Всеки трети след Covid-19 има неврологични проблеми

Не е ясно как вирусът е свързан с тревожност, депресия
7 апр 2021 09:23, Елка Василева
44
Всеки трети след Covid-19 има неврологични проблеми
Снимка: архив, БГНЕС

Една от трета от пациентите, прекарали COVID-19, страдат от неврологични проблеми или от някакво психично разстройство шест месеца след излекуването си. Това сочи изследване на над 230 000 пациенти, повечето от които американци.

Още по темата

Учените от Университета Оксфорд, провели проучването, обявиха, че все още не е ясно как вирусът е свързан с психични състояния като тревожност и депресия, предаде БНР.

Тези два проблема са били най-често диагностицираните ментални разстройства, но са били регистрирани също значителен брой случаи на инсулт и деменция.

Според учените е необходимо спешно да бъдат изследвани биологичните и психологически механизми, които водят до подобни усложнения, за да бъдат предотвратени или успешно лекувани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай стига бе как?! Ами нали казаха, че засяга мозъка, ето как. Нали и това е основната причина да се засяга центъра на обонянието, което е в мозъка. Идеята е да те засегне независимо от степента на преболедуване. Хората са инвестирали в този вирус, да не мислите, че ще го направят некадърно. Той ще си свърши работата и до десетина години ще е съвсем друго и ние ще сме съвсем други.
35
0
 
9
 
! Отговори
Ако бях.... преди 3 години
Всеки трети вече има психични проблеми. И ако това е била целта, постигната е... Болни, безработни, тревожни хора!!! Ако това е новото нормално, не, благодаря!
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тия, които имаме сериозни неврологични проблеми преди ковид, какво да кажем?
33
0
 
6
 
! Отговори
Сашо преди 3 години
Миналата година прекарах вируса и след него получих депресия от целия стрес покрай мен, още пия антидепресанти. Изтръпваха ми краката, треперех... Бях се вманиачил да чета цялата информация за вируса и ми изигра лоша шега....
32
0
 
6
 
! Отговори
Учен преди 3 години
Естествено, че искат да изледват "биологичните причини", за да могат да предпишат лекарства от "пост-ковид депресия". Не е като да има друго обяснение за депресията, например - безработица, окаяна икономика, локдауни и други рестрикции, апокалиптичните новини от медиите....не, трябва да е някакъв мистичен механизъм на грипоподобен вирус, който причинява депресия. Също така, когато се прави изследване, е нужна съпоставка с хора "непрекарали ковид", за да се види дали има директна корелация!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охо по Африка е всички втори ,и ваксини си бият и маски носят ,и спазват дистанция )
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИванИмаш възпалени нерви на дясната ръка. Отиди на лекар, лечимо е това. Аз така преди 7-8 години, без никаква причина изпусках неща. Първо се почна от чашата с кафето, редовно я изпусках и правех всичко в кафе. В началото не обърнах внимание, докато не стигнах до там че да изтървам и нищо тежаща цигара. Просто падаше от ръката ми, Отидох на лекар и с едномесечно лечение и процедури - сега си тренирам с дъмбели без никакви проблеми.Отиди на лекар, няма да сгрешиш.
29
2
 
10
 
! Отговори
Иван преди 3 години
"Не е ясно как вирусът е свързан с тревожност, депресия" - много е просто, от фалшивите ви медийни статии, всяване на паника и абсолютно безсмислени коментари хората се тревожат и депресират!Да, вирус има, да изключително опасен е, факт. Всичко останало е плод на болната ви жажда за сензации!
28
5
 
2
 
! Отговори
До 31: Юлия преди 3 години
Юлия, като се разболееш и няма кой да те лекува, друго ще мрънкаш, смотло такава.
27
3
 
13
 
! Отговори
Юлия преди 3 години
Ковид истерията една огромна лъжа в името на обогатяването на определени световни кръгове. Продуктите им, т.н. "ваксини" недоизпробвани, набързо произведени. Сега ги изпитват върху населението. Жесток удар върху наивността, неинформираността и склонността за сляпо подчинение на хората. Нечисти души с болни мозъци под маската на спасители на човечеството яхнали борбата срещу вируса.
26
3
 
1
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Проблемите ми почнаха още на 20-ят ден след карантината и вече продължават четири месеца - изпускам дребни предмети с дясната ръка.То връзка с ключове,дистанционно на ТВ,химикалки и пр.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, не е толкова сложно за разбиране - когато не можеш да си поемеш въздух заради пневмония и силите ти окапват, няма как да не развиеш най-малкото паник атаки, а оттам и цялостно психясване..
24
6
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВСЕКИ ВТОРИ ОТ НОСЕНЕТО НА МАСКИТЕ ИМА ТРЕВОЖНОСТ И ДЕПРЕСИЯ!!!
23
2
 
11
 
! Отговори
Ахмед преди 3 години
В БГ комплексарите са толкова много, особено жените, че и без Ковид всеки втори е изтрещял от болни амбиции и алчност.
22
1
 
7
 
! Отговори
el fatmak преди 3 години
До Анонименвсеки вирус засяга централната нервна система. Малко или много.
21
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът няма нищо общо с неврологичните проблеми. Те са следствие на непрестанните психо-атаки на медиите. Който се поддава на тях има такива проблеми, който мисли с главата си, няма. Ако медиите престанат да коментират вируса, то хората ще забравят че съществува само за месец-два. Вирусът го има, но опасността от него е предимно в телевизора. Да има жертви, но в света има около 800 млн. човека, които нямат пари дори за храна, но след като по телевизията не се споменава,хората не мислят за това.
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОТ ВАКСИНИТЕ Е
19
2
 
3
 
! Отговори
В деня на Здравето преди 3 години
много българи страдат от вирус бойКовид на болестта гербола...
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много от ваксинираните също се оплакват от неврологични проблеми -световъртеж,изтръпване на крайници, временна парализа на лицето. Не се знае ,обаче какво ще стане след 2,3,5 години след ваксинацията.
17
6
 
4
 
! Отговори
ОбичайниятЗаподозрян преди 3 години
Аз ше ви кажа защо е тази депресия: Около 40 % от хората след като го изкарат и разберат последствията върху дихателната и сърдечно-съдовата система и как после през целият си кратък живот ще живеят на "помпички" и съвсем нормално си се депресират.И аз ако разбера че нямам сила да оправя гаджето бих се депресирал