. Явно ннщо общо с ваксинирането няма намаляването на заразените, тъй като е от 2-3 седмици, а резултатите са от 6 седмици
4
2
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Кои намаляват броя на жертвите?На език какъв в заглавието словоредът е?
3
2
 
8
 
! Отговори
матура преди 3 години
Правописните грешки в заглавието променят смисъла му.Моля, поравете го!
2
5
 
9
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 3 години
До 4 април тук ще ги УВЕЛИЧАВАМЕ ...
1
4
 
13
 
! Отговори
аз преди 3 години
Еми не, ако бяха попитали НОЩ , щеше веднага да им бъде разяснено че се наблюдава експоненциален растеж на заболелите, че през март до 4 ти април ще има амнайсети пик и т.н.т. .. Абе нямат си близачи нан10к заплата да им менажират пандемията и ето го резултатът.