Кои са дестинациите, които приемат международни туристи?

Много хора вече си правят планове за пътуване
26 апр 2021 20:03, Нели Христова
26
Кои са дестинациите, които приемат международни туристи?
Снимка: БГНЕС

По света вече са регистрирани повече от 142 милиона случая на COVID-19, а ваксинацията в някои страни върви много по-мудно от тази в други. Пандемията далеч не е приключила, въпреки че много хора вече си правят планове за пътуване.

В крайна сметка зависи от вас да решите дали пътуването до международни дестинации е риск, който си струва да поемете. Здравните проблеми са очевидни. Появяват се нови варианти на вируса. Страните могат да променят правилата си във всеки един момент. Може да се наложи да се придържате към по-строги вечерни часове и да носите маска на повече места, отколкото в родината си, а нарушенията могат да включват големи глоби или дори по-лоши наказания. Местните здравни служби може да са под напрежение.

Но все пак, ако решите, че година и половина стоене у дома ви е достатъчна, ето списък на отворените държави и територии, където все още е възможно повечето притежатели на международни паспорти да отидат на почивка:

Албания

Разположена на Адриатическо море, Албания остава отворена. Въпреки че няма изисквания за тест на COVID-19 или карантина, които да влизат, очаквайте здравен скрининг. Повече информация: albania.al.

Ангила

Тази британска територия в Карибите също приема международни посетители. Първо трябва да бъдете одобрен, като попълните бланка и прочетете обширни изисквания за тестване за COVID-19, включително конкретния тип тест, който трябва да получите, както и задължителни карантини и застраховка.

Антигуа и Барбуда

Пътуващите над 12-годишна възраст до Антигуа и Барбуда, пристигащи по въздух, трябва да представят отрицателен резултат от PCR тест за COVID-19 (полимеразна верижна реакция в реално време), като се използва назофарингеален или орофарингеален тампон. Трябва да се вземе в рамките на седем дни след полета.

Посетителите подлежат на наблюдение от здравни служители в продължение на 14 дни и може да се наложи да се направи още един тест за COVID-19, което може да означава поставяне под карантина, докато се чака резултатът.

Армения
От историческата столица на Ереван до дивите национални паркове, Армения е отворена за международни туристи. Миналата година Армения беше в кратка война със съседен Азербайджан, но през ноември беше подписан мирен договор. За да влезете, трябва да имате отрицателен резултат от тест за COVID-19, направен в рамките на 72 часа след пристигането, или да направите тест при пристигане за около $40 и да се самоизолирате, докато получите резултата си.

Аруба

Посетителите над 11-годишна възраст трябва да имат отрицателен резултат от PCR тест, който да е направен не повече от пет дни преди пристигането. След като получите отрицателния резултат, можете да кандидатствате за здравна виза за Бахамски острови тук, където трябва да изберете здравна застраховка за COVID-19. Трябва също да направите бърз тест на петия ден от престоя си, освен ако не решите да си заминавате по-рано от това.

Барбадос

Новите протоколи ще за пътуване до Барбадос ще стартират на 8 май. Дотогава всички пътуващи трябва да попълнят онлайн формуляр за пътуване и да го подадат 24 часа преди тръгване. Трябва да представите валиден отрицателен резултат от PCR тест, направен в рамките на 72 часа след пристигането. Всички пътуващи трябва да направят бърз тест за антиген при пристигане.

След това трябва да останете под карантина в одобрен хотел или курорт, докато получите втори тест и отрицателен резултат. Карантината е минимум пет нощи. Също така трябва да носите електронна гривна за проследяване.

Белиз

Известна с гмуркането и дивата природа в джунглата, тази централноамериканска нация е отворена за посетители. За да влезете, трябва да изтеглите приложението Belize Health и да въведете информацията си не повече от 72 часа преди да пристигнете.

Можете да носите официална карта за ваксина, отразяваща, че сте били имунизирани най-малко две седмици преди пристигането. В противен случай ще трябва да представите отрицателен резултат от PCR тест, направен в рамките на 96 часа след пристигането или бърз тест в рамките на 48 часа след пристигането. Можете да бъдете тествани и веднага при пристигане на цена от $50.

