БСП към кабинета: Купете руската ваксина "Спутник V"

Борисов и министрите му не се справили с нито една от последиците на пандемията
Обновена: 26 фев 2021 11:57 | 26 фев 2021 11:50, Камелия Цветанова
348
БСП към кабинета: Купете руската ваксина "Спутник V"
Снимка: БГНЕС

След като обвини премиерът Борисов в липса на смелост, червената шефка Корнелия Нинова съобщи, че БСП внася проект на решение в НС, за да се търсят допълнителни възможности за ваксини.

"В него настояваме НС да възложи на МС да започне двустранни разговори за доставка на руската ваксина "Спутник V" и настояваме това решение да се разгледа преди разпускането на НС, защото забавянето ще се отрази тежко на хората", отсече тя.

Още по темата
Нинова обвини правителството, че не се справи с нито една от последиците на пандемията - нито здравната, нито икономическата, нито социалната.

"Сега е наред процесът на доброволно ваксиниране. Ситуацията е следната: България е на едно от последните места в Европа и близо 2 месеца след като има ваксина са направени около 130 000 ваксини, а една пета са получили втората доза. Далеч по-добре са останалите европейски страни, като първенци са Дания, Италия, Словения", каза тя.

Според нея "зелените коридори" не са помогнали.

"Извиха се опашки, където желаещите се наредиха да получат ваксината, няма ваксини обаче, а хаос, некомпетентност в цялата страна. Карате личните лекари да правят списъци, а след това ги връщате, защото няма ваксини", скочи соцлидерката.

Тя допълни, че според европейските прогнози 70% от населението на България ще е ваксинирано през 2040 г.

"Вашата некомпетентност ще се отрази дългосрочно на здравето и на икономиката, защото държавите, които напреднаха с ваксинацията ще възстановят по - бързо икономиката си и ножицата ще се отвори драстично", обвини тя управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите власти са обявили война на САЩ и Великобритания заради фашистките ни съюзници Германия, Италия и Япония.Не предаваме нашите господари докато не дойде чужда войска на границата. Тогава ги предаваме за 2 часа.
228
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов не е Орбан. Борисов е Тодор Живков.
227
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва диверсификация на източниците на ваксина.За здравната ни национална сигурност.
226
6
 
7
 
! Отговори
заблуждаващ преди 3 години
До Анонимен 260 Защо заблуждаваш - Путин изобщо НЕ СЕ Е ВАКСИНИРАЛ....Но по-интересно е НАШТО ОНУЙ защо не се ваксинира с тези ЕВРОПЕЙСКИТЕ?
225
7
 
8
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 години
До Анонимен 261: Путин не се е ваксинирал с Pfizer. Стига си тиражирал тази наг'ла л'ъжа.А за ваксините: Бойко винаги е слушкал, за да му дават еврофондове и да ги раздава на "свои фирми". Нищо няма да направи без разрешение от Брюксел. Така че когато Германия купи Спутник V, тогава и ние.
224
5
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Само питам ....След като руската ваксина струва само 10$ защо не я пуснат у нас по аптеките.....Хахахаааа, как да я пуснат по аптеките като блатняците за тях си не могат да я произведат, та за износ :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Ако имаше бройки до сега Марешки да я беше пуснал :)))))))))))))))))))))))))))Никаде по света няма ваксини по аптеките.
223
5
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
След като руската ваксина струва само 10$ защо не я пуснат у нас по аптеките за свободна продажба и не разрешат на личните лекари и медицински лаборатории да я поставят? Може да се съхранява в обикновен фризер при -18 градуса за дълго съхранение. Ако започнат да я продават, си купувам две бройки и отивам при личният лекар да ми направи първа ваксинация а другата слагам във фризера.Няма да чакам безплатната (Мутафчийска) ваксина, като не знам кога ще ми дойде реда.
222
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина е, като руска рулетка, за едни е добра, но за непослушните държави, се дава с малко новичок.
221
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се купят няколко бройки руска ваксина и след като Нинова,лекетата Зарков, Божанков, Гечев ...първите 20 от листите на БСП, се ваксинират със Спутник V, тогава ще помислим, докато чакаме, Брюксел да я одобри.
220
8
 
8
 
! Отговори
само едно преди 3 години
Ще кажа само едно нещо - Никъде в Парламента на Русия няма да видиш депутатка плетяща чорапи с гръб към говорещити от трибуната, каквато видОхме в Европейския парламент!???? И тези смятате, че решават НЕЩО във ваша полза, че това е нормално?
219
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП ако види руски фекал на пътя се навжда и го изяжда без да се замисли,а после се облизва в захлас и казва ,,ммммм...вкусно като бузлоджанско кифте'' и започва да се озърта за още.
218
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 3 години
До Зозо Някой беше казал, че 80 % от българите са ***...Един професор май?
217
6
 
4
 
! Отговори
защо преди 3 години
Скъпи съотечественици, като чета повечето коментари, мисля че заслужено ни управлява ОНУЙ с ЖИПКАТА! Затова и никой от доволната маса, залагаща на долнокачествена "парцуца" с пълни с нитрати контрабандни зеленчуци на салатка НЕ ПРОТЕСТИРА - за право на избор, за високи доходи, за справедливост, за еднакви закони и за малцинствата... Жалко, защото това е нашият живот и ние го пропиляваме в бездушие и противопоставяне! Какво ще стане ако има от ВСИЧКИ ваксини?
216
2
 
5
 
! Отговори
до Зозо преди 3 години
Руската ваксина е като Миг 31,а не като Ил2.А ако ние имахме Миг 31 щеше да се хвалим,а не да се чудим какви ваксини да търсим.Е Миг 31 е все пак,не е СУ 57.Ама върши работа.Вярно е,че има Phizer,Moderna,Curevac които са на нивото на F22 и F35!И трите са друго поколение ваксини.Не е вярно,че са отняколко месеца.Още 2001 година в Curevac откриват този тип ваксини.От тогава много компании работят в тази насока и ето сега имаме няколко ваксини.
215
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина е добра .За нея има статии в списание Lancet.В много страни я използват.Да не хулим нещо което е добро.
214
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато България започне да получава финансиране от Русия, както сега от ЕС,тогава БСП може да претендира за руската ваксина. А засега решенията се вземат от Брюксел. Парите също!
213
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спутник-5 (още Кораб-спътник 2) е съветски изкуствен спътник част от програма Спутник и втори тестов полет за космическия кораб Восток, който ще бъде използван за първия пилотиран полет. Стартът е на 1 август 1960 г.Хайван-ваксината е Спутник В - S.putnik VАма те дрътите комунисти искат да си пият Зуп, не 7up Какво да ги правиш?!? :)))))))))))
212
1
 
5
 
! Отговори
Хехе преди 3 години
Гледайки лимузините на паркинга пред Позитано 20, смятам че БСП може да жертва партийни пари и сама да закупи от руската ваксина! Народът ще падне в краката им и ще гласува на изборите за тях,заради тази социална акция..Ще купят...Ама друг път :-)
211
4
 
7
 
! Отговори
У бре преди 3 години
Сложи си Спътник,и ставаш пътник..
210
3
 
6
 
! Отговори
.... преди 3 години
Подкрепям! Аз искам да си сложа Спутник V, трябва и за такива като мен да има опции.