Президентът на Аржентина с положителен тест, бил ваксиниран

На Фернандес бе поставена първа доза "Спутник V" през януари
Обновена: 3 апр 2021 10:38 | 3 апр 2021 09:28, Елка Василева
92
Президентът на Аржентина с положителен тест, бил ваксиниран
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Аржентина Алберто Фернандес е дал положителен тест за COVID-19, съобщи самият той вчера, когато навърши 62 години, предаде ДПА.

Вечерта, след като се появи лека температура от 37,3 и главоболие, си направих антигенен тест, който даде положителен резултат, написа Фернандес в Twitter тази нощ. Той добави, че е в изолация в очакване на резултат от PCR тест.

"Физически се чувствам добре и съм в добро настроение, макар че бих предпочел да завърша рождения си ден без тази новина", написа той в друг туит няколко часа след полунощ.

На Фернандес бе поставена първа доза от руската ваксина "Спутник V" през януари в болница в Буенос Айрес, според президентската канцелария, припомня БТА. Аржентина е регистрирала около 2,3 милиона инфекции досега и над 56 000 смъртни случая, свързани с COVID-19.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 74"Науката, но на сервитьори. склададжии и безработни този аргумент ще им се види недостатъчен."Ами предложи го този аргумент на близките на хилядите, които починаха след ваксиниране по целия свят. Желая ти успех да ги убедиш колко си прав. Ако са сервитьори и безработни сигурно няма да те разберат, наистина. Такъв гений на науките като теб никой не може да го разбере.
77
0
 
3
 
! Отговори
BaiL преди 3 години
До ФлинАко поне малко беше направил труд да попрочетеш това онова, може би щеше да си наясно, че бактерии и пaразити нямат нищо общо. За другите глупости които си написал даже няма смисъл да се коментира.
76
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е лъжа. Негативно внушение постоянно .Световния елит кара правителствата и медиите да занимават хората с вируса, като се твърди, че е опасен ,а той не е.Целта им е да отместят фокуса от финансовата криза към тоя вирус.Вируси винаги е имало. Най големият е невежеството на хората и това че не се развиват.Човека идва много пъти на земята да се учи, какво му пука за един вирус, когато душата и съзнанието са безсмъртни.
75
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е проблем че се е разболял. Проблема с руската ваксина е че че част от разболелите се след ваксинация прекарват заболяването много тежко и има доста летални изходи. В Израел където са ваксинирани над 5 милиона души с РНК ваксини твърдят че нямат летален изход на разболял се от Ковид, който преди това се е ваксинирал дори и с една само доза.
74
2
 
6
 
! Отговори
Лимон преди 3 години
Елементарните мерки въведени през 1918г. за испанския грип работят доста добре и за сегашната пандемия: Носене на маска, спазване на дистанция, миене/дезинфекция на ръцете, да не се събират много хора на едно място в затворени помещения. Проблемът е че масово мерките не се спазват. Дори на местата където е задължително да се носят маски - масово се носят като лигавник или не покриват носа ( въпреки, че вируса може да навлиза и да се предава през носа).
73
2
 
4
 
! Отговори
Лимон преди 3 години
За да се развие имунитет е необходимо време ( 7-14 дни след втората доза има необходимия имунитет), ако някой реши, че на втория ден след първата доза може да си ходи без маска ще се зарази, но това не е защото ваксината не действа по принцип, а защото не е минало техническото време за имунитет.Ако някой се разболее 2 дена след ваксината - не е от ваксината! Просто е бил в инкубационен период на инфекцията преди ваксината ( средно 5.5 - 8.9 дни ).
72
0
 
5
 
! Отговори
Лимон преди 3 години
Основната цел на ваксината е да предодврати смъртността и тежкото протичане на заболяването. Когато заболяване с непредвидим ход, множество и дълготрайни усложнения и смъртност се превърне в обикновена настинка без усложнения, заради постваксиналния имунитет ще отпаднат мерките.
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо от януари до април не си е поставил втора доза?
70
0
 
4
 
! Отговори
Бойка Ханъма преди 3 години
Тия са на 22 места след нас по относителна смъртност....защо трябва да ме интересуват?
69
4
 
2
 
! Отговори
ами преди 3 години
,,А какво предпазва от евентуална смърт от ваксините?"От евентуално получаване на тромбози ,предпазват антикоагуланти ,но в никакъв случай Хепарин.От Хепарина има сведения ,че усложнява ситуацията.За тия ,които не искат да се ваксинират-да вземат IVERMECTIN -12мг на 2 седмици-при 70 кг-действа като ваксините.В Индия на някои места ,дават една доза на МЕСЕЦ-профилактично.Дозата е 1.5-2мг на кг/тегло.Супер лекарство,не искат да признаят.При зараза Ковид- до 5 дни/една доза на ден-изчиства вирус
68
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 73"А какво предпазва от евентуална смърт от ваксините?"Науката, но на сервитьори. склададжии и безработни този аргумент ще им се види недостатъчен.
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До амиА какво предпазва от евентуална смърт от ваксините?
66
3
 
16
 
! Отговори
ами преди 3 години
Никъде не е казано,че ваксината ви предпазва от заразяване, а ако са ви го казали-значи ,че са ви излъгали.Ваксината предпазва от сериозните усложнения и евентуална смърт ако се заразите.Така че -за хората с диабет и други здравословни проблеми -ваксината е рашение.Само един проблем има-всичи ваксини са правени набързо с оглед на ситуацията.Сега пък има война между отделните производители.И всичко това за сметка на хората.Стига се дотам ,че не се признават действащи лекарства,в името на ваксинац
65
9
 
5
 
! Отговори
Еми грант преди 3 години
Русия е велика.Ако тя контролира България веднага се връщамот Москва.
64
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Фернандес бе поставена първа доза от руската ваксина "Sputnik V" през януари, а поради каква причина не е завършил ваксинацията с двукомпонентната "Sputnik V"? Времето, необходимо м/у 1-вата и 2-рата доза, нали е в рамките на 35-45 дни? И въпреки, че е само на 1-ва доза, физически се чувствал добре и бил в добро настроение.Главният разработчик на първата в света, руската ваксина срещу covid-19 "Sputnik V", е член-кореспондентът на Руската Академия на Науките Денис Юриевич Лагунов.
63
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никоя ваксина не дава 100% защита, дори човек да е ваксиниран.С това казано, русофилчетата също се правеха, че такова нещо няма и хранят къде както сварят, че даже си и измислят.
62
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, да, и не са ваксинирани със Спутник, защото това у нас го няма. Имаме и с АЗ, и с Модерна. За третата май още нямаме лични такива отзиви, което не значи че няма разболели се и след нея.
61
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рично имам няколко познати с ваксинация и след това - с ковид.Напълно е възможно. За последиците от ваксините още не се знае достатъчно. В експериментална фаза са.
60
4
 
18
 
! Отговори
Рита Тумберг преди 3 години
Боце лъже че джипа е на 15 години той много лъже
59
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От ваксините може да умрете, но може и да не умрете. А може и да са ви полезни. А може и да не са. Ама понеже ви казват по телевизията, боцкайте се. Важното е едни пари да се въртят. Германия спря вакиснирането с Астра Зенека. На вакиснираните с нея досега, честито. Сега ще се чудят дали някой ден скоро няма да умрат. Смъртните случаи от ваксините не ги докладват. Докладват ги като смърт от Ковид. Абе важното е ваксър да си. Няма значение дали си жив след това.