Бермудски острови

Този остров в Атлантическия океан изисква всеки входящ пътник на възраст над 10 години да кандидатства за разрешение за пътуване на цена от $75 на възрастен и $30 за екипаж на самолен и деца под 9 години. При пристигането си, пътниците трябва да представят отрицателен резултат от  PCR тест, направен не повече от пет дни преди заминаването.

Ще бъдете тествани отново на летището и поставени под карантина, докато очаквате тези резултати. Необходими са още тестове на четвъртия, осмия и 14-ия ден от посещението ви. Има специални привилегии за туристите, които са имунизирани.

Боливия

Тази южноамериканска страна без излаз на море, но с красиви пейзажи, позволява  да я посещават туристи, които имат отрицателен тест COVID-19, направен до 72 часа преди заминаването. Пътуващите са длъжни да останат под карантина поне 10 дни след влизането и да предоставят декларация под клетва къде ще отседнат в страната. Всички пътници трябва да се направи втори RT-PCR тест една седмица след пристигането, за тяхна сметка.

На летищата се провеждат здравни прожекции, а пътниците, които не са постоянни жители на Боливия, трябва да имат здравна застраховка с покритие за COVID-19. Въздушните граници са отворени, но промяната на правилата по отношение на сухопътните граници със съседни държави може да затрудни или направи  невъзможно влизането или излизането от Боливия по суша.

Босна и Херцеговина

Пътуващите могат да влязат в Босна и Херцеговина, известна с космополитното Сараево и великолепните езера, с отрицателен резултат от PCR тест, който е на не повече от 48 часа. Повече информация: Гранична полиция на Босна.

Ботсвана

Пътуващите могат да влязат в държавата, фаворит за сафари с отрицателен резултат от PCR, тест направен не повече от 72 часа преди отпътуване. Ако не успеете да предоставите резултати от теста или покажете симптоми на коронавирус, ще трябва да бъдете под карантина за 14 дни за своя сметка.

Бразилия

Бразилия е една от най-тежко засегнатите страни от пандемията. Тя има втория най-голям брой жертви в света - на второ място след САЩ, а бразилският вариант на COVID-19 бързо се разпространява по целия свят. Той се смята за по-заразен.

Най-голямата държава в Южна Америка забрани влизането по суша и море (с малки изключения) и въведе по-строги мерки за посетителите по въздух. Трябва да попълните здравна декларация и да представите отрицателен резултат от PCR тест, направен 72 часа преди да се качите на самолета. Не пропускайте да прочетете за изискванията за различни възрасти.

Бразилия забрани полетите до и от Великобритания от обявяването на английския вариант на COVID-19 и никой, който е бил в Обединеното кралство през последните 14 дни, не може да посети страната, освен жителите, членовете на семейството на бразилски граждани и някои фирми пътуване.

Британски Вирджински острови

Посетителите се нуждаят от сертификат за пътуване, който можете да получите на уебсайта на BVI Gateway. Има такса за вход от 175 долара. Нуждаете се от отрицателен резултат от тест, направен пет дни или по-малко преди пътуването, за да влезете в страната. Ще трябва да си направите още един тест при пристигане и трябва да останете под карантина за четири дни, докато чакате резултати.

Колумбия

Всички пристигащи пътници до Колумбия трябва да имат отрицателен резултат от PCR тест Covid-19, направен не повече от 96 часа преди заминаване; направете тест при пристигане и карантина, докато чакате отрицателен резултат; или отидете в задължителна изолация за 14 дни. Научете повече: уебсайт за пътувания в Колумбия.

Коста Рика

Посетителите трябва да попълнят формуляр за здравна карта, но не се изисква да предоставят PCR тест или да останат под карантина. Те трябва да имате доказателство за медицинска застраховка за пътуване, която можете да получите в Коста Рика.

Кот д'Ивоар (Кот д'Ивоар)

Туристите трябва да имат отрицателен резултат от PCR тест, който е направен не повече от пед дни преди пристигането. Трябва да попълните формуляр за декларация за пътуване и да платите таксата онлайн. Насърчавате се, но не се изисква карантина за две седмици.

Хърватия

Хърватия отново е отворена за пътуващите, но изискванията за достъп са по-строги от предишните и варират в зависимост от вашата страна на произход. Трябва да имате отрицателен резултат от PCR тест, който е на не повече от 48 часа или можете да си направите PCR тест веднага след пристигането си и да се самоизолирате, докато получите отрицателен резултат. Трябва също така да имате доказателства за настаняване, което е платено предварително. Само резервацията не е достатъчна.

