Президентът на Венецуела предлага петрол срещу ваксини

Страната се бори с втората вълна на коронавируса
Обновена: 29 мар 2021 10:04 | 29 мар 2021 10:03, Ния Христова
4
Президентът на Венецуела предлага петрол срещу ваксини
Снимка: БГНЕС
Президентът на Венецуела в неделя предложи "петрол срещу ваксини", докато страната му, която е под икономически санкции, засягащи по-специално петролния сектор се бори с втората вълна от коронавирус, предаде БГНЕС.
 
"Венецуела има петролни танкери, има клиенти, готови да купуват петрол от нас. Тя би пренасочила част от производството си, за да получи ваксините, от които се нуждае. Предлагаме петрол срещу ваксини!", каза Мадуро по време на гостуване в обществената телевизия.
 
До този момент Венецуела е разрешила използването само на руската ваксина "Спутник V" и тази, произведена от китайската компания Синофарм.
 
На 15 март Венецуела информира Панамериканската здравна организация (PAHO), че няма да приеме ваксината на АстраЗенека, въпреки че е направена поръчка за между 1,4 и 2,4 милиона дози от нея чрез Covax - инициативата, насочена към осигуряване на справедливо разпределение на коронавирусните ваксини.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите във Венецуела разказаха играта на държавата: уж им трябват спешно ваксини, но "няма да приемат" ваксината на Астра Зенека, с която се ваксинира 1/3 от света до момента.Искат си Спутника и това е, обаче Вовата ги е излъгал, че може да им я достави.Така е, когато имаш такива "партньори".
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой ще му даде ваксини? Путин ли? Мадуро иска на краставичар да продава краставици. На Китай пък е задължнял с 50 милиарда долара. Единственият му полезен ход е да изнесе аржентинско брашно за Русия за да получи 5-6 хиляди ваксини поне за бандата която управлява Венецуела.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така се разпорежда със собственост на САЩ?!