Борис Джонсън мечтае за бръснар и за халба бира в кръчма

Правителството планира да смекчи част от мерките на 12 април
27 мар 2021 20:31, Анисия Иванова
52
Борис Джонсън мечтае за бръснар и за халба бира в кръчма
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън обеща в събота да се придържа към планираното си отпускане на заключване заради коронавируса, наслаждавайки се на перспективата за пинта бира и подстригване, въпреки че учените отправят предупреждения, съобщи АФП.

Стартирайки кампанията на Консервативната партия за местните избори през май, Джонсън заяви, че масовото усилие на ваксинацията на правителството и про-бизнес политиките ще ускорят икономическото възстановяване, "доза след доза, работа по работа".

Уелс стана първата съставна част на Обединеното кралство, която премахна ограниченията за пътуване в събота. От понеделник заповедта в Англия за оставане у дома също ще бъде облекчена, за да даде възможност на групи от до шест души да се срещнат навън. Правителството планира да разреши на 12 април пиене на открито в градините на кръчмите и функционирането на несъществени дребни бизнеси като фризьорски салони.

Джонсън призна, че трета вълна от COVID-19 поглъща Европа и може да удари Великобритания. Но „ключовата разлика“ от миналата година била, че всяко нарастване на инфекциите и хоспитализациите трябва да бъде „достатъчно смекчено“ от хода на ваксинацията.

„И както стоят нещата, не виждам абсолютно нищо в данните, което да ме разубеди да продължа по нашата пътна карта към свободата, да отключим икономиката си и да се върнем към живота, който обичаме“, каза той на виртуално консервативно събитие, пише БГНЕС.

Премиерът добави: „Само след няколко дни най-накрая ще мога да отида при бръснарите. Но по-важното от това е, че ще мога да сляза по улицата и предпазливо, но необратимо, ще изпия халба бира в кръчмата."

При ваксинацията във Великобритания досега е направена поне по една доза на повече от 29 милиона възрастни и правителството планира да завърши фазата до края на юли. Но остава нащрек срещу по-инфекциозни варианти на коронавирус, като тези, които се появиха в Бразилия и Южна Африка.

Майк Тилдесли, един от научните съветници на правителството, подчерта необходимостта от бдителност. "В по-кратки срокове се притесняваме от нови варианти", каза той пред Times Radio. "Но ако можем да ги задържим за по-дълъг период от време, достатъчно време, за да бъдат разработени тези ваксини, тогава това, надяваме се, трябва да ни защити, докато влизаме през зимата."

Междувременно Великобритания влезе в сериозна разправия с Европа заради доставките на ваксини от базираната в Обединеното кралство компания AstraZeneca, за която ЕС заяви в петък, че трябва да "навакса" доставките си за блока, преди да изнася препарата другаде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
5
 
! Отговори
БРЦК преди 3 години
Спрете лъжите за всичко . Спрете да обвинявате хората . Спрете да избивате хората. Спрете ГЕНОЦИДА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо е без маска?
43
0
 
6
 
! Отговори
Севилският бръснар преди 3 години
Ееееее, защо не се е обадил, щях да го наглася?!
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като го гледам с тоя поглед и не моа разбера - влюбен ли е или откачен.
41
1
 
10
 
! Отговори
На тоя преди 3 години
Не бръснар, а фризьор му трябва открайвреме !
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таз уникална прическа бая сложно се поддържа
39
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не му дреме за вашите мнения. Дума дупка не прави, утре, и Джонсън, и Фарадж ще си джиткат както е било, а калните пейзани пак ще се упражняват в мислене с писане на коментари.
38
0
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Вирусда бре...с възпитание и манталитет на...ердоган...демек диктатор...родителите са му от турски ..без ценности...Великобритания бе накарана да се откаже от ценности...заради премиера си...с ценности на ердоган...,уважаваме избора на британците разбира се...никога не е късно да станеш за смях!!!Народите на Великобритания бяха излъгани и манипулирани...политиците като фарааж са им врага,зависими от русия и тръмп!!!
37
2
 
