Как върви "ваксинационната надпревара" за постигане на стаден имунитет?

С наближаването на летния сезон много държави напредват с ваксинационните кампании
7 мар 2021 12:52, Ния Христова
47
Как върви "ваксинационната надпревара" за постигане на стаден имунитет?
Снимка: БГНЕС
Страните по света се надпреварват за постигането на стаден имунитет сед своето население с разработването на ваксини срещу COVID-19. Държавите, чиято икономика се основава на туризма, имат силен залог в момента. Всички от тях се стремят да върнат туристите възможно най-скоро по безопасен начин. 
 
Поради тази причина някои напредват с пълна скорост с ваксинационната кампания. Кои са държавите, в които можем да се върнем най-рано? Информацията е от списанието за туризъм и пътешествия "Виахар".
 
1. Израел
 
Израел има най-високата степен на ваксинация в света и то е, че само за три месеца вече е ваксинирал 55% от населението си с една доза. Това означава, че около 4,8 милиона израелци вече са имунизирани с ваксината „Pfizer-BioNTech“, от които 3,5 милиона са получили и двете дози.
 
2. Сейшелски острови
 
Програмата за ваксинация, започнала на Сейшелските острови в началото на годината, протича с пълни обороти и страната се надява да постигне стаден имунитет до средата на март. По това време над 44% от населението, от малко под 100 000 души, вече е получило втората доза от китайската ваксина „Sinopharm“.
 
3. Великобритания
 
Великобритания е най-напредналата европейска държава във ваксинационната кампания с повече от 20 милиона британци, които вече са получили първата доза. По този начин почти 30% от населението вече еп ваксинирано с поне една доза.
 
4. Чили
 
Чили е страната, която напредва най-бързос ваксинацията в цяла Латинска Америка и се надява да са ваксинирали 80% от населението на страната, податлива на ваксинация срещу COVID-19 до края на юни, за да постигне стаден имунитет . По това време над 17% от общото население вече са получили двете дози.
 
5. Барбадос
 
Тази карибска държава се надява да постигне стаден имунитет в средата на август. Към този момент те вече са прилагали над 41 000 ваксини, което означава, че повече от 12% от тяхното население, по-малко от 3000 души, вече са получили доза.
 
6. Малта
 
Малта е страната в Европа с най-много ваксинирани с двете дози. Общо 6,4% от населението вече е получило пълната ваксина, докато цифрата е 11,7%, ако говорим за единична доза./ БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
3
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Вашата татковина некъде около място 200. Малко след Занзибар и Нигер.Не само по този параграф. По повечето.Ама това е щото сте най-умни на света :)
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Урсула купи милиарди ваксини тя и шaйкaтa в европейския парламент спечелиха тлъcти пачки комисионни. Сега треперят да се ваксинират хората иначе ще лъсне дaлaверата. И понеже навсякъде ваксинирането не започна много с желание измислиха да задължават, завъртяха политиката - защо трябва да ни задължат. Нямаш право да пътуваш ако не си ваксиниран, нямаш право да роботиш ако не си ваксиниран.....
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИЯ СМЕ СТАДО ЗА ИМУНИЗИРАНЕВИЯ СТЕ УБИЙЦИ
39
0
 
2
 
! Отговори
A преди 3 години
Защото имат ултраортодоксални, които не зачитат ничии правила освен божиите и ни се водят ни се карат.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все още стадо без имунитет.
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Израел 40% са ваксинирани и с двете дози и примерно при 30% от населението втората доза вече действа. Трябва им още поне месец, за да достигнат до заветните 70%.
36
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 3 години
Виц. Един умрял и Св Петър го попитал? Ти от ваксиниран ли си,или не ? А ми ваксиниран съм.Тогава в отделението умрели от глупост.
35
1
 
5
 
! Отговори
Питам преди 3 години
защо израел имат по 3000 - 4000 нови случая и са в"плато" последните две седмици след като 55% са ваксинирани и+10% вече заразени и с натитела или при 65% "щит" заразата не спира?Тази ваксина работи ли изобщо при това положение?
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СпециалистКойто вярва на цифри от една жена ми каза/телевизора/медиите, е тотален робЕ, ти не си, ти си платен гнусар.Колко хора зарибихте след това цялото безмислено драскане? Аз ще ти кажа - 0!Искам някой ден, някой да ви изкара данните на всички платени които манипулирахте в коментарите по медиите, дано се намери един предател сред вас.
33
10
 
10
 
! Отговори
Специалист преди 3 години
Hа 8 януари 68 хиляди заразени във Великобритания, вчера 6000. 30% имунизирано население. България 3 % и копа дъното, ама дървените философи препоръчват шапка на тояга. Държава, която избира Мутра за премиер няма бъдеще.
32
6
 
9
 
! Отговори
>< преди 3 години
Добре върви, в Израел смъртноста е с 40 пъти по- голяма от предходни години! Добре ли върви?Наистина ще гледаме по телевизията новите трибунали.
31
1
 
2
 
! Отговори
Ковид преди 3 години
...се поддава на лечение много добре с подходяща хомеопатия и биофлавоноиди. Без ваксини.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато оставят политици да решават неща които са на живот и смърт винаги се стига до много жертви.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гошо...ТъпотоАми гледай програмата на Георги Любенов от тази сутрин по БНТ, там има пространно интервю с двама математици, които за разлика от тебе не са никак ***.
28
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У нас ваксинационната надпревара буксува на място. В същото време правителството разхлабва мерките за да се хареса на избирателите. Заради изборите още едни 10000 ще си отидат преждевременно, да не говорим че два пъти повече хора ще останат инвалиди за цял живот.
27
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините няма да решат въпроса. Русия се справи с вируса много преди ваксините да излязат, защо не се проучи руския опит? Ваксините са купени и платени от чиновниците в Брюксел - 2.3 милиарда, пет пъти повече от населението на ЕС и сега правят всичко възможно да принудят хората да се ваксинират, иначе всичко е провал, ако вируса си отиде преди да са ваксинирали населението по няколко пъти.
26
5
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До Математика го каза:Бря,бря,бря,на...лъжата краката са...къси до 04 04;от там нататък ша...пораснат.Целта е да се хване...някой.Абе вие народа хептен за...балами го взехте.
25
11
 
9
 
! Отговори
Математика го каза преди 3 години
При неадекватното управление на кризата с коронавируса на нашите управници по време на изборите ще имаме между 200 и 300 умрели на ден, като общият им брой по това време ще е надхвърлил 16000. Представям си каквъв ад ще е тогава в болниците. Болните ще измират преди да са стигнали и стълбите на болницата. Ще е лукс да умреш на стълбите.
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човешкото стадо за разлика от дoбитъкa доброволно само отива да се ваксинира.
23
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Ох кога ще дойде и моят ред да си ударя една бoцкa и да се върна към старото нормално, да ходя със щаствливо лице в мола, да отида на заведение да хапна да седна да си поръчам тройка кебапчета с гарнитурка и биричка да ми принасят а аз да се чувствувам като бял човек, ох!