138 страни са в кампания за ваксинация срещу коронавируса

По-богатите и по-развити страни имат по-добър достъп до ваксини
27 мар 2021 03:00, Петя Славова
7
138 страни са в кампания за ваксинация срещу коронавируса
Снимка: БГНЕС

Анализ на агенция Ройтерс показва, че най-малко 138 страни по света са започнали кампании за ваксинация срещу COVID-19, съобщава БТА.

Още по темата
Чили в момента има най-бързи успехи с ваксинирането на глава от населението сред страните с население над 1 милион души. Южноамериканската страна е поставяла през последните седем дни средно по 1299 дози на ден на 100 000 души население.

Обикновено по-богатите и по-развити страни имат по-добър достъп до ваксини, тъй като разполагат с по-ефикасна инфраструктура на системата на здравеопазване, което им позволява да произвеждат, придобиват и поставят дозите.

Около 62 на сто от хората, получили поне една доза от ваксината, са от страни с високи доходи, а най-малко 60 на сто са от Европа и Северна Америка.

От сметките са изключени страните, които съобщават само общия брой на дозите, без да уточняват броя на ваксинираните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямо натискане за да се ваксинират всички и същевременно отричат всички средства за ранно лечение и профилактика при тоя вирус.
4
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
"Обикновено по-богатите и по-развити страни имат по-добър достъп до ваксини,..." - така е.Чили е по-развита от ес. Явно и цяла южна Америка скоро ще бъде.Припомнете си думите на Юнкер: The glory days of Europe are over.
3
1
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
На това, че вирусът бил тръгнал от животни, не вярват вече и гаргите.През септември 2019 Бил Гейтс кани представители на клановете Рокфелер, Ротшилд, Морган и др. на банкет. И по време на почерпката, така, между другото, дискутират какво Би станало, ако се появи нов пандемичен вирус. И не щеш ли, само месец по-късно такъв вирус се появява!А в това време в Ухан вървят световни военни игри. Идеално място да се пусне, участниците да го разнесат и после да се обвини Китай...
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв ужас. Това със сигурност няма да приключи добре.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мразя ваксари и ковидОткачалници