Локдаунът не решава никакви въпроси, ако няма ваксинация

100% от хората ще се срещнат с вируса, 4% ще загинат
Обновена: 19 мар 2021 22:27 | 19 мар 2021 22:27, Екип на Dnes.bg
135

Локдаунът не решава никакви въпроси, освен ако е обвързан с мерки за провеждане на бърза и скоростна масова ваксинация. Това заяви личният лекар д-р Валентин Янев в студиото на "Денят ON AIR".

И обясни, че до приключването на локдауна една по-голяма част от населението щеше вече да е ваксинирана.

"Локдаунът само забавя процеса на ваксиниране и не прави нищо друго", категоричен е д-р Янев.

Според него в българското общество вървят две неща - вирусът, който върви бързо и взема много животи, и ваксинацията, която изостава безнадеждно.

"За мен е ясно, че победител ще е вирусът. 100% от хората ще се срещнат с вируса, това е неизбежно, и за съжаление, статистиката показва, че вирусът ще забърше 4% от нашето население - те ще си отидат", предсказа събеседникът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е разтревожен, че не се прилага правилна стратегия. Според Националния оперативен щаб ваксините трябвало да отидат в ръцете на личните лекари, което щяло да ускори процеса по ваксинация.

"Стратегически - тотална грешка. Аз го работя, на този терен съм и затова мога да коментирам. Най-сигурният начин да се забави масовата ваксинация е да се даде в ръцете на личните лекари", категоричен е д-р Янев.

"Личните лекари ще трябва да съчетаят през цялото това време свои основни задължения като лечебно-диагностична и профилактични дейности - а сега се налага и да правят ваксинация. Тези два вида дейности се бият, те не си сътрудничат. Винаги едното ще е за сметка на другото. В крайна сметка ще се получи така: напънът ние да ваксинираме ще доведе до катастрофа и свиване на болничната помощ", обясни личният лекар.

Смисълът на локдауна, според него, е да намалее натискът върху болниците, защото те са препълнени.

"Настаняват се хора и в коридорите - това означава, че нямаме качествена медицинската помощ. Това означава, че част от хората с Ковид-бронхопневмония ще останат, а останалите ще ги махнем. Тези 4 % ще станат 5%, 5,5% и нагоре", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: ваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
докарайте РНК ваксини.Това са качествените ваксини.
85
1
 
6
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
до 104Какви 2-3 години? На 6 месеца нова ваксина!
84
2
 
5
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Този нямаше да ръси мозък, ако учениците си стояха онлайн.Най добре беше още от 15 септ. Но дори от ноември до 1 ян. се видя резултата. Коефициента на заразяване пада под 1 даже може и да е 0,2. Ако се контролираше влизането в бг (карантина) както правят Китай и общ. транспорт просто даже заразени нямаше да има.Тази практика я приложиха Китай Виетнам и сега НЯМАТ ВИРОС. Не знам защо това не се приложи тук. Европа го прилага вече, но доста време им трябваше да вденат, затова сега са зле.
83
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ни локдаун, ни ваксинация решават изобщо нещо.Ваксина няма. В момента просто вървят експерименти. А и да има след 2-3 госини, щом си се променят щавове, като при грипа, тя е съвсем безполезна. Като грипнато.Всичко е политика и икономически ингереси с тия локдауни.
82
2
 
14
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Най новият виц.Иванчо - абитуриент. Баща му го пита:-Какъв искаш да станеш?-Ще кандидатствам медицина, тате.-Иванчо, ти имаш слаб успех. Медицината е сложна наука, не е за тебе.-Никак не е сложна, тате. Вече остана само една болест, няма други!
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вие ако искайте го срещайте вируса аз ще пропусна
80
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доктора и децата разбраха че ваксините са ментета,не се напъвайте вие ,професорчета и медии
79
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-трагичното е, че повечето лекари не намират време и сили да четат материали , а само повтарят спуснатите от високо тезиси. Трябва да се чете, колеги.
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле, ако нямало ваксинация! Боцайте се, че инак зле и лошо.
77
4
 
16
 
! Отговори
Не ваксините ще преди 3 години
решат проблема, а естественият подбор, както каза Мангъров. Вече много лекари са убедени в това становище. Виждаме, че ваксините не помагат, а даже вредят със страничните си ефекти. Кой ненормален ще се подложи на такива непроверени ваксини. Откакто започна ваксинирането, лавинообразно се появи тази най страшна вълна на заразяване и мор. Без ваксинирането, болестта щеше сама да отмре и щеше да се създаде стаден имунитет. Тези ваксини само предизвикват нови мутанти на вируса и нов мор!
76
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се следват заповедите от Брюсел- никакви ваксини от Китай и Русия. Никакви пари за бг ваксина
75
13
 
9
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
Задължително ваксиниране с Астра Зенека за всички.
74
1
 
25
 
! Отговори
Лито преди 3 години
Ваксините се правят преди. А не по време на епидемията
73
1
 
25
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
Колкото и да се напиняте, ваксинацията няма да я бъде в голям мащаб.
72
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По време на епидемия масовата ваксинация с недоказани и спорни ваксини като Астра Зенека не решава, а задълбочава проблемите!!
71
0
 
30
 
! Отговори
???? преди 3 години
Тоя доктор да отговори на следните въпроси:1.защо много държави забраниха Астра Зенека?2.в България правени ли са изследвания за безопасността на Астра Зенека, или работим на сляпо доверие, защото много обичаме Англия, Швеция и Оксфорд?3.защо няма други налични ваксини???....дайте право на хората да избират!!!Всичко друго е медицински фашизъм!!!
70
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До знаещия Вирусът не съществува, само доц.Мангъров лъже,че трябва да постигнем колективен имунитет от нещо,което го няма.
69
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците изобщо не са на нашето дередже! Прочети колко загинали имат там от Ковид. Почти наполовина. По-малко са и заразените в Гърция именно защото не се разпусна всичко като у нас, защото не Гърция ,а България е на 3-то място по смъртност в ЕС, както и по заразяемост сме преди гърците.
68
4
 
20
 
! Отговори
един разумен преди 3 години
Вирусите не се лекуват. Ваксините са нови и не са се доказали. Това е положението:"Смисълът на локдауна, според него, е да намалее натискът върху болниците, защото те са препълнени."
67
4
 
27
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 3 години
Колегата Янев, както всяко ДжиПи, свикнало да взима много за малко и неквалифициран труд, предимно от химикалка, тотално е объркал нещата.1. Ваксинациите са точно негова работа - на ОПЛ.2. Локдаунът няма смисъл по принцип. Вижте ги гърците - от 4 мес в локдаун и са на нашто дередже.3. От ваксинация има смисъл ако ваксините са безопасни и се ваксинират всички, като се започне от най-уязвимите. Сега това не ще да стане.