Отчитат ръст на новозаразените с COVID-19 в световен мащаб

Повишение с 3 на сто се отчита и при смъртността
24 мар 2021 20:00, Ния Христова
56
Отчитат ръст на новозаразените с COVID-19 в световен мащаб
Снимка: Pixabay
Новорегистрираните случаи на заразени с коронавирус в световен мащаб са се увеличили с 8% през изминалата седмица. Смъртността се е повишила с 3 на сто, показват данните на Световната здравна организация за последните 7 дни.
 
Новите случаи за този период са над 3 милиона и 200 хиляди. Починалите са над 60 хиляди. Най-значителното увеличение в периода 15-21 март е регистрирано в Югоизточна Азия - растеж с 49 процента, следван от Западните части на Тихия океан - 29 на сто и Европа - 13-процентен ръст.
 
Най-много нови случаи за миналата седмица са отчетени в Бразилия, Съединените щати, Индия, Франция, Италия, Полша, Турция, Германия, Украйна, Чехия, Русия и Йордания.
 
"За съжаление разпространението на инфекцията се засилва в мнозинството европейски страни, което води до ръст на всекидневния брой случаи (на заразяване) и починали. Смятаме, че тенденцията през следващите четири седмици ще е ръст на тези показатели. Възможно е това да се промени, ако се ускори ваксинацията, ако хората повече използват защитни маски", заяви директорът на СЗО за Европа Ханс Клуге в интервю за ТАСС, което е публикувано днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Китай успя за се справи с ковид-а. Построиха болница, градове, дезинфекция, дистанция и сериозна грижа за болните. Лъсна цялото печалбарство на капитализма и абсолютна некадърност.
51
0
 
1
 
! Отговори
мдаааа преди 3 години
До do 49всички математически модели показват че с тестовете се хващат между 1/3 и 1/10 от наситина заразенитекоето говори че краят на пандемията е много близо след около 6 месеца до 1 годинат.е. както при всеки епидемии и пандемии от този род ако прочетете ще видите че са от година до година две години и половинатова е истината
50
0
 
1
 
! Отговори
do 49 преди 3 години
това не е верно понеже не знаеш колко са на практика реално заразенитес тия тестове къде верни къде не се хваща една изключително малка част от тези хора
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За колективен имунитет чрез заразяване ще ни трябват по над 50000 новозаразени на ден. При такова заразяване починалите от Ковид-19 ще са по над 2500 на ден, а може и над 5000 и след 100 дни, когато постигнем този колективен имунитет чрез заразяване, колко ще са починалите?
48
2
 
3
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Добра новина!!!! Повече новозаразени= по-бързо достигане на стаден имунитет. Но лоша новина за филантропите-човеколюбци с ваксините.
47
0
 
3
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
Тя тази информация дето я искаш е малко по-сложна.Би трябвало ваксинираните, които са се разболяли да се разделят на групи според това, кога са се разболяли - преди да се ваксинират, след ваксинирането, когато ваксината още не е сработила или когато вече е сработила и дали става дума за след първата доза или за след втората доза. По тези шест групи трябва да се даде статистика доколко серизно е разболяването - без симптоми, с леки симптоми, леко и средно тежко, тежко, в интензивно и починали.
46
0
 
1
 
! Отговори
??? преди 3 години
Още ли не сте разбрали, че броя на хоспитализираните, броя на хората в интензивното и броя на починалите е функция от броя на новозаразените? При различните щамове може да има лека промяна в параметрите, но горе-долу остава едно и също. Това, което е по-важното е, коя възрастова група колко се заразява.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се дава информация колко от ваксиниранините са се разболели и колко от постъпилите в болница, колко да починали.
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Третата вълна в България започна в средата на януари, когато ваксинираните се брояха на пръсти. На практика в България няма масово ваксиниране. и затова епидемията се вихри както си иска. Единственият начин да укротим епидемията при това некадърно правителство е да се ваксинираме, но ваксини няма.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧехияСамо дето не са 10000 на ден, а около 7-8 хиляди и не са последните 10 месеца, а по-малко от пет месеца. 7000 по 150 дни са 1050000 хиляди чехи, които са се срещали с вируса през последните 5 месеца. Общо досега - 1 милион и 468 хиляди. Ди 7 милиона с имунитет чехите имат още доста време.
42
0
 
6
 
! Отговори
do 39 преди 3 години
До Анонименне съм напълно съгласенеброят на хоспитализираните ще разсте и след приключване на пандемията понеже са спредни прегледи и планови операции и леченияосвен това също няма ясни правила за това кой да се хоспитализира ако има ковид, има случаи много тежко болни си седят вкъщи докато не се нуждаят от обдишване а има и такива повечето са които ги вкарват в болница веднага и местата се заемат без да има нужда изобщокато няма яснин правила всеки може да си прави каквото иска това е
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко стана бе ваксинации поредния цирк... със без ваксина трябва пари да се праявт давайте овчици покорни и послушни..
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът става ендемичен, намери си нов гостоприемник и това е човекът. Ще достигне успокоени мутации и ще бъде нещо като нов грип. А за смъртните случаи: недописваха се и се отклоняваха при грипа, за да изглеждат по-малко; надписват се сега при Коко 19, за да изглеждат повече. Ще живеем с Коко 19 непрекъснато. Това не е особено страшна инфекция дори и за моите баба и дядо.
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хаха Затова сигурен показател си остава - броят на хоспитализираните и на тези в интензивни отделения След като нараства броят на хоспитализираните = епидемията се разразстваНамалява броят = нормализира се обстановката
38
2
 
3
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
И не само мерките- ваксинираните яко разпространяват вируса... Колкото повече ваксинирани, толкова повече заразени.. То новата вълнА започна с масовото ваксиниране...
37
0
 
5
 
! Отговори
хаха преди 3 години
ами като няма ясни правила за измерване на случйте данните които се получават може да се натъкмяват кой както си искапрост пример, увеличават се тестовете и съответно се намират повече позитивни, но процента дори намалява, отчита се обачее по-голямата бройко и си мислим че пандемията нараства, а тя на практика намаляваима и ред други примери таквиа
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
явно мерките имат обратен ефект.
35
0
 
3
 
! Отговори
незнам преди 3 години
До има резонедин ми каза че се тествал няколко пъти на различни места и повечето му дали положителен един му дал отрицателен и той с него щпори наляво надясносега тия влизат в статистиката като за един човек или като за няколко??акое като за наколко значи сме прецакани яко ако е като за един, кой влиза положителните или отрицателния?
34
1
 
4
 
! Отговори
има резон преди 3 години
До Чехиясамо дето не отчиташ, че има много повече заразени които не се тестват :)според мен не са 10 000 на ден а са около 30-40 000което води до мисълта че или данните на чехите са изфабрикувани, или до месец пандемията ще свърши там
33
0
 
1
 
! Отговори
кои са тези те преди 3 години
До Лъжа Лъжат нагло !!!НЯМА ТЕ ВСИЧКО ТОВА ГО ПРАВЯТ ЖУРНАЛИСТИТЕ