Ангелов: Само в България нямаме желание да сме заедно срещу вируса

Заети са 65% от интензивните легла за болни от коронавируса
Обновена: 11 мар 2021 15:28 | 11 мар 2021 10:18, Веселина Йорданова
441
Ангелов: Само в България нямаме желание да сме заедно срещу вируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Приемам всяка критика и предложение, но няма да приема оплюването на това, което сме постигнали до момента, приемам всяка протегната ръка. Това каза здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ.

Който ви обещава живот без болест, ви лъже, който твърди, че ние няма да се справим, защото той не участва, ви заблуждава - няма подготвени хора, няма експерти, знаещи всичко. Но губим желанието си заедно да се изправим срещу коронавируса и това го губим само в България, каза Ангелов.

Правилното е да вярваме в науката, а науката са ваксините, заяви той.

Министърът каза, че вчера при посещението си в Бургас е видял болни бебета, като посочи, че заболяването при тях протича леко, но не са здрави.

58% от леглата са заети за неусложнени пациенти, а за интензивно болни - 65%.

Като единствено положителна тенденция той отчете броя на излекуваните спрямо новозаболелите, който е в нарастваща тенденция.

14-дневната заболеваемост е 380 на 100 хил., което ни отрежда 16-то място в ЕС и пето на Балканите.

Водещите области са Плевен, Кюстендил, Враца и др., при които има въведени локални мерки. На другия полюс е Търговище с 41 хил. болни, съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

По думите му в момента има старчески дом с епидемичен взрив и настанените са отказали имунизация преди месец. Те са в контакт със стотина други имунизирани, сред които няма болни, каза Кунчев като пример. 

Здравният министър допълни, че във въпросния старчески дом 11 души от имунизираните са с положителни тестове за коронавирус, но без никакви симптоми, което доказва ползата от ваксинирането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


441
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
4
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Г-н Ангелов....ти срещу мъглата можеш ли да я накараш да не ти проникне в белият дроб?
295
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 317За никакви пари не става дума, а за некомпетентност и безсилие. Не всичко става с пари.
294
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка и затвор! Лошото е, че на тъчлинията загряват едни още по-големи ***, които ако бяха на власт, щяха да вкарат във вечния фризер поне 50-60 хиляди досега. Е, има разумни изключения, но на нашият бълканец, те му се струват някак си много "европейски". Прасе от кладенчева вода разбира ли?
293
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обърнете внимание на политиците в Европейския парламент ! - имате ли усещането , че всички са обхванати от някаква тотална шизофрения.Дали става въпрос за много пари или да ?
292
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само Делиормана води с малък брой заразени.
291
1
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
скрателто20 за разреждане на кръвта го няма в аптеките 28 хапчета 120 леваизкупено заради слух че помага при вируса аптеките го продават без рецепти и сегание които го приемаме от години не можем да го получим това е анархияне е държава мислете на изборите как ни лекуват по телефона от вируса
290
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо съществено не казаха на тази пресконференция, а само показаха, че не разбират какво става в момента в България, особено министъра.
289
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя що НЕ си носи АРАБСКАТА маска ??? Нали трябва да дава ПРИМЕР като министър.. И всички останали около Борисов да си носят АРАБСКИТЕ маски като някакви турски кадъни или Евнух, РОби в харема на арабин- Ислямист.
288
3
 
13
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
За пресконференциятаМного лъжи изговори министъра на пресконференцията, маскирани като общи приказки. Останалите в повечето случаи показаха, че им липсва компетентност.На въпросите на практика не отговориха, а си повтаряха това, което приказваха преди въпросите.Журналистите явно бяха подбрани така, че да не задават въпроси по най-важните теми, за да не си личи провала на мутрите.
287
3
 
11
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
Не си прав докторе!Хората са срещу вируса , но Вие го докарахте , размножавате го и го пръснахте по цяла България по зелените Ви коридори!Вие от НОЩ работите за вируса !Борисов ту отваря , ту затваря, защо?Защото не знае какво да прави!
286
2
 
19
 
! Отговори
П. Утьо Маринкин преди 3 години
Хората предпочитат да прекарат коронавируса но не и да спазват герберските противоепидемични мерки. Смятате колко ви обичат, кютуци с кютуци!
285
3
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Скри се в миша дупка, другарю престъпник!Хората получават кръвни съсиреци от смъртоносните ви ваксини. Дания вече ги спря!
284
0
 
9
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 3 години
Уж до сега бяхме най-добрите и целят свят говореше за нас...?
283
0
 
10
 
! Отговори
ДАНИЯ СПРЯ АСТРА ЗЕН преди 3 години
BBC, DW, CNN, CNBC, The Gardian.. ВСИЧКИ ПУБЛУКУВАТ СЛЕДНАТА НОВИНА ОТ ДАНИЯ, НО НЕ И У НАС!Главната дирекция по здравеопазването в Дания обяви в четвъртък, че временно преустановява ваксинирането с препарата на "АстраЗенека".Като мотив за решението си властите посочиха "обезпокоителния ръст" на случаи на тромби при пациенти, които били имунизирани именно с ваксината на "АстраЗенека".Защо тази новина не се тиражира наред с всики останали за коронавируса у нас?
282
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе да питам, тоз вирус успяха ли да го изолират ?
281
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 286 това че ще напишеш някоя друга обида , нито доказва тезата ти , нито нищо така и не се разбра , на базата на какво твърдиш " няма вирус и останалите небивалици"После как човек да ви взима на сериозно Наговориш куп глупости , някой те пита нещо . На него му напишеш куп обиди Какъв е смисълът от цялото упражнение - ти си знаеш
280
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 3 години
костадинко ангелофф затвори си плювалника, че от твоята воня и птиците ще почнат да падат от небето, заедно с *** като никога по-скоро бихе те видял 50 стъпки под земята и то скоро, че нещо много почваш да досаждаш..
279
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви грешки не сте допускали. Толкова сте последователни и адекватни от самото начало на кризата - избрахте теорията на хаоса и от ден на ден затвърждавате резултатите.Най-много харесах тези 2 разтърсващи послания: "Мерки няма, защото не работят", "Ако затворим, хората ще излязат на протест и ще се заразят".
278
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почва да им пари под краката. Не само на тези в БГ.ох ох ох, и ето идва най-щастливия ден.....
277
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние сме заедно, сал вие, бъдещите затворници, сте отделно.