3
 
! Отговори
До Вирус преди 3 години
Последното което бих искала е да бъда в компанията на двама изявлени простаци упражняващи английския си хумор, като тия двамата . А и смърдащите английски пъбове никога не са ми били по вкуса. С изключение на гурме пъбовете , където има и по- интелигентна среда
36
1
 
12
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Човек е толкова голям , колкото са големи мечтите му . Борис направи така че 80% от населението там единственото за което да си мечтае от една година е да се натряска в пъба и евентуално да види и фризьор. Перфектен избирателен електорат .
35
1
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Волфхаха ...репресия...по -руски или по- задно,путин да сподели кой и защо пусна вируси???кой обяви световна биологическа война???само за власт и пари ли става въпрос???...Кой убива милиони невинни свободни човешки същества???Кой ще го посочи и ще му потърси отговорност???Какво да очакваме след Ковид 19???севернокорейски ядрен...или китайски...кой убива Света ни???...колко пари и злата...колко власт ви трябва още???скоро продоволствени кризи...ще унищожите Света ни...с тези темпове
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък и без бира и подстрижка ситуацията не се подобрява. Какво очакват още? Пълен локдаун без ефект особен. Докога така? Явно проблема не е в бирата и фризьорите.
33
4
 
9
 
! Отговори
Волф преди 3 години
Някога ходихме на Запад да видим свобода...скоро там няма да може да отидеш на бръснар без да си ваксиниран. Излезе, че тук сме бедни, но това ни измести в периферията на налаганата репресия. До преди 1-2 години мислих да емигрирам, но след това, което виждам, че се случва...искам си нормалния живот, не искам насилствена ваксина. И тези цели в България са по-реалистичния отколкото Новият световен ред в Англия, Германия и т.н.
32
2
 
0
 
! Отговори
BATMAN преди 3 години
Tova e laja toi nikoga nesee postrigval. Vapreki makron shemy podari greben. A kolkoto do birata teza zatvornici v domovete si po princip tova e tehniq jivot..I ako vidite prez denq perde drapnato tova e chudo. Te obichat dasa v tamnica kakto prez noshta taka i prez denq povqrvaitemi absoliotno vsichki anglichani
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фараш заби последния пирон в ковчега на британската империя.Шило в торба не стои и скоро пак ще надигне глас да руши нещо.
30
0
 
0
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
Ако си в Лондон, в петък вечер, след 6 часа, посети "Червеният Лъв" (The Red Lion) - цветът означава кръчма, а не политика - и ти гарантирам 100%, че ще срещнеш Найджъл Фарааж, докато Борката го търси из бирариите на Канари Уарф, където работи жена му. ;)
29
0
 
1
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
"Ти, естествено, никога не си бил в тяхна компания, нали?"------И аз не вярвам, но се случи на два пъти:Първият път, в Companies House, недалеч от старата сграда на Ню Скотлънд Ярд и вторият - в пъб Шерлок Холмз, недалеч от река Темза, в която плуват китове. :)Категорично твърдя, че в компанията на ГЕРБ и Баце никога не съм бил и нямам намерение да бъда. ;)
28
0
 
2
 
! Отговори
Питър преди 3 години
Последният път Фараж беше в Единбург преди 5-6 години. Наложи се да се барикадира в една кръчма (на английски "пъб"), защото единбургчани го търсеха да го бият. Оттогава не е минавал границата.Последният път, когато беше в Нюкасъл (Англия) го бомбиха с млечен шейк и хората наоколо му се присмиваха, докато отиваше да си смени английския костюм.
27
3
 
3
 
! Отговори
Питър преди 3 години
До ВирусТи, естествено, никога не си бил в тяхна компания, нали?Все пак, имай предвид, че като българин, най-много да бъдеш подигран с тенденция към унижен, според това с колко твърд акцент говориш. А Фараж може да те разсмее само с житейската си история - седем пъти се пробвал за депутат в английския парламент, седем пъти неуспял. Единия дори е завършил с по-малко гласове от кандидат, преоблечен като делфин.
26
5
 
4
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
Има двама бритиш политици, в компанията на които може всеки да се попикае от смях - Борис Джонсън & Найджъл Фараaж.Наред с перфектния английски хумор от тези двамата може да се научат много неща.Много приятни хора без грам надменност поради заеманите позиции.