115 млн. са случаите на COVID-19 в света, налагат се нови ограничения

В САЩ говорят за потенциална четвърта вълна на епидемията
2 мар 2021 09:58, Елка Василева
12
115 млн. са случаите на COVID-19 в света, налагат се нови ограничения
Снимка: архив, БГНЕС

Редица страни по света въвеждат нови ограничения за справяне с разпространението на COVID-19. В световен мащаб близо 115 милиона са потвърдените случаи на коронавирус, а починалите са над два милиона и половина. Продължава кампанията за ваксиниране.

Германия въвежда ограничения по границата с Франция заради разпространението на новия коронавирус.

Още по темата

Чешкото правителство нареди задължително масово тестване във всички средни и големи компании. Мярката няма да важи за малките бизнеси с под 50 служители.

В Норвегия също влизат в сила нови рестрикции.

Междувременно директорът на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията предупреди, че разпространението на силно заразните варианти на коронавируса заплашва да подхрани „потенциална четвърта вълна на епидемията“ в страната. Над 50 милиона души в САЩ са получили поне една доза от ваксината срещу COVID-19.

В Испания броят на ваксинираните е над 1,2 милиона души. Франция облекчи забраната за имунизиране с „АстраЗенека“ на възрастните. Хората от 65 до 75 години сега могат да бъдат ваксинирани с този препарат, ако страдат от здравни проблеми като диабет и високо кръвно налягане.

Израел проведе най-бързата в света ваксинационна програма и в страната над половината от населението вече е ваксинирано с първа доза. В Русия вече са одобрени три ваксини собствено производство.

След Унгария Словакия стана втората държава от Европейския съюз, купила руския препарат „Спутник V“, въпреки че няма одобрение от Европейската агенция по лекарствата.

Полша пък поиска от китайския препарат срещу COVID-19. По препоръка на правителството полският президент Анджей Дуда е подставил въпроса с ваксините в телефонен разговор с китайския държавен глава Си Цзинпин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светът изпусна контрола над заразата. Само няколко държави се справиха с вируса, но това не е достатъчно
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом е такава пандемия има си военни поделения за справяне с тежки ситуации,бедствени и т.н,що за обяснения чакат от бръщолевения на дърдорковци.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората си дадоха правата сами почти едновременно във всички страни преди година и сами трябва да си ги върнат и пак едновременно във всички страни, но ако чакат някой друг да им ги върне това няма вече да стане ще отнемат права до премаляване на всички хора по света и превръщането им в роби.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тревожно е отнемането на елементарното право да имаш лице но и в това има двоен стандарт, но едни са с маски други демонстративно не носят например телевизиите и администрацията както и "висшето общество" само се снимат с маски, а зад гърба ни се подиграват.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ква е тая пандемия? 115 милиона от 7 милиарда??? Страшна работа, ей! Невиждан мор! Страхотия до шия!______Една година вече и още не сте научили какво е пандемия и какво е епидемия!Това са различни неща!!!
5
5
 
16
 
! Отговори
Ааааа преди 3 години
Ква е тая пандемия? 115 милиона от 7 милиарда??? Страшна работа, ей! Невиждан мор! Страхотия до шия! Егаси и простотиите! Това дори в графа епидемия не може да влезе! Не, не е конспирация!!! Живеем в Идиотокрация!Маските са незаконти според русенски съд! Свободата дойде!
4
3
 
16
 
! Отговори
Тедрос Меланом преди 3 години
Арееее, вече почна да се говори и за "четвъртата вълна" :))))))) Петата е още на хартия и ще ни прасне в началото на 2022 :)))
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като свикнем и дори ще го празнуваме Коронавируса като Нова година, а сега е модерно да се страхуваме. То големия вирус, то тестове, то ваксини, то превземки. Абе де е тоя вирус бе айде да идва, че го чакаме с нетърпение вече.
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
комунизмът ще ви се стори рай пред демокрацията
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да ни напишете в отделна и поредна статия колко са важни ваксините, за да се юрнем да се боднем.