Разпределят първите доставки от ваксината на "Джонсън"

Редица държави с нови правила за ускорена имунизация
Обновена: 12 апр 2021 19:12 | 12 апр 2021 19:12, Веселина Йорданова
35
Разпределят първите доставки от ваксината на "Джонсън"
Снимка: БГНЕС

В Европейския съюз започна разпределението на първите доставки от ваксината на "Джонсън и Джонсън". Франция въведе нови правила, за да ускори ваксинационната кампания, а Китай обмисля смесването на ваксини.

Компанията "Джонсън и Джонсън" започна доставките на еднодозовата си ваксина срещу Covid-19 на страните членки на ЕС. Първите доставки бяха планирани за началото на април, но заради проблеми с разпространението количествата бяха забавени.

Американската компания се ангажира да достави на Eвросъюза 55 милиона дози до края на юни и още 120 милиона през третото тримесечие.

С първите двеста хиляди дози от препарата на "Джонсън и Джонсън" Франция ускорява ваксинационната си кампания. Вече всички французи над 55 години могат да се ваксинират. Досега те нямаха  предимство, освен ако са в рискова група.

Испания също ще имунизира приоритетно хората между 70 и 79 години с еднодозовата ваксина, като очаква първата партида от 300 хиляди дози в сряда, предаде БНР.

В същото време продължават неяснотите около ваксината на "АстраЗенека". Европейската комисия е поискала обяснение от компанията за намалените доставки за Евросъюза, след като не е получила отговор на писмото си от март. Но от британско-шведската фирма заявиха, че са отговорили съгласно механизма за уреждане на спорове. Европейският съюз очакваше 120 милиона дози в първото тримесечие от годината, но "АстраЗенека" е доставила едва 30 милиона.

А китайските вирусолози обмислят да смесят ваксини, за да увеличат ефикасността им. Ваксините, които са налични в момента, нямат много висок процент на защита, заяви директорът на службата по контрол на болестите Гао Фу и обясни, че се обмисля имунизация с ваксини, създадени по различна техника, както и промяна в периода между двете дози и броя на поставените дози.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: ваксинакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
12
 
! Отговори
чакайте малко преди 3 години
Е, нали я спряха заради много смъртни случаи?! Или тука може!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 8Много благодаря Баце. Няма да ми трябва, надявам се :)Взел съм всички мерки и гледам сеира на навалицата.
9
2
 
9
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
Отстъпвам ти болничното си легло за след ваксинацията ти и без това не го ползвам. Вече изкарах вируса вкъщи без симптоми, така че като видиш зора- твое е. Да не кажеш, че не сме добри хора.
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на 5 и 6!Това е грижа за ближния!А отказвате ли се от лечение от КОВИД, ако ви се наложи? Отказвате ли се от кислород в тези случаи?Или тогава ще оревете Балканския полуостров и Галактиката?Защото, ако на 1000 човека един има странични ефекти от ваксината, то от реалния вирус ще си е 99% пътник, като е толкова "лабав".
7
4
 
6
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Нямам търпение да си сложа интсзи ваксина, удоволствието от тези на Пфайзер, Адтра и Модерна беше неописуемо, че и по 2! Пожелавам на всеки да опита!
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подарявам и моята. Няма нужда да ми бладарите.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подарявам ви моята, разпределение я и нея, ако може на някой нуждаещ се министър или негов роднина
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди няма и два дни започна разследване за смъртните случаи с тази ваксина, а тези бързат да изтровят населението преди да са излезли резултатите.
3
0
 
8
 
! Отговори
Златка преди 3 години
До АнонименНе, че Джонсън е нещо по различно от Астра зенека, въпрос на време е и ще се чуе!
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега остана да намерят доброволци, на които им е омръзнал живота.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цирка е безплатен...разпределят за тук Зенека )