Локдаунът не решава никакви въпроси, ако няма ваксинация

100% от хората ще се срещнат с вируса, 4% ще загинат
Обновена: 19 мар 2021 22:27 | 19 мар 2021 22:27, Екип на Dnes.bg
135

Локдаунът не решава никакви въпроси, освен ако е обвързан с мерки за провеждане на бърза и скоростна масова ваксинация. Това заяви личният лекар д-р Валентин Янев в студиото на "Денят ON AIR".

И обясни, че до приключването на локдауна една по-голяма част от населението щеше вече да е ваксинирана.

"Локдаунът само забавя процеса на ваксиниране и не прави нищо друго", категоричен е д-р Янев.

Според него в българското общество вървят две неща - вирусът, който върви бързо и взема много животи, и ваксинацията, която изостава безнадеждно.

"За мен е ясно, че победител ще е вирусът. 100% от хората ще се срещнат с вируса, това е неизбежно, и за съжаление, статистиката показва, че вирусът ще забърше 4% от нашето население - те ще си отидат", предсказа събеседникът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е разтревожен, че не се прилага правилна стратегия. Според Националния оперативен щаб ваксините трябвало да отидат в ръцете на личните лекари, което щяло да ускори процеса по ваксинация.

"Стратегически - тотална грешка. Аз го работя, на този терен съм и затова мога да коментирам. Най-сигурният начин да се забави масовата ваксинация е да се даде в ръцете на личните лекари", категоричен е д-р Янев.

"Личните лекари ще трябва да съчетаят през цялото това време свои основни задължения като лечебно-диагностична и профилактични дейности - а сега се налага и да правят ваксинация. Тези два вида дейности се бият, те не си сътрудничат. Винаги едното ще е за сметка на другото. В крайна сметка ще се получи така: напънът ние да ваксинираме ще доведе до катастрофа и свиване на болничната помощ", обясни личният лекар.

Смисълът на локдауна, според него, е да намалее натискът върху болниците, защото те са препълнени.

"Настаняват се хора и в коридорите - това означава, че нямаме качествена медицинската помощ. Това означава, че част от хората с Ковид-бронхопневмония ще останат, а останалите ще ги махнем. Тези 4 % ще станат 5%, 5,5% и нагоре", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: ваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
11
 
17
 
! Отговори
знаещия преди 3 години
Представян си ако тоя вирус наистина съществуваше..
65
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако продължава така ,да сменят датата на изборитеХората няма да отидат да гласуват
64
1
 
34
 
! Отговори
Валери преди 3 години
Въпрос и призив до всички сайтове, вестници, списания и пр. Няма ли за бога някаква възможност да се използва изцяло българската, старомодната, немодерна, грозна, противна дума ЗАТВАРЯНЕ, та сте тръгнали да налагате хубавата, модерна, естетическа дума ЛОКДАУН уокдаун, мокдаун или там каквото е ? Кажете бе ? Кажете ?
63
1
 
14
 
! Отговори
Handel преди 3 години
България има около 7 милиона жители. 4%, които трябва да умpат, са 280,000. Явно още един "лекар" пойто смята че "яко ще мpем".
62
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактЗаразени дори и ваксинирани не трябва да имат деца, за да не предават заразата в бъдеще. Ваксината може да спаси да не умре веднага но все някога ще умре. Единственото спасение си остава да се пазят да не се заразяват и жените да почнат да раждат по 10 здрави и незаразени деца за да има здрави поколения.
61
1
 
13
 
! Отговори
Вариантът преди 3 години
е да ви избием всички *** на заплата :)
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПреди тировете хората са се хранели много по-добре. Сега с тирове 90 % гладуват .
59
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 67Ваксинираните продължават да пренасят заразата на здравите и не ваксинирани докато не ги заразят или не умрат. Короната ще изчезне напълно само след като умрат всички ваксинирани. и не са я пренесли на други хора или животни, т.е. на практика НИКОГА.
58
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 62.Алооо, ако няма камиони, няма какво да ядеш. И знаеш ли какво е тир.Ако не бяха тея камиони, цял свят щеше да мре от глад.
57
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте още някое мнение, напр. на човека на бариерата пред паркинга на ВМА!! Нека всеки се изкаже!!
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ще ме извинява този Янев, ама да ходи да се ваксинира. Ваксината беше по желание. Още малко ще стане задължителна, иначе няма как да се пътува. А за струпването, върнете жителството и всички да си ходят по родните места. Ааа всеки се набутал София, Пловдив, Бургас.. Пък после там имало най много заразени.
55
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактВарианта е само един. Карантина и раселване на населението от градовете по селата за да не струпва. Затваряне на ЕС и на границите. Национализация на икономиката за да няма бедни и безработни и да не се вдигат цените от спекуланти и обеднява населението. Ваксина може и да не стане заради мутацията или е рискована за здравето.
54
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във ЕС почват да се правят списъци с който отказва да се ваксинира и после по списъците ще се слагат чипове, за да се знае кой не е ваксиниран.
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде някои хора пак взеха да се изживяват като господ, особено търговците т.нар. лични лекари които работят половин ден, през останалото време сестрата върши цялата им работа.
52
7
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До 62Вариантите са три1/ Спираш епидемията с адекватни мерки за примерно 6 месеца2/ Сегашният вариант в България с неадекватни мерки и епидемия на вълни, което ще продължи десетки години3/ Заразяване на всички и много хора умират, вкл. 20% от работещите хора нямащи възраст за пенсиониране и голяма част от пенсионерите.
51
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактКитай я спряха с карантина. Няма друг начин. Затварят граница и няма чужденци и тирове и няма магистрали. Градовете се изолират веднага като се появи огнище.
50
9
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Сега от заразилите се 76% са се възстановили, 20% са активните случаи, които нито са се възстановили, нито са починали и 4% са починали. Заразилите са 200000 под 60 години и 97000 от 60 нагоре. От починалите около 94,5% са от 60 нагоре и 14,5% са под 60. Схващате ли какво ще стане ако се заразят всички над 19 години?
49
8
 
16
 
! Отговори
Световен протест преди 3 години
Утре, 20ти март, 1200ч, пилоните пред НДК, начало на българският протест срещу мерките и медицинския фашизъм. Достойните и отговорни хора от цял свят ще протестират на този ден. Бъдете там. Крайно време е да обявим край на фалшивата пандемия.Децата ще ни съдят ако бездействаме!
48
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинация по време на епидемия не е много научно решение...
47
5
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До 53Написал съм го - епидемията може да се спре както направиха ред държави по света. Начините ги има. Тези държави не ги пазят в тайна.