Доминика

Този източнокарибски остров е отворен за посетители. Всички пътуващи трябва да представят отрицателен резултат от PCR тест, направен между 24 и 72 часа преди пристигането. Трябва да попълните електронен формуляр за имиграция и митници чрез онлайн портала на Доминика 24 часа преди пътуването.

По-нататъшните протоколи за пътуване зависят от това колко "високорискова" е вашата страна на произход.

Домениканска република

Всички пристигащи и заминаващи пътници трябва да попълнят електронен формуляр за влизане и излизане. Тестове за COVID-19 не се изискват.

Министерството на туризма на Доминиканската република вече предлага безплати антигенни тестове на всички международни посетители, отседнали в хотели.

Еквадор
Пътуващите над тригодишна възраст трябва да имат доказателство за отрицателен PCR тест или бърз антигенен тест, направен в рамките на три дни след пристигането, за да се избегне карантина. Можете да представите и попълнена карта за ваксинация. Тестване е достъпно за тези, които не пристигат с отрицателен резултат. Трябва да останете карантина в одобрено съоръжение, докато чакате резултати. Пътниците, пристигащи от или преминали транзитно през Бразилия, трябва да се самоизолират за 10 дни в акредитиран хотел, независимо от резултатите от теста за COVID.

Островите Галапагос имат допълнителни изисквания за влизане.

Египет
Пътуващите до Египет трябва да представят отрицателен резултат от PC тест, направен не повече от 72 часа преди пътуването.

На пътниците, пътуващи от Япония, Китай, Тайланд, Северна Америка, Южна Америка, Канада, Лондон Хийтроу, Париж и Франкфурт, е позволено да удължат този период до 96 часа поради дългия периоди на пътуване и транзит.

Пътуващите трябва да представят хартиени копия на тестовете - цифрови копия не се приемат. Деца под пет годинки са освободени от тестове. Може да се наложи да покажете доказателство за здравна застраховка. Можете да пътувате до курортния град Шарм ел Шейх в Червено море без PCR тест, но трябва да бъдете тестван при пристигане и да сте под карантина, докато получите отрицателен резултат.

Етиопия

Етиопия изисква пристигащите туристи да имат медицинско свидетелство с отрицателен PCR тест преди да се качат на полета си. Той трябва да е направен не повече от 120 часа преди пътуване. Има и седемдневна карантина. Преди да пътувате до там, следете отблизо новинарските доклади за нарушения на човешките права и убийства в северния регион Тиграй на границата с Еритрея.

Грузия

Грузия, географско и културно кръстовище в Кавказките планини, посреща туристи, пристигащи от ограничен брой дестинации, включително Европа. Напълно ваксинирани хора могат да влязат със сертификат. В противен случай трябва да попълните формуляр за кандидатстване и да покажете отрицателни резултати PCR тест, направен през последните 72 часа. Ще трябва да направите още един тест на третия ден.

Пътниците, които са били във Великобритания през последните две седмици, се подлагат на задължителна 12-дневна карантина за тяхна сметка.

Гана

Това западноафриканско културно бижу е отворено за международни пътници, пристигащи по въздух. Трябва да имате отрицателен резултат от PCR тест, направен не повече от 72 часа преди заминаването. След това пристигащите туристи трябва да направят втори тест, който струва 150 долара. На летището се измерва температурата на посетителите.

Гренада

Този карибски остров приветства международните посетители, но те трябва да направят следното: Да имат здравна застраховка, която покрива заболяване от COVID-19, да представят отрицателен резултат от PCR тест направед до 72 часа преди пътуване, да кандидатстват за разрешение за пътуване в Министерството на здравеопазването и да направят втори тест на петия ден, за да имат право да се придвижват или да останет в хотела до края на ваканцията.

Гватемала

Туристите над 10-годишна възръст, които влизат в Гватемала по въздух и по суша, трябва да имат едно от следните три: 1. Отрицателен резултат от PCR тест или антиген тест,, направен до 72 часа преди пристигане. 2. Сертификат за  за ваксиация срещу COVID-19, попълнена поне две седмици преди пристигането. 3. Доказателства, че сте боледували от коронавирус и сте ги възстановили през последните три месеца. Трябва да попълните онлайн здравна карта. Няма карантина. На пътници, които са били в Обединеното кралство или Южна Африка, може да бъде отказано влизане.

