Разпределят първите доставки от ваксината на "Джонсън"

Редица държави с нови правила за ускорена имунизация
Обновена: 12 апр 2021 19:12 | 12 апр 2021 19:12, Веселина Йорданова
35
Разпределят първите доставки от ваксината на "Джонсън"
Снимка: БГНЕС

В Европейския съюз започна разпределението на първите доставки от ваксината на "Джонсън и Джонсън". Франция въведе нови правила, за да ускори ваксинационната кампания, а Китай обмисля смесването на ваксини.

Компанията "Джонсън и Джонсън" започна доставките на еднодозовата си ваксина срещу Covid-19 на страните членки на ЕС. Първите доставки бяха планирани за началото на април, но заради проблеми с разпространението количествата бяха забавени.

Американската компания се ангажира да достави на Eвросъюза 55 милиона дози до края на юни и още 120 милиона през третото тримесечие.

С първите двеста хиляди дози от препарата на "Джонсън и Джонсън" Франция ускорява ваксинационната си кампания. Вече всички французи над 55 години могат да се ваксинират. Досега те нямаха  предимство, освен ако са в рискова група.

Испания също ще имунизира приоритетно хората между 70 и 79 години с еднодозовата ваксина, като очаква първата партида от 300 хиляди дози в сряда, предаде БНР.

В същото време продължават неяснотите около ваксината на "АстраЗенека". Европейската комисия е поискала обяснение от компанията за намалените доставки за Евросъюза, след като не е получила отговор на писмото си от март. Но от британско-шведската фирма заявиха, че са отговорили съгласно механизма за уреждане на спорове. Европейският съюз очакваше 120 милиона дози в първото тримесечие от годината, но "АстраЗенека" е доставила едва 30 милиона.

А китайските вирусолози обмислят да смесят ваксини, за да увеличат ефикасността им. Ваксините, които са налични в момента, нямат много висок процент на защита, заяви директорът на службата по контрол на болестите Гао Фу и обясни, че се обмисля имунизация с ваксини, създадени по различна техника, както и промяна в периода между двете дози и броя на поставените дози.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: ваксинакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Не разбрахте ли че няма да мирясат докато не ви нашокат поне някоя от ваксините?И хич не ги интересува дали сте го изкарали и имате имунитет или, че децата ви нито го усещат нито разпространяват. И няма да се спрат да измислят методи да ви принудят.'Който изтъргува човешки свободи за сигурност - губи и двете'
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се ваксинираме с шампоани, пардон ваксини на Д&Д!!! Много яко!!!
29
0
 
1
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...uspokoite se kolegi !!! Nishto ot predlaganoto na pazara ....NE E VAKSINA !!!
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе щем в София да се разхождат ваксинирани ковидо зомбита
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
малиййййй
26
1
 
2
 
! Отговори
Асан преди 3 години
До онзиАн те така!Божкей... Сал язе и тизе тукъ сме умни бей!Ама тизе оти са сети след мене? Моа па язе дъ съм по-умен *** тебе!ЯЗЕ НИКУГИШ НЕМА А СЪ ВАНЦИНИРВЪМ!И НИКУГИШ НЕМА А ВЛЕЗНА У БОЛНИЦЪ, усвен аку не почнът да ранът бес паре!
25
4
 
5
 
! Отговори
онзи преди 3 години
Само ковидиoти ще се ваксинират.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23Нема бе. Седи мирен.Язе нема а са ваксинирвам. И кузите нема а ваксинирвам.ЕЕвал сам ***.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за 154 милярда приход от ваксини, може да играят и хоро докато ваксинират хората...
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ни принуждават да се боцкаме май, а? Конспирацийка
21
1
 
14
 
! Отговори
Мононо преди 3 години
Нар*Ко бароните в ужас, не могат да се вредят от конкуренция. Само ваксина Нивея няма още. Голямо разнообразие а ефектът - съмнителен. Няма тестове за антитела, няма за алергия, бучиш и стискаш палци...това ако не е война за власт... 7 900 000 000 чорапа, по една ваксина са $19.50. Та 7.9 по 19.50 е точно: $154 050 000 000 само от продажба на ваксина. Със 154 милярда ...друго си е ;)
20
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВаксините са ПО ЖЕЛАНИЕ!Не мога да разбера защо се оплаквате?!Вас никой няма да ви ваксинира! Какви са ви притесненията?!На никой не му пука за вас, освен, ако ВИЕ не се загрижите за себе си.
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Янките защо я пращат в Европа след като при тех я забраниха???------Това сигурно е реторичен въпрос.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното менте )
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 15Супер!
16
2
 
7
 
! Отговори
до 15 преди 3 години
Като видя някой самотник с маска странящ от нормалните хора, ще се сещам за тебе :D
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14Абе ти си махай - няма лошо :)))
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Много благодаря Баце. Няма да ми трябва, надявам се :)Взел съм всички мерки и гледам сеира на навалицата."Нямаш грижи, бих ти помахал от навалицата ако те познавах. И без това съм постоянно в нея.
13
0
 
11
 
! Отговори
виж ти преди 3 години
Янките защо я пращат в Европа след като при тех я забраниха???
12
0
 
12
 
! Отговори
!!! преди 3 години
".....Ваксинационни центрове в американския щат Северна Каролина заявиха, че са преустановили използването на ваксината срещу COVID-19 на компанията Джонсън и Джонсън, след като при най-малко 26 души са се проявили странични реакции, сред които припадане, предаде Асошиейтед прес..."