Ангелов се надява на разбиране за мерките: Не знам какво ще е след 10 дни!

Министърът заяви, че са осигурени ваксини за "две Българии"
Обновена: 21 мар 2021 19:48 | 21 мар 2021 19:40, Веселина Йорданова
238
Ангелов се надява на разбиране за мерките: Не знам какво ще е след 10 дни!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Осигурили сме достатъчно ваксини за две Българии. Кога ще почнат да идват - не зависи от нас, заяви здравният министър Костадин Ангелов пред Нова телевизия.

По думите му организацията е такава, че когато дойдат, веднага се прави така, че да стигнат до ваксинационните центрове и до личните лекари. "Ваксината е надеждата за справянето с вируса”, подчерта отново министърът.

Още по темата
"Моята надежда е в тези дни, в които мерките ще бъдат по-строги, хората да разберат смисъла им. Думата "локдаун" е нещо, което се случва в други държави. В България няма затваряне на всичко, няма вечерен час. Опитваме се даваме глътка въздух на хората. Целият свят е изправен пред тази криза. Не мога да предскажа какво ще се случи след тези 10 дни и дали ще има нужда от продължаване на мерките", каза Ангелов.

"Никога не съм си позволявал да казвам нещо друго освен истината. Живеем в една безпрецедентна криза, която става веднъж на 100 години. Няма по-силно оръжие от истината тогава, когато искаме да бъдем победители. По отношение на това дали тези 10 дни ще бъдат достатъчни или не, предлагам на всички учени, математици, политици, биолози малко смирение. Нека се научим на изкуството на малките крачки. Нека да мислим за всеки ден, за всяка една сложена маска, за всяко едно неотиване на публично събиране. Нека да мислим всеки един от нас какво трябва да направи, за да се случи това, което целим", призова Ангелов.

По думите му мерките не се влияят от предстоящия вот. "Единственото нещо, което можем да направим, е да се изправим пред вируса. За каква политика става въпрос, когато болниците започват да се пълнят, когато казват, че се заразяват малки деца. Здравето на хората политика ли е? Защо говорим за нея?", каза Ангелов. Той заяви, че изборите няма да бъдат отложени, щ се проведат безопасно и призова хората да гласуват.

Той коментира и въпроса опасна ли е ваксината на AstraZeneca.

"Хората са уплашени. Не знам откъде се поражда този страх. Няма никакви данни за неблагоприятни събития, свързани с ваксината на AstraZeneca. Това е заключението на Европейската агенция по лекарствата", заяви Ангелов.

Относно новината, че България е готова да започне производство на ваксини, той обясни: "На ниво ЕС върви една комуникация за създаване на така наречената програма "HERA инкубатор". Идеята е да се обединят производствените мощности на всички страни, за да могат да произвеждат ваксини, регистрирани на територията на ЕС. България ще подаде заявка за участие”.

Министърът коментира и информацията, че проф. Андрей Чорбанов е в болница с коронавирус.

"Съжалявам за проф. Чорбанов. Надявам се да се оправи, много е тежко заболяването. То става винаги истина, когато ни настигне", каза министърът на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мз е огнище на медицински фашизъм, гадно мръсно фашистче костадин ангелов и твоят видов ден ще дойде
167
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затвор и съд за криенето на ваксините.Времето минава, спекулата върви, престъпниците крият ваксината за себе си и техните обръчи от фирми, администрации. Съд и затвор за спекулата и укриването на ваксините от населението по време на пандемия.
166
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже, и тоя бил казвал истината???!!!Срам нямаш ли бе, Ангелов???И как да не знаеш какво ще стане след 10 дни???? Нали Бойко успешно управлява пандемията?Какво сте планирали след 10 дни тогава?Още 10 дни, както се изтърваха някои верни твои кyчeта!!!И после още, и още 10 дни поне до есента нали бе, Ангелов???!!!Ми веднъж на 100 години ти се пада такава далавера, не е за изпускане, за това си напълно прав!!!Но колкото и да лъжеш народът вече се усеща, ще му кипне...
165
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ, Кунчев, Ангелов - бесилката ви чака
164
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медицински фашизъм! Фалшиви тестове, несъществуваща пандемия, манипулирани бройки! Колко ли са ги подкупили от МВФ за да подложат собствената си страна на подобна тирания!?!?!
163
0
 