Хондурас

Пътуването до Хондурас е разрешено с отрицателен резултат от PCR или серологичен тест. Трябва също да попълните онлайн формуляр за предварителна проверка. Пътуващите, които са били във Великобритания или Южна Африка, са ограничени.

Исландия

Напълно ваксинираните международни пътници могат да пропуснат карантината, когато пристигнат в Исландия и няма да се изисква да представят отрицателен PCR тест. Неваксинираните пътници от страните от ЕС / ЕАСТ трябва да направят тест при пристигане, преди да останат под карантина за пет до шест дни и да направят втори тест.
Ограничения се прилагат за неваксинирани пътници от всички други страни.

Ямайка

Ямайка изисква да попълните онлайн формуляр за разрешение за пътуване. Има възможност да бъдете тествани при пристигане. Всички пътници над 12 години трябва да предоставят отрицателни резултати от PCR тест или антигенен тест в рамките на три дни от датата на пътуването.

Кения

Кения е отворена за повечето пътници с отрицателен резултат от PCR тест, направен до 96 часа преди пристигане и преминали строг здравен преглед.

14-дневна карантина за своя сметка важи за посетители от Бруней, Кувейт, Тайланд, Чехия и Испания.

От 6 април всички пътнически полети между Кения и Великобритания са преустановени за минимум четири седмици.

Същата 14-дневна карантина се прилага за посетителите в Обединеното кралство, но може да бъде намалена до седем дни самоизолация, ако са напълно ваксинирани и осигурят отрицателен резултат от PCR тест

Малдивите

Всички пристигащи туристи в Малдивите, които са над една годинка, трябва да имат отрицателен резултат за PCR тест, направен в рамките на 96 часа след пристигането. Няма задължителна карантина.

Страната планира също да въведе схема "3V туризъм", която ще позволи на посетителите да комбинират ваксинациите с ваканциите си.

Мексико

Сухопътната граница между САЩ и Мексико остава затворена поне до 21 април, но все още е възможно да се лети до там. Не са въведени изисквания за тестване, но Държавният департамент на САЩ изброява много държави, които трябва да се избягват поради високи нива на престъпления. Можете да очаквате проверка на температурата и други прегледи при пристигане.

Черна гора

Тази балканска държава позволява на пътници, които предоставят който и да е от следните документи, да влязат в страната: 1. Отрицателен резултат от PCR тест, издаден от регистрирана лаборатория, направен до 72 часа преди пристигане. 2. Положителен резултат за IgG антитела не по-стари от 30 дни. 3. Доказателство за втора доза от ваксина срещу COVID-19, получена преди повече от 7 дни.

Мароко

Този фаворит в Северна Африка е отворен само за конкретни туристи. Трябва да имате резервации в марокански хотел или туристическа агенция или да бъдете поканени от мароканска компания. За да влезете се изисква отпечатан отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди заминаването. Очаквайте здравен преглед. Няма въведени задължителни карантини, но има комендантски часове.

Намибия

Международните пътници могат да посетят тази южноафриканска пустинна нация, която изисква отрицателен PCR  или резултат от бърз антигенен тест, който не е по-стар от седем дни. Ако тестът е по-стар от седем дни, ще бъдете тествани и поставени в карантина за своя сметка, докато чакате резултатите.

Непал

За да влезете в Непал ще ви е необходим отрицателен резултат от PCR тест, направен не повече от 72 часа преди заминаване, или доказателство за пълна ваксинация. Ще бъдете тествани отново при пристигане и трябва да останете под карантина, докато получите резултатите. Ще ви трябва и доказателство, че сте резервирали хотел и доказателство за застраховка за пътуване, която покрива лечението на COVID, ако е нужно такова. Туристите и алпинистите имат специални изисквания, включително застраховка.

Никарагуа

Дом на вулканични приключения, исторически сгради и тропически плажове, Никарагуа е отворен. Трябва да имате отрицателен резултат от PCR тест или серологичен тест. Не е предвидена времева рамка за това колко скоро трябва да бъде направен.

Северна Македония

Северна Македония е отворена. Не са необходими тестове. Няма карантина, освен ако не пристигнете от Африка. Летищата провеждат термални прегледи за всички пътници.

