1% ръст на заплатите на медиците на Острова предизвика гняв

Това било "ритник в зъбите" на героите от здравеопазването
5 мар 2021 10:38, Елка Василева
5
1% ръст на заплатите на медиците на Острова предизвика гняв
Снимка: архив, БГНЕС

Във Великобритания предложеното увеличение на заплатите с 1% на служителите в националното здравеопазване бе окачествено като "жалко и дълбоко разочароващо" от профсъюза на медицинските сестри. От опозиционната Лейбъристка партия смятат, че правителството е загубило реална представа за живота на здравните работници, предаде БНР.

Министерството на здравеопазването направи препоръката за 1-процентното увеличение на заплащането, но от Кралския колеж за медицински сестри незабавно заявиха, че е необходим ръст с 12,5%.

Още по темата

По принцип персоналът на националното здравеопазване бе изключен от замразяването на заплатите на повечето работници в обществения сектор, но вдигането на заплатите само с 1% разгневи мнозина.

Профсъюзите смятат, че това е прекалено оскъдна награда за огромните усилия на персонала по време на пандемията. Лейбъристите казаха, че това е "ритник в зъбите" на героите от здравеопазването, чиято саможертва е запазила хората през последната година.

В страната продължава  ходът на масовото ваксиниране. Броят на получилите първа доза вече достигна 21 милиона души.

За последното денонощие има регистрирани около 6 500 заразени и 242 смъртни случаи. Това е най-ниският брой жертви за денонощие от 23 октомври насам.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И мини това какво ме грее?
2
4
 
5
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Светът фалира, какви увеличения? Аз трябва за да не се претоварят да не работя и да си стоя в къщи, а те никаква солидарност към нас. Хайде бе...
1
1
 
8
 
! Отговори
JuliusParacetamolius преди 3 години
В NHS England най-много реват филипинци и цветни, хем че другите опъват хомота. Ако се отърсят от комплексите си от робовладелството може и да се оправят нещата. Това известно, като т.нар. английски синдром - даване права на примитивни, до степен в която започнат да диктуват правилата в системата.