Локдаунът не решава никакви въпроси, ако няма ваксинация

100% от хората ще се срещнат с вируса, 4% ще загинат
Обновена: 19 мар 2021 22:27 | 19 мар 2021 22:27, Екип на Dnes.bg
135

Локдаунът не решава никакви въпроси, освен ако е обвързан с мерки за провеждане на бърза и скоростна масова ваксинация. Това заяви личният лекар д-р Валентин Янев в студиото на "Денят ON AIR".

И обясни, че до приключването на локдауна една по-голяма част от населението щеше вече да е ваксинирана.

"Локдаунът само забавя процеса на ваксиниране и не прави нищо друго", категоричен е д-р Янев.

Според него в българското общество вървят две неща - вирусът, който върви бързо и взема много животи, и ваксинацията, която изостава безнадеждно.

"За мен е ясно, че победител ще е вирусът. 100% от хората ще се срещнат с вируса, това е неизбежно, и за съжаление, статистиката показва, че вирусът ще забърше 4% от нашето население - те ще си отидат", предсказа събеседникът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е разтревожен, че не се прилага правилна стратегия. Според Националния оперативен щаб ваксините трябвало да отидат в ръцете на личните лекари, което щяло да ускори процеса по ваксинация.

"Стратегически - тотална грешка. Аз го работя, на този терен съм и затова мога да коментирам. Най-сигурният начин да се забави масовата ваксинация е да се даде в ръцете на личните лекари", категоричен е д-р Янев.

"Личните лекари ще трябва да съчетаят през цялото това време свои основни задължения като лечебно-диагностична и профилактични дейности - а сега се налага и да правят ваксинация. Тези два вида дейности се бият, те не си сътрудничат. Винаги едното ще е за сметка на другото. В крайна сметка ще се получи така: напънът ние да ваксинираме ще доведе до катастрофа и свиване на болничната помощ", обясни личният лекар.

Смисълът на локдауна, според него, е да намалее натискът върху болниците, защото те са препълнени.

"Настаняват се хора и в коридорите - това означава, че нямаме качествена медицинската помощ. Това означава, че част от хората с Ковид-бронхопневмония ще останат, а останалите ще ги махнем. Тези 4 % ще станат 5%, 5,5% и нагоре", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още по темата: ваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
10
 
! Отговори
nzb преди 3 години
Фармацевтичните корпорации ще спечелят милиарди от продажба на ваксини..........милиони хора ще умрат(може би милиард), кой от вируса, кой от ваксините...........населението на земята ще се редуцира доста, ще се освободи много място...........ами да, сега няма храна, чиста вода, енергия и ресурси за всички............ще се работи на принципа на естественото оцеляване!!!
25
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Няма нужда да пишеш толкова глупости. Само си губиш времето за нещо, което изобщо не ти е работа. Като не искаш да се ваксинираш, поне не давай акъл, който нямаш...
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То поне по един чип да имаше в тея ваксини че да може човек да си плаща сметките а то гола вода да ге...
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но какво ще правим без ковитодеветнайсе поробването и медиите и правителствата и докторите да мачкат хората бе блондинките....!?
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24Муа-ха-ха
21
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинацията не решава нищо,защото тези "ваксини" не предотвратяват заразяването на "ваксинирания" както и не спират предаването му. Единствено облекчават симптомите, според производителите.Четете бе хора, това е официално, никой не го крие.
20
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умират 250 000 неваксинирани българи и забавяме за вируса. Другият вариант е - ваксинираме се и никой не умира.
19
1
 
26
 
! Отговори
aham преди 3 години
Тия т..паци не разбраха простата истина. Няма как 100% от хората да се заразят от ковид по естествен път. Това никога няма да стане. Все едно от грип всички да са се заразили в рамките на даден сезон. Допълнително част от хората имат пълен имунитет и без да са го карали. Самите ваксини пък най-вероятно изобщо не предпазват от вируса и това ще се разбере най-късно наесен.
18
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Великите британски учени казаха вчера, че ваксинацията няма да спре "пандемията".Трябвало локдауните да продължават и да се носят маски. Който владее инглиш може да го прочете в сайта на ВВС.
17
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ваксинираме с по един куршум всички политици и предатели служещи на ковид фашизма
16
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил ли е Бил гей или не е бил, ако не го е бил, кога е Бил гей и изобщо и самия Бил гей ли е или само ги бие?
15
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия 4% очевидно ще са жертвите на ваксините, защото смъртността от ковид, ако вярвате че го има, е 0.3% по данни на CDC.
14
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5Лягай си ве, стига си си цъкал плюсчета. Един човек не можахте да зарибите за цяла година. Цялата ви концепция куца, защото фунадамента и е от стари импринти за съвсем различни неща. Когато става въпрос за здравето и живота на хората, трябва да се постараете доста повече.
13
9
 
21
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 3 години
Господарите на света измислихме хитър начин да редуцираме населението на планетата Земя .............пускаме вирус, доста хора измират........след това отровни ваксини като Астрата Зенека............още хора измират и т.н..........класически метод!Създаване на проблем, анализ на реакцията на хората, предлагане на решение!!!
12
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До nzbАми не много, само дъщерите на ваксърите.
11
14
 
9
 
! Отговори
Х-Нонимен преди 3 години
До АнонименНе знам за Астрата но с ваксината на Джонсън&Джонсън гарантирано ще хванете рак.
10
15
 
12
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Ваксинирайте се, да ви се съсири семето и намалее съставот
9
14
 
26
 
! Отговори
nzb преди 3 години
Искате ли да ви кажа нещо, което не знаете?Още преди епидемията с коронавируса...........компанията Астра Зенека пуска на пазара една ваксина срещу човешки папилома вирус (HPV)..........неуспешно, пълен провал..........много млади БГ-момичета се разболяха и умряха от рак на матката заради отровите на шведско-английската фармацевтична корпорация!!!
8
28
 
13
 
! Отговори
изродите преди 3 години
антиваксерите са антихристи и сатани целящи убивството на колкото се може повече невинни хора
7
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5ти си смел, забий си и антиваксирските дози и ставай супермен