Проверяваната партида на "АстраЗенека" не дала проблеми у нас

От нея са дошли 31 200 дози, почти всички са поставени
34
Проверяваната партида на "АстраЗенека" не дала проблеми у нас
Снимка: БГНЕС

Здравните власти успокоиха, че няма причина за безпокойство за партидата ваксини "АстраЗенека", която се проверява в Австрия след смъртен случай.

У нас от нея са получени 31 200 дози на 12 февруари, като почти всички от тях са приложени.

Още по темата
Извършихме анализ на съобщенията за нежелани лекарствени реакции, при нас няма за такъв тип събития, каза маг. фармацевт Богдан Кирилов.

По думите му честотата на нежелани реакции, която се наблюдава за тази партида, е дори по-ниска. Европейската агенция по лекарствата на този етап не препоръчва блокиране, все още се установява дали има причинно-следствена връзка и не трябва да има притеснения за безопасността. Това показва само, че системата работи и има възможност за ранно идентифициране на рискове, обясни той.

Общо 840 съобщения има за нежелани реакции след ваксиниране до момента у нас, като те са свързани с грипоподобни симптоми и болка на мястото на убождането.

31 200 дози ваксини очакваме утре от оксфордската ваксина, а в понеделник около 21 хил. от Пфайзер, 33 хил. дози от ваксината на Модерна в средата на следващата седмица.

За април се очаква увеличение на индикативните количества - 250 хил. дози от ваксината на Пфайзер, на Модерна - над 80 хил. дози, очаква се информация и за оксфордската ваксина.

Положителната новина от вчера е, че ЕС успя да се договори за доставка на 4 млн. дози от ваксината на Пфайзер за ЕС, като очакваме потвърждение какво ще получим ние от тях.

"В медийното пространство се води търговска война между фирми, заложници са хората. Най-добрата ваксина е наличната", отново подчерта здравният министър Костадин Ангелов. Моето семейство ще се ваксинира с ваксината на "АстраЗенека", когато му дойде времето, защото това имаме, нека никой да не пропуска шанса си, апелира Ангелов.

23 652-ма са ваксинираните представители на СИК до момента. От думите на министъра стана ясно обаче, че има и такива, които няма да участват в изборите, но се опитват да заобиколят системата, за да се ваксинират.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Аз на нашите "експерти" не вярвам!
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярваме ви, вярваме ви, разбира се!
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете се, че гожиту с мундирите ще си съдере пагоните.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В целия свят съобщават за проблеми, само тук всичко е цветя и рози. Тези номера може и да минават в Северна Корея, ама ние тук все пак четем, слушаме, интересуваме си и в крайна сметка истината излиза наяве. До кога ще се опаковат в костюмите и ще ни омайват с абсолютни лъжи, просто вече е унизително?
25
0
 
1
 
! Отговори
komitata преди 3 години
ще с е разбере догодина
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дания е забранила ваксинирането с Астра Зенека! Вижте в Ройтерс! Ах тези неразжиращи датчани, гола вода са!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е да се повдигне колективен иск към Европейската комисия на Фон Л*ен за допускане на некачествени ваксини!Странно е, че се посочват странични ефекти за една ваксина. За Американските ваксини някак си информацията не се публикува! И при тях има смъртни случаи и странични ефекти!Странно е и отношението на ЕК към руската ваксина!Явно здравето ни е въпрос на геостратегически интереси!
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма лоша реклама. Повече некачествени партиди, повече печалба.
21
0
 
4
 
! Отговори
Ваксиниран преди 3 години
Аз се ваксинирах с АстраЗенека. Обясниха ми, че може да имам странична реакция, което е нормално, и да се обадя ако продължи повече от ден и половина. Имах странични реакции, температура и т.н., след това естествено се чуствах зле за ден два от умората, но не съм се обаждала за това, така че не мисля, че тази статистика е коректна. Много хора, с които говорих, имаха неприятни реакции първите дни след ваксинацията, които сметнаха за нормално и не са търсили помощ.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Векторните ваксини каквато е "Астра Зенека" се поставят на човека от много години.А РНК-ваксините са от сега.
19
1
 
2
 
! Отговори
maca преди 3 години
Ама разбира се, какви проблеми да правят у нас, то у нас няма ваксини, които да дават проблем, хахаха блажени са вярващите.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 02.03.2021 година трима членове на семейство ми сложихме първа доза от ваксините на AstraZeneca и тримата имахме грипоподобни симптоми след това, висока температура и главоболие в продължение на едно денонощие
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дишаме мръсен въздух - няма проблем.Храним се с *** - няма проблем.Но Ваксината - голям проблем.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има си хас пък баш в родна "Тикволандия" да е дала проблеми!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И резултат не дала
14
5
 
9
 
! Отговори
ЧЕ ТАЗИ ГОИНА преди 3 години
у нас и грип нямаше.... Обаче когато е на власт е ТИКВАТА с всички крадливи и лъжливи калинки наоколо въобще не вярвам на медиите
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пени се не пени пари са се дали,.............Няма да ги хвърляме я.
12
7
 
8
 
! Отговори
Мунчи преди 3 години
Айде *** пак почва да разсъждава с широките си познания по имунология и вирусология колко са опасни ваксините. Ами продължавайте, едни така разсъждаваха и сега издирват плазма и се молят на докторите да спасят майка им и баща им. Докато на *** не му задими в къщата си св//рка и му е все тая, но стане ли страшно сменя рязко плочата- доктори са виновни, държавата му виновна, вселената е срещу него.....просто му е трудно да преглътне факта че е ***
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи правилно съм разбрал. Проверена и бракувана в Австрия.
10
4
 
14
 
! Отговори
ЕДНО ЗОМБИ преди 3 години
ТОЛКОВА СТЕ НАГЛИ, ДАЖЕ И ДА ИМА УМРЕЛИ ВИЕ НЯМА ДА ГО КАЖЕТЕ---НАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ ЕДНИ КОМИСИОННИ, И ДА СЕ ОПОЛЗОТВОРЯТ ЕДНИ ВАКСИНИ---НАРОДА КУЧЕТА ГО ЯЛИ !!! АМА ВИЕ СИ ПАЗИТЕ ЖИВОТЕЦА НАЛИ ???