Ангелов: Британският щам е "виновник" за покачването на заразените

Здравните власти обсъждат регионален подход към заболяването
Обновена: 4 мар 2021 10:34 | 4 мар 2021 10:15, Веселина Йорданова
242
Ангелов: Британският щам е "виновник" за покачването на заразените
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ситуацията в страната се дължи на циркулирането на британския щам на коронавируса, каза здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на Министерството на здравеопазването.

По думите му здравните власти обсъждат локален и регионален подход за овладяване на заболеваемостта, защото на места тя е доста по-висока от на други. Като цяло министърът отчете плавното й нарастване.

285 на 100 хил. е заболеваемостта у нас, което ни отрежда 18-то място в ЕС и пето място на Балканите, обяви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

487 на 100 хил. е заболеваемостта в Кюстендил, а в Търговище под 30 хил.

48% е заетостта на леглата за болни от коронавирус, а на интензивните легла е 57%.

Ангелов посочи и че в последната седмица оздравелите са 1:2 спрямо заболелите, което е положителна тенденция.

Кунчев пък предупреди, че може да се очаква и южноафрикански щам, и се говори и за нигерийски щам.

До момента у нас с две дози са ваксинирани около 41 хил. души. Вчера, поради липса на дози, са поставени малко над 4 хил. ваксини.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Най новият виц.Иванчо - абитуриент. Баща му го пита:-Какъв искаш да станеш?-Ще кандидатствам медицина, тате.-Иванчо, ти имаш слаб успех. Медицината е сложна наука, не е за тебе.-Никак не е сложна, тате. Вече остана само една болест, няма други!
184
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този вирус е като всички други вируси. Има навик да мутира и не се съобразява с вашите политически простотии. Между другото питате ли се защо няма ваксини? Дават много странични ефекти още от сега и фармацевтичните компании опитват да оправят нещата в движение, ама не е лесно.
183
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев, миналата година по това време грипът от кой щам на Ковида беше. А преди две години , Кунчев, тогава грипът от кой щам на Ковида беше. Имаш ли запазени банки с кръв от две години, за да ги копнеш за антитела и да откриеш Коко не-19 и там?
182
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов, как разбра, че има английски щам? Имаш ли такъв PCR тест? По света има, видях го като публикация. А имаш ли и антигенни тестове за този щам? Или просто подхвърляш предвижданията от хороскопите на Великите математици на Републиката?
181
0
 
4
 
! Отговори
Много бе преди 3 години
"До момента у нас с две дози са ваксинирани около 41 хил. души."-----А китайците ваксинираха всички.
180
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина е невъзможно Радев да достигне Тиквата!Що се касае до шкафчета.Малко в света могат да го достигнат.
179
9
 
2
 
! Отговори
до 184 преди 3 години
Вие сами не си вярвате на думите. Няма как да излъжите хората. Няма как да повярва нормален човек на нищо казано от опозицията. Дори Радев не си вярва, но като ***-гаре на лед упорства. Борисов може да е всичко, но е на светлинни години пред продукта на системата Радев. Нещо повече. Борисов пеша да върви - Радев със самолета не може да го настигне. Това е безпорно.
178
0
 
7
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"487 на 100 хил. е заболеваемостта в Кюстендил, а в Търговище под 30 хил."Даже и да лъжат не могат грамотно. Какво в Търговище е под 30 хиляди? Подкупът за място в листата на гроб ли?
177
0
 
12
 
! Отговори
пишман министър преди 3 години
Май българския мутренски ЩАМ е виновен...
176
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Със същия успех би могъл да набеди и ретроградния Меркурий
175
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Най-жалките същества са тези , които търсят постоянно вината в другите . Те нямат никакво достойнство и чест , но искат да заблудят другите като хвърлят помия по определени хора с надеждата да получат индулгенция за несретния си живот
174
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виновен е Националният оперативен ЩАМ, съставен от хора без достойнство, без морал, без човечност, просто слуги на един увреден в главата нарцис!
173
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болестите и вирусите се намират на ниски нива физически на вибрации. Здравето е на високи нива на вибрации където е БОГ!Щом човек е болен,значи е натрупал негативна енергия и не живее в любов вяра чистота със себе си и Вселената.Всичко останало е да ви държат под контрол на земята защото не мислите и не живеете в Бог ама ядете на Коледа и Великден.Защото човекът не знае какво е БОГ!
172
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе по-добре този отколкото израелски 'новини' и техния представител Хекямун Бенятан ли къв беше
171
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Бойко с избор на този министър...При всяко говорене ти пада рейтинга...По отблъскващ и говорещ човек от този не може да намериш
170
1
 
6
 
! Отговори
Ей преди 3 години
последно вирус или бацил е тоя ковид.Ако е бацил носи се в кутийка и се ръси ако е вирус се пръска на всякъде. Така мисля. Значи всичко се доставя умишлено за да се купуват всякакви лекарства и да се тровят хората с недоказани лекарства.
169
0
 
12
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Ех, колко сме самодоволни! Изпълнили сме повелята на фюрера и с право се усмихваме...
168
0
 
8
 
! Отговори
Йоско преди 3 години
Тоя още не знае че е храна за гаргите :D Леша му ще е пръснат отсекъде и насекъде, брат. Казвам ви :D
167
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя дебеле, щот се надява клона да се счупи. Е, няма да се счупи, министърко неадекватна. Няма да се счупи клона. Ще ви се счупи далаверата и тогава - по клони и стълбове ще висите. Както вие нямате срам, така и народа няма да има срам. Ще висите там, докат изсъхнете. Даже и погребани няма да сте. Докато изсъхнете, вашта MAMA.
166
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То на вас гЕрбавите, все някой ви е виновен. За над 10 години, веднъж не чух - виновни сме, сгрешихме. Все някой друг ви е виновен на вас.Я земете обвинете останалите партии, че го има вируса изобщо. Най-добре.4/4 и сте аут. Да видим тогава кой ще ви е виновен.