Великобритания се сбогува с принц Филип с минута мълчание

Погребението е ограничено за присъстващи заради пандемията
Обновена: 17 апр 2021 20:41 | 17 апр 2021 18:00, Веселина Йорданова
84

Снимка: БГНЕС

Кралица Елизабет II се сбогува с покойния си съпруг принц Филип на погребение, ограничено от правилата за коронавирус, но отразяващо дългия му живот на военна и обществена служба, предаде "Франс прес".

Церемонията със само 30 опечалени зад величествените стени на замъка "Уиндзор", западно от Лондон, е гледана от очакваната телевизионна аудитория от милиони, като обществеността е призована да се държи настрана заради пандемията. Но все пак се очакваше тълпата да се появи в Уиндзор, което накара бариери да бъдат издигнати до портите на замъка, патрулирани от униформената полиция.

Още по темата
Херцогът на Единбург - описван като "дядото на нацията" - почина на 9 април на 99 години, само седмици след едномесечен престой в болница за лечение на сърдечно заболяване и инфекция.

Смъртта му, след 73-годишен брак, е оставила "огромна празнота" в живота на кралицата, заяви миналия уикенд вторият син на двойката принц Андрю.

Минута мълчание беше спазена в цялата страна в 15:00 часа преди началото на погребението.

Присъстват членовете на кралското семейство, включително четирите деца на двойката: престолонаследникът принц Чарлз, 72 г., принцеса Ан, 70 г., принц Андрю, 61 г., и принц Едуард, 57 г.

На церемонията е поставен акцент върху връзката на принц Филип с кралския флот и обичта му към морето. Никой от опечалените обаче не е във военна униформа, по желание на кралицата.

В церемонията участват повече от 730 служители на въоръжените сили, но на самото погребение в църквата са допуснати само 30 души, в съответствие с ограниченията на локдауна, посочва БНР.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До 15Всички,които сме против евро-атлантическите ценности,против целият настоящ парламент и предишен....трябва да сме от БСП ли? Ако наистина така си мислиш,значи се нуждаеш от помощ!
13
9
 
14
 
! Отговори
Я стига преди 3 години
С това лицемерие. Велик човек бил ?! Няма нищо велико нито в похожденията му и купуване на скипи подаръци за разни фльрци, в скъпи яхти и безполезни експедиции , платени от данъците на обикновените хора , възстановяващия страната си след ужасите на втората световна война . Та той дори децата си не ножа да възпита , единият мекотело , другият педофил, дъщерята откачени истерична. Никой не написа какво мисля хората в северозападна Англия за кралското семейство или шотландците и хората от СИ.
12
1
 
4
 
! Отговори
,,минутка"? преди 3 години
,,много бе"!
11
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велика държава! Велики хора!
10
7
 
15
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 3 години
Цял живот ПРИНЦ да работиш и до 120 може да добуташ!Той и нашия Борко натам се беше засилил, но му резнаха крилцата...............
9
2
 
13
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
Поживял си е доста, без 2 месеца няма 100 години!Ние в България да му мислим..........
8
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боли ни нас простолюдието, няма да запичнем да живеем по-добре.
7
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това беше цирк за пред британците. Семейството казаха, че погребението ще се проведе в тесен семеен кръг. А това което излъчиха беше за пред обществото. Ако са действали според еврейските закони, защото Филип е бил евреин по произход. По еврейските закони покойника трябва да бъде погребан до 24 ч. от *** му.
6
23
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Един колонизатор по- малко.Тежка му пръст!
5
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минута мълчание дрън дрън, на кой му пука за тоя дядо ве бухахахаха
4
5
 
24
 
! Отговори
Anomalia преди 3 години
Светъл път....Амин...
3
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да го прости принц Филип.
2
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко че не се е усетил Филип той да я зареже дъртата с ръчка а Елизабет в Англия да ридае докато той спи с други жени в Дания! Умен и красив мъж за разлика от старата ***! Светъл път, какво ли я Чака добро баба Елиза сега след като нарочно погреба мъжа си!!!!
1
7
 
20
 
! Отговори
Не Великобритания преди 3 години
А Англия, факт е , че нито шотландските , нито северно ирландските го отразиха.