Китай ударно увеличава производството на ваксини

Досега в страната са били доставени 100 милиона дози
24 мар 2021 09:20, Елка Василева
16
Китай ударно увеличава производството на ваксини
Снимка: архив, БГНЕС

Дневното производство на ваксини срещу коронавирус в Китай е достигнало 5 милиона дози, което е над три пъти повече от произвежданите 1,5 милиона дневно на 1 февруари. Това съобщи Ройтерс, като се позовава на китайски официални медии.

Досега в страната са били доставени 100 милиона дози, предаде Синхуа, като цитира министъра на промишлеността и информационните технологии Сяо Якин.

Още по темата
До понеделник са били поставени 80,46 млн. дози. Това показва значително увеличаване на темпа на ваксиниране в сравнение със 74,96 млн. дози, които бяха поставени до събота според данните на Синхуа.

Според анализ на официалните данни, направен от Ройтерс, на 21-22 март са били поставяни средно 2,8 млн. дози дневно, докато между 15 и 20 март са били администрирани 1,7 млн. дози средно на ден.

Според китайския център за контрол и превенция на заболяванията от април се очаква значително увеличаване на дневния темп на ваксинациите.

Китай си е поставил за цел да ваксинира 40 процента от 1,4-милиардното си население до средата на годината, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Всеки произвежда,само ние дремим още! Толкова ли нямаме качествени кадри?
8
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Striker: "тоВА не са ваксини, бре! Това са противоотрови"?Сигурно си бягал от часовете по биология.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай увеличават ....но там няма вирус ,нужно да,се забрани на китайци да идват и да работят в ЕС
6
1
 
1
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До БобиЕ как и КОГА ще стане това?
5
0
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Е ся Боби - турбото ще ви залее с инфо за руското вселенско превъзходство във всички сфери на живота :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
4
0
 
1
 
! Отговори
разсмя ме преди 3 години
Четеш като дявола евангелието.Пише си ясно - досега производтсвото е било 1,5 млн/дневно.Най вероятно през първите месеци да е било дори значително по-малко.
3
5
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Дневното производство на ваксини срещу коронавирус в Китай е достигнало 5 милиона дози..... Досега в страната са били доставени 100 милиона дози, предаде Синхуа...Хахахааааааа, ай стига лъгахте бря. Значи китайците от 20 дни правят ваксина, а? 5х20=100 :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаква се и Русия ударно да увеличи производството на ваксини, след ареста на спирача фармацефтичен магнат с типично руското име Борис Шпигел.
1
8
 
11
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Нали уж ваксините щяха да спасят човечеството....всеки ден отварят заводи за производство на ваксини, същевременно всеки ден обявяват рекордин на заразени и умрели и налагане на локдауни......събудете се овце !!!!!