13
 
! Отговори
до.... преди 3 години
Плюя ви на ***, измислено здравеопазване, уважеми управляващи от последните 30 г. Плюя на измисленото ви управление. Хората тук умират от липсата на адекватно здравеопазване. Убийци на народа сте!
162
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов пускай Пфайзера за Всички - няма важни и по-маловажни човешки животи ! Не е честно аз да плащам скъпия Пфайзер на бойкопомазаните ,а на мен евтинко кафе Астра !
161
1
 
15
 
! Отговори
04.04.21 преди 3 години
До ИСТИНАТАНовото начало без гербавото БКП-СДС. Лъснаха им се червените ***!~
160
0
 
6
 
! Отговори
те не умират! преди 3 години
До Смърт за гроб БКПДокато комунистите са на власт всичко може да се очаква от партиите...
159
0
 
4
 
! Отговори
Народе!!! преди 3 години
До ИСТИНАТАДа се възползваме от гребена на вълната и вървим нагоре...
158
4
 
4
 
! Отговори
Dtrumppp преди 3 години
Tolku prost, debilski i mrankasht narod kato vas e redko sreshtan
157
1
 
16
 
! Отговори
H2 преди 3 години
Плати ми заплатата министре, имам да плащам 300 лева за ток , не ми казвай че трябва да си изключа бушоните
156
6
 
5
 
! Отговори
боки Фончото преди 3 години
Много е страшно! Ако питате мен, най-добре не си правете труда и да ходите до урните...
155
3
 
23
 
! Отговори
123 преди 3 години
Хората не са уплашени, а чакат фармацевтичните компании да си изпитат ваксините върху опитните мишлета и да ги усъвършенстват. Странно ли ви се струва, че не искаме да си дадем живота и здравето, за да печелят въпросните компании? И откъде накъде ще са освободени от отговорност? Вие плашите хората като насаждате страх от обикновен вирус. Много добре знаете, че стресът разболява и ни го осигурявате ежедневно!
154
1
 
24
 
! Отговори
bocko преди 3 години
след 10 не знам, но след 14 дни Боцето отива да реве на гроба на Бай Тошо за загубата.
153
4
 
21
 
! Отговори
Смърт за гроб БКП преди 3 години
Кво разбиранеГеноцид се провежда над българския народ
152
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2025 година пресконференция на Щаба.Мутафчийски: Ще вземем всички необходими мерки за да предпазим здравната система от претоварване от невижданата ярост, която се задава с Ковид-24! Ще затворим временно всички училища, моловете, фитнесите...Журналист: Ама другаря генерал, моловете и фитнесите отдавна фалираха, а учениците се разпиляха и цъкат само електронни игри! Какво ще затваряте?Мутафчийски: Погребални бюра няма ли? Тях ще затворим! Хладилните камиони празни курсове ли да въртят?
151
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единият (министър Ботоксов) признава, че не знае какво ще е след 10 дни. Другият (*** Кунчев) е убеден, че през септември ще има четвърта вълна. И двамата на първи март твърдят, че няма смисъл от мерки, защото така или иначе никой не ги спазвал. На 20 март налагат тотални мерки навсякъде. Ако не беше толкова трагично, щеше да е смешно.
150
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой скри ваксините на Пфайзер и Модерна?Пускайте ги, драги спекуланти! Народът чака да има избор.Спекулата с ваксините е огромна.Един премиер каза: "За бога, братя, не купувайте!"Днешните спекуланти казват: За бога, овце, ваксини по избор няма. Изборът е само за нас и нашите обръчи от фирми, администрации и общини."
149
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пускай ваксините, не ги крий под щанда за герберската администрация, която тайно ходи да се ваксинира. Къде са ваксините, защо ги крият?