Ангелов: Само в България нямаме желание да сме заедно срещу вируса

Заети са 65% от интензивните легла за болни от коронавируса
Обновена: 11 мар 2021 15:28 | 11 мар 2021 10:18, Веселина Йорданова
441
Ангелов: Само в България нямаме желание да сме заедно срещу вируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Приемам всяка критика и предложение, но няма да приема оплюването на това, което сме постигнали до момента, приемам всяка протегната ръка. Това каза здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ.

Който ви обещава живот без болест, ви лъже, който твърди, че ние няма да се справим, защото той не участва, ви заблуждава - няма подготвени хора, няма експерти, знаещи всичко. Но губим желанието си заедно да се изправим срещу коронавируса и това го губим само в България, каза Ангелов.

Правилното е да вярваме в науката, а науката са ваксините, заяви той.

Министърът каза, че вчера при посещението си в Бургас е видял болни бебета, като посочи, че заболяването при тях протича леко, но не са здрави.

58% от леглата са заети за неусложнени пациенти, а за интензивно болни - 65%.

Като единствено положителна тенденция той отчете броя на излекуваните спрямо новозаболелите, който е в нарастваща тенденция.

14-дневната заболеваемост е 380 на 100 хил., което ни отрежда 16-то място в ЕС и пето на Балканите.

Водещите области са Плевен, Кюстендил, Враца и др., при които има въведени локални мерки. На другия полюс е Търговище с 41 хил. болни, съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

По думите му в момента има старчески дом с епидемичен взрив и настанените са отказали имунизация преди месец. Те са в контакт със стотина други имунизирани, сред които няма болни, каза Кунчев като пример. 

Здравният министър допълни, че във въпросния старчески дом 11 души от имунизираните са с положителни тестове за коронавирус, но без никакви симптоми, което доказва ползата от ваксинирането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


441
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
2
 
13
 
! Отговори
Ахахахаха преди 3 години
Ей ботокс, с такива като тебе няма да се хвана и на лунапарк да отида, камо ли на война...
275
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия ще затрият сума ти народ само и само да си направят предизборния ПР
274
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С крадци и шмекери не ща да съм заедно.
273
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма легла, няма лекари, няма ваксини, няма да затваряме заведения, няма да затварме молове, няма мерки, няма парламент, но НОЩ продължава да работи за благото на партията-майка и шофьорчето от Банкя.
272
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерки няма, защото идват избори а трябва на се вземат трудни решения. Няма кой да поеме отговорност. Затова се прехвърлят отговорности по места, по веригата надолу.
271
1
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: Само питамТи правилно питаш, но както виждаш няма кой да ти отговори!Някакви шамани с титли като "професор" нарочно ти разказват някакви абракадабри за да те шашнат и зомбират. После ти казват: "Ти не си лекар, ти си oвцa"!И накрая те плашат, че ако не се ваксинираш ще yмpeш.И който е податлив се ваксинира без да мисли...
270
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Защо в Тексас, Мисисипи, Южна Дакота и други щати премахват маските, карантината и всички други ограничения?!https://tinyurl/covid-19-texas
269
2
 
15
 
! Отговори
Един пор преди 3 години
Искаме да сме заедно, как да не искамеИскаме качествена ваксина- същата като вашатаИскаме навременна ваксинация- точно както направихте за васИскаме и адекватно лечение, ако се наложи- същото което получавате вие във ВМАИскаме... ама на нас, данъкоплатците вашето заедно не ни се предлага
268
3
 
4
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 3 години
До Емона 4-ти ще си в залата на апаратно дишане с опции, то да спре, завинаги;)))
267
1
 
9
 
! Отговори
. преди 3 години
Къде е здравеопазването в България? Отговора е няма такова и за това умират толкова хора а не от вируса.Кажете на хората кога ще спре източването на здравната каса с разни лекарски пътеки и пътечки.Кажете до кога ще се грижите за *** безплатно?Посочете една дейност която сте обещали и тя е изпълнена на 100%.Не е необходимо да се натискате на този пост след като ви е трудно да се справяте.
266
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен.........нискообразованите са скептични към ваксината..............хора не могат да осъзнаят колко са заблудени (Дънинг-Крюгер).......Това не е вярно, генерализирате по недопустим начин, а самата ви логика е точно като на конспираторите, които атакувате. Нещата с този вирус са крайно мъгляви, а т.нар. ваксини хем не са от класическия тип, хем не са преминали нормални изпитания, хем ровичкат на ниво ДНК. Скептицизмът на хората е напълно оправдат и те далеч не са само нискообразовани.
265
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министъра казва да сме заедно и да не политизираме проблема, но не е искрен.Защо се кандидатира за депутат от ГЕРБ, май това е условието да станеш Министър, да си верен на вожда.Що за глупост е майката на евродепутатката 3 мандат от ГЕРБ *** Майдел да е шеф на Астра Зенека за България. Въпросната скандална ваксина е най евтина, ние я пробутваме масово, а и ще вземем излишни количества от нея от Франция и Германия, които се отказват да я прилагат на собственото си население
264
1
 
3
 
! Отговори
До 258 преди 3 години
Важното е, че ти не криеш от нас колко си ограничен. Благодаря.И да, доказа се, че този човек не е починал от ваксината, а е паднал от ръба на Земята.Поздрави!
263
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо един месец криете,че има починал от ваксинацията, питам?!!
262
1
 
7
 
! Отговори
До 271 преди 3 години
Умствения багаж не зависи от образованието. Четеш и анализираш прочетеното. Четеш листовката на всяка една ваксина и асимилираш прочетеното. Пълно е с неизвестно, не са правени проучвания и неясно. Високо образования човек ако приема това нещо за нормално и приемливо, то мозъка му е за баланс. Да не пада докато ходи. Логика и полза от травматолог, математик и Ангелов във вирусно заболяване няма. Със средно-специално образование съм. Значи съм ниско интелигентен заради образованието ми.
261
1
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Може ли некой умен да ми каже, при условие че около 40% от хората не боледуват и не са податливи на ковид (такива публикации последните дни), та, трябва ли тези хора да се ваксинират, защо и няма ли да има неблагоприятен ефект РНК - ваксината, например карайки принудително организма да произвежда антитела срещу Ковид, а същевременно тези хора са с клетъчен или кръстосан имунитет (още нямат точно обяснение на тази неподатливост към вируса). Признавам си, че не разбирам, ако някой е наясно да каже
260
0
 
0
 
! Отговори
1959 преди 3 години
До Анонимен 280 Е и изброй ни ги колко са видовете бп?
259
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде, плешо спри да правиш народа на ***! Вие народе, сте виновни за всичко ,защото не правите това, не правите онова ! А вие не сте ли виновни за целия този театър дето разигравате под ръководството на оня тумбак дето го е страх да излезе открито пред нас и да говори истината за трагедията на България? Хайде омръзнахте ни!
258
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 276д-р ЦиркЗнаеш ли колко видове пневмонии има... ? На първо място слагам вирусните....
257
1
 
4
 
! Отговори
258 преди 3 години
До: 270Явно нямаш логична мисъл?Виж какво, миналата година шефа ми беше в болница на кислород повече от месец. Вече е отдавна на работа. Умрелите са много малко, познавам двама и знам как умряха тъй че не ми разправяй че няма логика в думите ми, че фактите са силно преувеличени, раздути и украсени от НОЩ.Или не мислиш трезво и си зомбиран, или си от платените доктори.