Лекар: Решението на пандемията е масовата ваксинация

"Трябва да се гледа съотношението полза-риск"
Обновена: 15 мар 2021 22:54 | 15 мар 2021 22:53, Веселина Йорданова
86

Масовата ваксинация е решението. Да, във всички случаи ще има проблеми, но те ще бъдат решени". Това заяви в предаването "Денят ON AIR" хематологът д-р Чавдар Ботев.

По думите му трябва да се гледа съотношението полза - риск.

Той подчерта, че у нас се създават ковид отделения, но има и хора с други заболявания, които ги е страх да отидат в болница, за да не се заразят. Затова болниците да бъдат с едно ковид отделение, посочи още лекарят.

Относно лечението на инфектираните със заразата, д-р Ботев бе категоричен, че кръвна плазма трябва да се прилага много по-рано.

"Да се прилага в обикновените, а не в интензивните отделения, под 14-ия ден от заболяването. Най-доброто решение в борбата със смъртността е ранно преливане. А след седмия-осмия ден, когато се появи задух, трябва да е най-активното лечение", заяви хематологът пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Ботев изрази съмнение, че коронавирусът е с лабораторен произход.

"Това е като да се каже, че някой се е прострелял 13 пъти и да се говори за самоубийство. Тук става въпрос за политика, може да е биологично оръжие", допусна гостът в студиото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: имунизациякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
14
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен35За съжаление, тенденцията е в обратната посока - нигерийският щам е много по-смъртоносен от останалите, а вече не се влияе от ваксините...
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отровител в бяла мушама,за експерименти.Още един.Вервайте му!Техните ръце ,винаги са чисти,умовете им брилянтно фасетирани.Ваксини продавам!Кой разбира, тук се спира!Има с yтайка,има и без yтайка.Има с катафалка,има и бонус-екарисаж!
27
0
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен34Къде ги слагаш нашите "публични личности" с такива сложни цели и идеи! Не ги ли виждаш как шляпат по джапанки в дъжда, мъчейки се да кажат нещо, каквото и да е...Аз дори се чудя защо не говорят за цените на билетчето в трамвая, например...Толкова удобна тема за отклоняване на вниманието от тяхната *** некомпетентност....
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Догодина вируса ще е мутирал дотолкова, че ще се е превърнал в настинка!Но ще остане чуството на егоизъм когато държавите вместо да обединят усилия, крадяха дори маски едина от други.Днес, вместо да създадът високо квалифициран екип от специалисти, които да изберат най-ефективната и безопасна ваксина, се използват политическите противостояния и жаждата за печалба!
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Номерът е до такава степен да се побъркат хората с разнопосочна и объркваща информация, ограничения, страх и бедност, че накрая каквото и да им сипеш в "чинията" все да го ручат.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леко съм объркан от тая Пропаганда .. Сега, не разбрах ... Да умирам или не ... И от кво да умирам ... Дайте насоки ...
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У нас ваксинацията общо взето приключи.Измислете друго, да не го измислим ние.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички са много ербап, че някой някъде е умрял от ваксина, но ако е той самият или негов близък, вече става проблем и вой до небесата.
21
1
 
20
 
! Отговори
аман бееееееееееееее преди 3 години
А този байо защо не се е ваксинирал все още с наличните буламачи, а чака протеинова ваксина? Ама иначе ръси акъл по медиите, аман от лицемери!
20
13
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Имунизацията е решение на кой проблем - да свикваме с вируса ли? Този вирус мутира и още сега нигерийския му щам вече не е уязвим от ваксината...Въпреки, че някои учени смятат, че не се очакват много нови щамове, според мен ако наистина искаме да се освободим от този вирус, няма как да се разминем със строга карантина докато поне 3 седмици в цялата страна няма нито един новозаразен с КОВИД-19...И тази карантина ще бъде най-кратка ако сме и ваксинирани!
19
2
 
2
 
! Отговори
Ханк Аарон преди 3 години
Марвин Хеглър също препоръчва да се ваксинирате. Лари Кинг би потвърдил, ама не може в момента.
18
4
 
3
 
! Отговори
Дърводелец преди 3 години
Нормално е хората да умират от васкините. В следствие падане от стол са починали 16 хил души, какво значение има, че няколко хиляди или повече ще умрат от ваксините, ваксините са единственото решение, на това решение се е спряла науката, а както знаем, науката най-добре знае как се лекуват болести.
17
4
 
13
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 3 години
Засега изглежда като най-добро възможно решение - плоскоглавите и безмозъчните се "ваксинират" останалите се опазват; След втората, третата или четвъртата дозичка, остават все по-малко и по-малко плоскоглави, и останалите могат да си отдъхнат. Има надежда!
16
2
 
10
 
! Отговори
Вятър и мъгла преди 3 години
Празни приказаки. В Израел защо не помогна? Ако имаше полза от ваксините, сега на всеки половин час щяха да пускат статии как е помогнало в Израел където ваксинираха масово населението.
15
3
 
9
 
! Отговори
Решението е преди 3 години
Решението е като демокрацията. 30 години не работи, но скоро ще проработи. Така и с вируса, досега нищо не помогна, но ваксинацията ще реши проблема и това решение ще проработи. Ако и то не работи, лекар, академик и математик ще излязат и ще обявят какво е новото единствено решение, може да добавят малко flavor с квантов физик или лигвист примерно.
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не е лекар, а търговец
13
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простият българин не може да проумее, че ваксината не спира ежедневните случаи на инфаркти и тромбози.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът е заплашен да спре да говори повече за Ивермектина, какво очаквате..? Който чул, чул, който има акъл има, който няма да.се ваксинира...
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам чувството, че тук са се събрали от цялата Академия на неуките.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До TalibanЗдрасти шашавляк :)Голяма веселба ще падне!Давай още някоя щуротия - ама т'ва с пЦувните си го запази за близките роднини.Нещо по-умно кажи.