Светът в пандемия вече година, Европа очаква още една ваксина

Съединените щати са най-тежко засегнатата държава
11 мар 2021 12:55, Елка Василева
9
Светът в пандемия вече година, Европа очаква още една ваксина
Снимка: архив, БГНЕС

На този ден преди година Световната здравна организация обяви пандемията от COVID-19. Според последните данни заразените с коронавирус са близо 118 милиона души, а жертвите на заразата са над 2 милиона и 600 хиляди. Данните са на университета Джонс Хопкинс.

Още по темата

САЩ са най-тежко засегнатата държава. Преди часове беше одобрен планът на президента Джо Байдън за възстановяване след COVID кризата. Пакетът е на стойност близо 2 трилиона долара, предаде БНТ.

Едно от огнищата на пандемията в момента е Бразилия, където здравната система е пред срив заради огромния брой болни.

В Европа редица държави - Франция, Норвегия, Полша и Унгария регистрираха поредно увеличаване на случаите. Очаква се днес комитетът по хуманна медицина към Европейската агенция по лекарствата да даде препоръките си за ваксината на "Янсен". Това е поредният препарат срещу коронавирус, който е на път да получи одобрение за използване в ЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: САЩсзоЕвропапандемия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
Първи жевртви ваксин преди 3 години
ПОЧНАХА УМИРАНИЯ от новите набързо НАПРАВЕНИ ВАКСИНИ. Жертви на Ковида ще ги пишат вместо ЖЕРТВИ на МЕРКИТЕ И ВАКСИНИТЕ.
8
1
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Европа скоро няма и да си спомня за недостига на ваксини, а държавите, които подвиха коляно на лъжците от Москва тепърва ще се наслаждават на "сделката".---------Не "русофобията", а времето ще покаже "кой бил крив, кой прав"!Между другото руснаците започнаха втория етап на тестиране на Лекарствен препарат (не ваксина, а лекарство) за лечение на вируса "Мир 19".
7
1
 
3
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
За всички щамове И разновидности ли ще е?:))
6
0
 
2
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Анонимен ... Възможно е, те от Пфайзер заявиха че ще местят част от производството си в Румъния, заради по-ниските разходи, а щом може в Румъния защо да нямат филиал и в Алабания ... ?!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, вярно е. Новата ваксина ще от албания.
4
0
 
2
 
! Отговори
ВЕРВАМ ВИ преди 3 години
Аз и на оня дърт крадец от МАДРИД ВЕРВАХ, на БОЙКО много му ВЕРВАХ. Въобще аз съм един верващ човек...Като не мога да ви стигна със сопата... ви вервам
3
1
 
3
 
! Отговори
ТАКА Е преди 3 години
Калекото е ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ. Който му вярва трябва да е хептен будала
2
1
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До 1 ... То и тук си имаме едни патологични лъжци, които лъжат и общават до последна капка кръв и обещаха руска ваксина, ако дойдат на Власт ... да ама НЕ
1
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
Белгийска ваксина. Европа скоро няма и да си спомня за недостига на ваксини, а държавите, които подвиха коляно на лъжците от Москва тепърва ще се наслаждават на "сделката".:))))))))