Кипър отваря за ваксинирани от 10 май без ограничения

Сертификатът за ваксинация се включва в електронния формуляр
27 апр 2021 13:22, Елка Василева
18
Кипър отваря за ваксинирани от 10 май без ограничения
Снимка: архив, БГНЕС

От 10 май Кипър е отворен за напълно ваксинирани срещу коронавирус туристи без никакви ограничения – тестове и карантини. Това съобщиха от министерството на туризма. Облекчението важи и за българи, предаде БНР.

Решението засяга 65 държави, за които Кипър се отвори от 1 април. Това са всички страни-членки на ЕС и редица трети страни. Те са класифицирани в „зелена”, оранжева” и „червена” група и за тях важат различни изисквания за COVID тестове, но техните граждани, завършили напълно ваксинацията си с двете дози, се освобождават от тях.

Още по темата

Облекчението важи и за желаещите да посетят средиземноморския остров българи. Страната ни сега е в „червената” категория и според действащия регламент пристигащите от нея трябва да направят два ПСР-теста - преди полета и след кацането си в Кипър.

С новото отваряне се приемат и руски туристи, ваксинирани с руската ваксина „Спутник V”.

Пътуващите трябва да включат сертификата си за ваксинация в електронния полетен формуляр /Cyprus Flight Pass/, който те задължително попълват.

Промяната е планирана за 10 май, веднага след края на двуседмичния локдаун, в който Кипър е до 9 май.

Решението за свободен достъп на ваксинирани туристи ще улесни допълнително планирането и пристигането на гости на острова в летния сезон, коментира заместник-министърът по туризма Саввас Пердиос. Според него до края на май ще има по-ясна картина как ще протече туризмът тази година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Неваксиниран шоп преди 2 години
И това лето нема да одим там.
5
2
 
12
 
! Отговори
АЗ преди 2 години
Какъв е смисъла при положение, че ваксинираните са приносители?
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Cyprus Flight Pass - ахаххаха , тия за какви са се помислили бе??? Да си стоят на островчето и да чакат само ваксинирани туристи, които между другото могат да се разболяват и да заразяват, защото вексината не ги предпазва 100 %!
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сбогом Византия ,този път завинаги!
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърците и кипърците се оказаха по-прости, отколкото си мислех. Сами си съсипаха туризма. Няма да стъпя в Гърция повече. Има и други държави с хубави плажове и с по-умни хора.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей сега хукнах:)))