Облекчават част от мерките в Англия

Ваксинираните в страната надхвърлиха 30 млн. души
29 мар 2021 07:55, Ния Христова
6
Облекчават част от мерките в Англия
Снимка: БГНЕС
От днес започва втората фаза на облекчаване на мерките в Англия. Отпада забраната на излизане от домовете без основателна причина. Междувременно броят на ваксинираните в страната надхвърли 30 милиона души, предаде БНР.
 
Повече от 30 милиона британци са получили първа доза ваксина. Правителството обяви, че е убедено, че всички ще получат втора доза до 12 месеца. До момента получилите втора доза са 3,2 милиона. През април ще започне ваксиниране и с трета ваксина - тази на "Модерна". 
 
За последното денонощие заразените са 3862, а починалите са 19. Масовото ваксиниране и намаляващите случаи на заразявания дават надежди, че "пътната карта" на премиера Борис Джонсън за излизане от локдауна може да бъде спазена по график. 
 
От днес започва втората фаза на облекчаване и на открито ще могат да се срещат две домакинства или до 6 души. Разрешава се и упражняване на всички видове спорт на открито. Ще бъде позволено също пътуване извън района на местоживеене. 
 
Някои учени продължават да предупреждават да не се бърза с облекчаването на мерките и смятат, че е твърде рано на 21 юли да бъде напълно вдигнат локдауна. Правителството обяви, че ще следва предпазливо процеса на илизане от локдауна на базата на показателите за заболяванията. Властите изтъкнаха, че последното нещо, което искат, е да бъде наложен нов локдаун.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До реалистичноВярвайте си, че е на локдауна. Човек така е устроен, че като нещо не му изнася, си затваря очите и за очевидните факти. Епидемиите се борят с ваксини, "локдауна" е временна и не много ефективна мярка.
4
1
 
3
 
! Отговори
реалистично преди 3 години
Ниските отчетени нива за заболяемост се дължат на локдауна ,а не на ваксинацията.Тепърва ще видим ,като се разщъка народа насам,натам
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък ще изчакам до есента,преди да реша дали ще се ваксинирам
2
0
 
0
 
! Отговори
Специалист преди 3 години
Великобритания постигна по-ниски нива на заразеност и смъртност от България заради масовата ваксинация с Астра Зенека. Но те не се предадоха на американската кампания за дискретиране. А Европа ще премине към скъпия и също толкова опасен Пфайзер и ще се ваксинира 3-5 години.
1
5
 
2
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
Браво на англичаните, интелигентни и разумни хора и скоро ще се върнат към нормалния живот. А ***, естествено, още дълго ще се колебае дали да се ваксинира и ще се разболява и умира.