Бразилският щам на COVID-19 три пъти по-смъртоносен за младите

Бразилия е смазана, погребва по над 3000 души на ден
6 апр 2021 16:21,
77
Бразилският щам на COVID-19 три пъти по-смъртоносен за младите
Снимка: БГНЕС

Откритият нов щам на коронавируса в Бразилия е с висока смътност сред младите хора. Ново изследване на бразилския Институт за обществено здраве "Fiocruz" установи, че този конкретен вариант е три пъти по-смъртоносен за по-младите хора от предишните щамове, съобщава "ЛАД Байбъл", цитиран от БГНЕС.

Вариантът, който е със 150% по-заразен от обикновения Covid-19, е известен като P1.

Според news.com.au щамът изглежда бързо се разпространява сред по-младите хора в Бразилия. Случаите на хора около 30-те с положителни тестове са скочили с 565% от януари. Наблюдава се също 626% ръст при хора в 40-те с коронавирус и 525% скок при хора в 50-те.

Тревожното е, че щамът не само е по-вероятно да зарази по-млади хора, но и тези, които са го хванали, също са по-склонни да умрат от него.

Страната е смазана до такава степен, че гробарите са принудени да ексхумират стари гробници, за да освободят място за над 300 000 мъртви. Броят на ежедневните смъртни случаи от вируса в Бразилия сега надхвърля над 3 000 на ден.

Д-р Ан Менезес от болница "Getulio Vargas" в град Манауш заяви пред "Ал Джазира": "Миналата година имахме повече критични пациенти в напреднала възраст. Сега е напълно различно. Имаме работа със значителен брой тежки случаи при възраст между 30 и 50 години."

Д-р Ерик Лиана Файгъл-Динг, епидемиолог от Харвард, също подробно описа ужасяващата степен на варианта, като заяви пред 9News: "В цялата страна не са останали легла за интензивно отделение. Смъртта нараства експоненциално... P1 може да бъде вариантът, който ще се окаже големият проблем за следващ скок".

Щамът вече си проправя път към други страни, като в САЩ също е регистриран. CDC съобщава за 48 случая, като пациент от болница "Mount Sinai" в Ню Йорк потвърди, че е хванал бразилския вариант само преди няколко седмици. Тогава губернаторът Андрю Куомо заяви: "Откриването на бразилския вариант тук в Ню Йорк допълнително подчертава важността на предприемането на всички подходящи стъпки, за да продължим да защитавате здравето."

Бразилският вариант удари и канадския отбор по хокей Ванкувър Канукс, като повече от половината отбор беше диагностициран със смъртоносния щам.

Д-р Ерик Лиана Фейгъл-Динг добави, че случаите в спортния отбор са причина за сериозно безпокойство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бразилия има 30 пъти по-голямо население. Как ще е смазана при 3000 починали на ден? Това е все едно в България при население 7 милиона да има по 100 починали.Замислете се малко. Бразилците смятат, че Бразилия е смазана при техния резултат, а за България в по-ужасна ситуация антиваксърите и *** твърдят, че всичко е наред. Колко повече доказателства за човеконенавистната природа на антиваксърите и *** са необходими?
48
3
 
9
 
! Отговори
abe преди 3 години
Бразилия има 30 пъти по-голямо население. Как ще е смазана при 3000 починали на ден? Това е все едно в България при население 7 милиона да има по 100 починали. Имахме даже и по 200..
47
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изкуствено създаден уж случайно изпуснат да намали жителите на планетата
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господ ги наказва задето запалиха горите в Амазонка.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле два нямаше щамове на вируса)
44
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде на ваксините! Днес 3000 на ден, след ваксина поне по 5000, докато не се достигне желаната цел от 500 млн. жители на Земята. Дали е конспирация? Ами не е и си го пише на един монумент (виж "Скрижали на Джорджия" в гоогле-то) още от 1980 година, но няма да ви го кажат по телевизията. И така, ако не тази, то следващата петилетка комунистите опс, глобалистите да кажа, ще го постигнат с любезното съдействие на ваксърите. Честито на печелившите, а другите не губете надежда и вашият ред ще дойде!
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психоза всеки ден ежечасно ваксинирайте се с квото има кои държавници се имунизираха до сега
42
1
 
2
 
! Отговори
Кривондел преди 3 години
До 43Очаквате от вируса да ви запее, да отдели газове, или да порасне до видим за вас размер?
41
1
 
15
 
! Отговори
Кривондел преди 3 години
3 000 смъртни случая на 220 милиона население в Бразилия.170 смъртни случая на 6,5 милиона население в България.Или на глава от населението в България е почти два пъти повече към днешна дата.
40
7
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Анонимен: Питай китайците :) Те ни натресоха това. Ако не си забелязал единствената страна в света с положителен БВП за 2020-та е Китай :) 2021 сигурно ще е същото :)Купувайте китайски *** още ....
39
35
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За една година ни съм чул ,ни съм видял ни съм помирисал тази мега измама коронавируса!Хора опомнете се това е най голямата измама на човечеството!Следващия ход е фашистка диктатура!Опомнете се!
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Deaths/ 1 M popBrazil - 1,559Bulgaria - 1,996
37
3
 
8
 
! Отговори
пропуски преди 3 години
Пропускат да споменат ,че въпросният щам е засечен в Япония,където са установили, че ваксините не толкова ефикасни за този щам.От както забраниха Инвермектина в Бразилия и заразените и смъртните случаи се увеличават.
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знсм кои родители ще си подложст децата на тази имунизация все още с неясни ефекти за всички ваксини до сега
35
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега с него ли почват да плашат. Оцеляхме след английския - сега ново 20. Пропаганда.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е има СЗО нали беше в Китай и кскви са му заключенията
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай да не ги гледаме, че там е комунизъм и излизат новини, каквито правителството им реши, всички са наясно, как се контролира интернет там. Тоя мор дето ни го пуснаха направо.............
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ви светна че Бразилия са 211 МИЛИОНА ако е едната ти гръмната 6 милионна българия умират средно 200 на ден. във 211 МИЛИОННА Бразилия могат спокойно да умират по 20000 на ден и това ще е нормално...
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А младите в Китай как са там въобще не се споменава за нови щамове щото имат дисциплина и си насят маските
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече знаем кой щам ще е причината за четвъртата вълна - бразилският.Новият въпрос е кой щом ще причини 5, 6, 7, 8, 9.............вълни?