СЗО не препоръчва да има "ваксинационни паспорти" - засега

Европейските страни се опитват да ускорят имунизацията - как?
Обновена: 6 мар 2021 20:31 | 6 мар 2021 20:31, Веселина Йорданова
79
СЗО не препоръчва да има "ваксинационни паспорти" - засега

Световната здравна организация на този етап не препоръчва издаване на т.нар. "ваксинационни паспорти", с които пътуващите да доказват, че са имунизирани срещу коронавирус.

В същото време представители на организацията не изключват в бъдеще да публикуват препоръки по съдържанието на подобни сертификати.

Още по темата
Преди дни Еврокомисията обяви, че през март ще представи проект за единен ваксинационен документ за общността. 27-те се опитват да ускорят ваксинационната кампания.

Европейският съюз ще призове Съединените щати да разрешат износа на ваксини на "Астра Зенека", произведени на американска територия, съобщава Файненшъл Таймс.

27-те искат Вашингтон да осигури безпрепятствени доставки на ключови съставки на ваксината, необходими за производството в Европа.

Германците днес разграбиха от търговските вериги първите антигенни тестове за домашно ползване на цена между 22 и 25 евро за пакет от пет бройки. Тестът се прави с тампон в носа, резултатът излиза след 15 минути.

Германското правителство разчита на масови тестове за постепенно разхлабване на ограниченията на фона на засилващо се обществено недоволство и бавен темп на ваксинация.

Франция ускорява ваксинационната си кампания и планира до края на двата почивни дни да ваксинира допълнително 50 хиляди души.

Повече от 70 демонстрации срещу мерките заради пандемията са планирани в Австрия. Полицията е на бойна нога заради опасения от включване на крайно-десни екстремисти, включително дошли от Германия.

Властите вече забраниха някои прояви като голяма демонстрация, насрочена за утре следобяд в центъра на Виена. На нея се очакват 20 хиляди души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Qanon преди 3 години
Не слушайте СЗО! Те са подвластни на фондацията на Гейтс! Той ги финансира! Целта им е световна депопулация! По статистика цената на една смърт е 0.29 долара.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
a preletnite ptici i te li sa s vaksin pasporti? egipetskite leshoiadi, lisichkite, zaichetata, valchetata, katerichkite, gusterite, taralejite, ribkite?!
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А СЗО е нищо - трябваше да се затвори. Отдавна.
51
0
 
5
 
! Отговори
Идеята за Контрол преди 3 години
Ще намерят подходящ начин да наложат постоянен пълен контрол и терор над хората. Вместо с това какво ще се случи с икономиката и банките ни занимават с глупости като ПАСПОРТИ които в крайна сметка ще бъдат едни чипове.
50
0
 
5
 
! Отговори
Още не са разбрали преди 3 години
Не са разбрали и не са се разбрали какво става още организаторите на пандемии.
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тези некадърници от СЗО само плямпат, заплати по 50 хиляди а работа не могат да свършат не защото не искат а защото са некадърни.Избират ги по политкоректен принцип.От време на време като се изцепят с някоя фраза и това е.
48
0
 
10
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Фашизъм + Комунизъм взети заедно. Остава и жителството да върнат и да го запишат в тези паспорти.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОПЛКъде ги видя тия 750 млн. бе кълвач, населението на ЕС е 513,5 млн.
46
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така, аз имам такъв паспорт от раждането си
45
1
 
21
 
! Отговори
ПунтаМара преди 3 години
ВирОз нема, а има Пландемия!? Шменти-капели!
44
1
 
10
 
! Отговори
ОПЛ преди 3 години
И друго не ми е ясно:Как ЕС от население 2011г. 500 млн. стана 750 млн.2020г.като само Хърватия се е присъединила за периода 2011-2020г., а Великобритания напусна?
43
0
 
29
 
! Отговори
ОПЛ преди 3 години
Защо в Китай няма втора или трета вълна на КОВИД?
42
0
 
19
 
! Отговори
ОПЛ преди 3 години
Защо духовете не го разнасят в Китай този вирус?Нещо не могат да минат границата ли?
41
2
 
18
 
! Отговори
ОПЛ преди 3 години
Дали ги разпръскват вирусите-не знам. Дали с пандемията си балансират дълговете- не знам, би било гениално.Дали вярвам на управляващия елит? Не им вярвам.
40
4
 
12
 
! Отговори
ОПЛ преди 3 години
Категорично респираторните заболявания този зимен сезон спрямо други са в пъти по тежки и чести.Рентгенологичният образ е типичен само за това заболяване, ходът на средно тежките и тежки форми е типичен само за това заболяване.Дали е SARSCoV2 не мога да го видя.Дали след ваксина ваксинационният товар се излъчва през лигавицата на носоглътката не мога да го видя.Единствено не разбирам как се придвижва толкова бързо вирусът?
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Запече се.
38
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората умират от белодробни заболявания, тия белoдробни заболявания са получили сега общото име Ковид. във САЩ даваха федерални пари ако пишат някой умрял от Ковид, значи сега колко щама са 3-4 ? Като видя един от тия щамове да напада Беларус ще ида да се ваксинирам и то само със китайска ваксина.
37
3
 
17
 
! Отговори
До 44 преди 3 години
Мисля си , че самата ваксина ще даде положителен PCR, не съм написала болни. Ама няма кой да мисли в СЗО.
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SS:Вирусът също може да е оръжие.Хората са такива, каквито ги отгледаш.Любимата ми фраза от филма "Ромео трябва да умре"-твърдя, че по-старите продукции на Holywood имат стойност, е:-Хвани ги от малки и можеш да направиш всичко от тях!30 години стигат.
35
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До мисля си:PSR открива вирус в носоглътката.Подозираш, че ваксините заразяват с жив вирус ли?Ако беше така, нямаше да има живи ваксинирани и техните семейства щяха масово да боледува, а не е така.