Кръчмарите отварят развълнувани като в първия учебен ден

Това била първата крачка към възстановяването на бизнеса
38
Кръчмарите отварят развълнувани като в първия учебен ден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Развълнувани сме като на първия учебен ден, заяви Ричард Алибегов – председател на Българската асоциация на заведенията, пред bTV.

От 1 март отварят ресторантите и кафенета.

Това е ново начало – взели сме всички мерки по заповедта на министъра и се надяваме хората да са доволни, посочи той.

Още по темата

Според него да се работи на 50% не е добре, защото бизнесът не е конструиран за този капацитет.

"Като начало всичко е по-добре, отколкото да стоим затворени. Това е първа крачка към спасение на нашия бизнес, който пострада доста тази година", отбеляза Алибегов. 

"Ресторантите сме работили 6 месеца, а нощните клубове – 3. Каквато и помощ да има, бизнесът не е конструиран да стои така. Загубата на служители е по-тежка от финансовата, тъй като много хора се ориентираха в други сектори", заяви той.

Заведение в Мездра днес също отваря врати с малко персонал. Управителят Галя Драганова обясни, че последните три месеца са били напълно затворени, не са приготвяли дори храна за вкъщи. Освободени са трима човека от кухнята и трима от сервиза. Сега в заведението има персонал по 1 човек в кухнята и 1 отпред.

Много заведения в Мездра няма да отворят, въпреки че вече е разрешено да работят.

Днес ще готвим в малки количества, защото не знаем колко хора ще ни посетят, казва готвачката в заведението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Еййй ще ме разплаче начи....
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз се вълнувам за днес- ден. на масово излизане по кръчмите
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо уволниха персонала? Фалираха ли от забраната на пушене в кръчмите?
33
3
 
5
 
! Отговори
Крико преди 3 години
СИВ СЕКТОР ТЪПОУМНИ МИ СЪГРАЖДАНИНО Е ТОВА В КОЕТО БОЙКО НЕ УЧАСТВА, А ЗА МЕН ТОВА Е СЕКТОР В КОЙТО СЕ ЖИВЕЕОСВЕН ТОВА ПРОМИТИ МОЗЪКО КАКВО ТИ ПРЕДОСТАВИ ДЪРЖАВАТА / КЪЩА АПАРТАМЕНТ ОБРАЗОВАНИЕ АВТОМОБИЛ ФИНАНСОВА СТАБИЛНОСТ ?/ЗА ДА ПЛАЩАШ ДАНЪК НА МЕНЕ НЕ Е ДАЛА И ЛЕВ ЗАТОВА И ДАВАМ ТОВА КОЕТО МИ Е ДАЛА И СЪС СИГУРНОСТ ЖИВЕЯ ПО ВИСОК СТАНДАРТ ОТ ТЕБ - ОВЦАТА В ОБОРА
32
1
 
4
 
! Отговори
Пинкк преди 3 години
До Анонимен29 Плюс 1000 както се казва,абсолютно подкрепям това мнение.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само да не отворите и след 2 седмици пак да ви затворят, че тогава вече нещата ще бъдат много зле
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отваряме кръчмите, затваряме Шипка - приоритетите са ясни!
29
1
 
14
 
! Отговори
hm преди 3 години
Ако се съди по ситуацията в Чехия и Словакия, освен ако цялото нещо не е измислица, отварянето на ресторантите и събирането на големи групи хора на този етап изглежда, че не е добрата идея, но ще видим.
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И бил ГЕЙтс е развълнуван че милиарди животинки по света му козируват и изпълняват всяка негова заръка!!
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега най-големия майтап ще бъде, като Алибегата хване менюто да обикаля масите, защото май персонала бега :)
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не ги устройват 50% да стоят затворени.
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕма да им стъпим.
24
1
 
13
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Имам познат в армията,който наскоро ми каза,че след Нова година се е напълнило с доскорошни готвачи и сервитьори при тях.
23
1
 
11
 
! Отговори
Алибеков преди 3 години
Много съм радостен днес !Вчера се изкъпах даже :)Работи на загуба ама за вас !!
22
1
 
18
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Сигурно ще отикват малотрайни продукти, залежали по 5-6 месеца.
21
6
 
9
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 3 години
изборът е много ***: от безпаричие се умира за една-две години, от COVID се умира за една-две седмици...избирайте...
20
3
 
19
 
! Отговори
до 19 преди 3 години
Ей сега ще дойдат 100 000 сервитьори да ти обясняват колко важен и ценен е техният труд, нищо, че масово е в сивия сектор и държавата не вижда и стотинка от данъците им.
19
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надуха ни главите с празни приказки за кафенета и ресторанти. Без тях може и никой не може да ме убеди, че са много важни.
18
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма по сгнусHо заглавие на статия от това, злобно, подигравателно, арогантно
17
6
 
21
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
2017та имах навика всяка вечер да ходя на заведение което не съм посещавал. За щастие за по-малко от половин година окъзнах че 99% от заведенията са напълно безсмислени. От 2018та не съм стъпвал дори и в сладкарница, но за сметка на това започнаха да ми остават по 1000лв на месец излишни. Заведенията са много готини до момента в който не осъзнаеш, че наливаш от пусто в празно. Пък и хората там са масово неосъзнато уплашени и бягащи от самотата защото са неосъзнато скучни.