Панама

За посещение на Панама е необходим PCR тест или антиген, направен не повече от 48 часа преди пристигането. Ако резултатите от теста са по-стари от 48 часа, трябва да направите бърз тест за COVID-19 на летището. Трябва също да попълните онлайн здравна декларация. Пътниците от круизни кораби не могат да слизат на панамския бряг.

Перу

Пътуващите над 12-годишна възраст могат да влязат в Перу с отрицателен резултат от PCR тес, тест за антиген или медицинско свидетелство за епидемиологично освобождаване, направени не повече от 72 часа преди пътуване. Все още има 14-дневна карантина при пристигане, но ако дадете отрицателен резултат антигенен тест, след като влезете в страната, можете да се отъврвете от карантината. Трябва също да попълните клетвена декларация за здраве.

Руанда

Посетителите на Руанда трябва да представят отрицателен резултат от PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди заминаване. Те също така трябва да направят втори тест при пристигане и да се карантинират в хотел за един ден, докато получат резултатите. Националните паркове са отворени, включително проследяването на примати. За да влезете в парк, трябва да имате отрицателен резултат от тест, не по-стар от 72 часа.

Сърбия

Пътуващите трябва да предоставят отрицателен резултат от PCR тест, направен през последните 48 часа.

Сейшелски острови

Тези острови в Индийския океан са отворени за посетители. Трябва да покажете доказателство за отрицателен резултат от PCR тест, направен не повече от 72 часа преди пътуване, и да имате валидна здравна застраховка за покриване на свързаните с COVID-19 разходи. Дали сте напълно ваксиниран няма да повлияе на влизането. Трябва да кандидатствате за разрешение за пътуване онлайн.

Южна Африка

Една от най-популярните дестинации в Африка се отвори отново за международни туристи. Необходим ви е отрицателен резултат от PCR тест или серологичен тест, направен в рамките на 72 часа преди заминаването, за да влезете.

Южна Кореа

Посетителите в Южна Корея трябва да предоставят отрицателен резултат от PCR тест, направен в рамките на 72 часа след заминаването. Пътуващите трябва също да останат под карантина в продължение на 14 дни след пристигането си дори с отрицателен тест или пълна ваксинация. Трябва също така да се подложите на здравен преглед и да изтеглите приложение за самодиагностика с ежедневни отчети.

Шри Ланка

Тропическият остров край югоизточното крайбрежие на Индия се отвори за всички държави. Трябва да имате отрицателен резултат от PCR тест, направен в рамките на 72 часа след полета. Трябва също да преминете още един тест при пристигане. Посетителите, които не са напълно ваксинирани, трябва да останат поне 14 дни в одобрен хотел или курорт. Напълно ваксинираните пътници могат свободно да напускат хотела си, след като получат отрицателен резултат от теста, направен при пристигане.
 

Сейнт Китс и Невис

Трябва да попълните формуляр за разрешение за пътуване преди пристигане и да предоставите отрицателен резултат от PCR тест, направен 72 часа или по-малко, преди пътуването ви. Трябва да останете в одобрен хотел през първите седем дни, а след това да направите нов тест на седмия ден от посещението си, ако оставате за по-дълго. Ако е отрицателен, можете да се движите ограничено. За престой от 14 дни или повече се изисква трети тест.

Света Лусия

Пътуващите на възраст над пет години трябва да предоставят отрицателен PCR тест, който е направен в рамките на пет дни след пристигането. Посетителите трябва също да попълнят формуляр за регистрация за пътуване и да пристигнат с разпечатан екземпляр. Трябва да имате потвърдени резервации в сертифициран имот по време на пътуването.

Танзания

Любима за сафарита и плажове, Танзания е отворена за туристи. Пристигащите пътници трябва да попълнят формуляр за здравно наблюдение и да имат здравен скрининг. Може да се наложи да си направите тест за COVID-19, ако авиокомпанията, с която летите, го изисква.

Тайланд

Международните туристи могат отново да посетят тази популярна азиатска дестинация. Трябва да имате отрицателен резултат PCR тест, направен не повече от 72 часа преди пристигане. Повечето пътници са изправени пред задължителна карантина от 10 дни, но това се удължава до 14 дни за страни, определени от Тайланд като имащи варианти на коронавируса. Ако имате валиден сертификат за ваксинация и влизате от държава без варианти на COVID-19, карантината е намалена на седем дни.

