Намаляват случаите на коронавирус във Великобритания

Степента на тревога е понижена от 5-а на 4-а степен
26 фев 2021 08:20, Петя Славова
6
Намаляват случаите на коронавирус във Великобритания
Снимка: БГНЕС

Великобритания понижи степента на тревога заради новия коронавирус, като властите се аргументираха с постепенното намаляване на натиска върху здравната система, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

"Съгласно препоръката на Обединения център за биосигурност и в светлината на повечето последни данни четиримата главни медицински експерти на Обединеното кралство и медицинският директор на Националната здравна служба се споразумяха, че нивото на тревога трябва да бъде променено от 5-а на 4-а степен за четирите" области в страната, каза британското министерство на здравеопазването. В изявлението се посочва, че здравните служби остават под сериозен натиск, но "благодарение на усилията на обществеността" броят на хоспитализираните "постоянно намалява".

Още по темата

В повечето случаи службите за обществено здраве в Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия действат автономно, отбелязва Ройтерс.

Британското правителство съобщи днес, че за изминалото денонощие в страната са починали 323 човека, на които през последните четири седмици е била поставена диагнозаCOVID -19, срещу 442 през предходното. За последните 24 часа в кралството са били регистрирани 9985 нови случая на коронавирус - с малко под 50 повече от вчера. Броят на хората, получили първа доза ваксина, е нараснал до 18 691 835.

С над 4 милиона и 150 хиляди потвърдени случаи на коронавирус, Великобритания е на пето място в света по този показател. Страната е първа в черната статистика в Европа с повече от 122 хиляди починали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
ами преди 3 години
Как няма да намалеят, като живота им спря за няколко месеца. Това са хора,които обичат пъбове,мачове и т.н. и от почти година ги няма тези удоволствия.Сега смъртните случаи ще са свързани с депресията,а ковида след около месец пак ще се развихри,защото то не изчезва и криенето като мишки просто забавя цикъла и затова ще продължи много дълго-отваряме-затваряме,трета,пета,десета вълна.Преболедуване плюс евентулана вакснинация,няма друго спасение,затварянето само отлага нещата,които ЩЕ СЕ СЛУЧАТ
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тук се увеличават ...но ще отварят!
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 2 - нямат си л.умпени явно които денонощно да тролят против ваксинацията щом са имунизирали 18 милиона и да няма да имат повече вълни според мен. Тук обаче ни чака вълна март...
2
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямат ли си там щаб, който да им каже че следва трета, пета , амнайсета вълна , понеже са недисциплинирани и тнт. Нашето щабче отвсякъде се провали, само незнам защо са още там и взимат незаслужено високите си заплати
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип подхождат добре, но след месец ще бъде ясна пълната катина.