Тунис

Дом на слънчеви средиземноморски плажове и древни римски руини, Тунис е отворен за туристи - но имайте предвид, че някои директни полети, например до Великобритания, могат да бъдат преустановени. Трябва да попълните този онлайн въпросник, преди да пристигнете. За да влезете, се нуждаете от отрицателен резултат от PCR тест или серологичен тест, направен не повече от 72 часа преди началото на пътуването. Трябва също така да останете под карантина в продължение на пет дни и след това да направите втори тест.

Турция

Турция изисква всички пътници да имат отрицателен резултат от тест, направен не повече от 72 часа преди да кацне полетът им. Международните пътници трябва да попълнят формуляр за влизане и да се подготвят за проверка за симптоми на коронавирус.

Полетите до Турция от Бразилия, Обединеното кралство, Дания и Южна Африка са преустановени. Пътуващите, които са посетили тези страни през последните 10 дни, са изправени пред двуседмична задължителна карантина в назначеното от правителството място.

Търкс и Кайкос

Посетителите трябва да попълнят формуляр за разрешение за пътуване и да предоставят отрицателен резултат от PCR тест направен в рамките на пет дни след пристигането. Деца под 9 годити са освободени от тестване. Пътуващите трябва да попълнят онлайн здравен въпросник и да носят медицинска застраховка за пътуване, за да покрият всички разходи, свързани с COVID-19.

Уганда

Тази пищна нация в Централна Африка е отворена за туристи, които имат отрицателен резултат от PCR тест, направен не повече от 120 часа преди заминаването.

Обединени арабски емирства

Всички посетители на възраст над 12 години трябва да имат медицинска застраховка и отрицателен PCR тест, направен през последните 96 часа от национално признат орган. Трябва да покажете сертификата при чекиране, да попълните формуляр за здравна декларация преди пътуване и да се регистрирате в приложението COVID-19 DXB. Трябва да имате и застраховка за пътуване.

Протоколът варира в зависимост от държавата, от която идвате и пътниците от някои страни трябва да направят допълнителен тест при при пристигане.

Замбия

Известена с водопада Виктория и дивата природа, Замбия позволява на всички международни пътници да влязат в страната. Ще ви е необходим отрицателен резултат от PCR тест, направен поне 14 дни преди пристигането. Има задължителна 14-дневна карантина. .

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
mgs преди 2 години
Благодаря за списъка, след 2рата ми доза, тръгвам...Вие шаманствайте, и гледайте снимки по нета.
16
0
 
1
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
Заминавам на Барбадос, бедняците на Халкиди с щайгите домати и преоценен хлаб хахахаха
15
1
 
1
 
! Отговори
Божие наказание! преди 2 години
До край на туризмаПандемията погуби туризма - източник на заразата!
14
1
 
1
 
! Отговори
край на туризма преди 2 години
Има си вече Интернет - прозорец към света за всички!!!
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради този туризъм десетилетия ще си я влачим тази епидемия и най-потърпевш ще е точно туризма.
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тея псри няма смисъл да ходя, ако не изискват става.
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на съседна Македония.
10
0
 
5
 
! Отговори
MadSlav преди 2 години
Информацията Ви за Хърватска е стара и невярна, за страните от източна Европа, не се иска нито тест нито ваксина!Предполагам, че ако проверя и другите страни, които сте писали ще открия разлики... мислех, че журналистите трябва да пишат проверена информация ?!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това да не е списък на банановите републики ??? Значи и България е бананова република щом развива ,,туризма,,
8
0
 
5
 
! Отговори
Аруба и Бахами??? преди 2 години
Аруба е на Бахамите, колкото България е в Съединените щати. Някаква елементарна култура на писане, освен дословен превод на статии от чужди издания, трябва...
7
0
 
2
 
! Отговори
Doom преди 2 години
На Марс също приемат туристи, ама след 30 години.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И повече ще стават.Тая простотия достатъчно дълго изкара. Време е да се натири където й е мястото!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не се лъжа около България, но не за България!
4
0
 
9
 
! Отговори
а ? преди 2 години
a Занзибар ?
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали знаете къде може да си заврете изискванията ?
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъкмо бях се наканил да тръгвам за Руанда, ама не, искат и те в забутаната Африка PCR тест.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер ама нямам пари