Одобриха Sputnik V за спешна употреба в Турция

Съседката ни съобщи за 394 смъртни случая от вируса за 24 часа
49
Одобриха Sputnik V за спешна употреба в Турция
Снимка: БГНЕС

Ваксината Sputnik V е одобрена за спешна употреба в Турция, според Руския фонд за директни инвестиции (РФДИ).

"Регистрацията е извършена като част от разрешение за спешна употреба (EUA). Турция се превърна в 63-ата страна, в която използването на Sputnik V е одобрено", докладва фондът.

Според Анадолската агенция, турският министър на здравеопазването Фахретин Коджа е направил съответното изявление, в което се казва, че след резултатите от проучването е издадено разрешение за спешна употреба на Sputnik V.

На 26 април руският фонд за директни инвестиции и турската фармацевтична компания Viscoran Ilac се договориха да произвеждат ваксината Sputnik V в Турция. Производителят вече се е подготвил за локализирането на производството и планира да започне производството в рамките на следващите няколко месеца в няколко предприятия, съобщиха от фонда, цитирани от БГНЕС.

Koджa потвърди в сряда подписването на споразумение с Руската федерация за доставка на ваксини и трансфер на технологии за нейното производство.

Турция съобщи за 394 свързани с Ковид-19 смъртни случая за последното денонощие. Това е най-голямата бройка на смъртни случаи, свързани с коронавируса за 24 часа в страната от началото на пандемията, предаде Ройтерс, като се позова на министерство на здравеопазването.

За последното денонощие новозаразените са 31 891, предаде БТА. Турция се нарежда на четвърто място в света сега по средния брой на новите случаи на зараза са седемдневен период.

В страната от вчера е в сила нов национален локдаун, който ще продължи до 17 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Турциякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ше одобрят, че и осем ще пеят биля.
12
4
 
28
 
! Отговори
Татул преди 2 години
Турция проявява здрав разум. Докато тук виждам, че олиг'офрените продължават да са на мода. Винаги съм мислил, че българите сме тарикати хора, но май съм грешал безнадеждно.
11
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще прат да ни занимават със Спутник??За никоя друга ваксина не ни пилят, само за тая.Също както ни пилиха 45 години за комунизма.Стига бееееееееееееее!Оставете хората на мира!
10
13
 
6
 
! Отговори
Друг Анонимен преди 2 години
До АнонименТия одобрения за спешна употреба хич не са ок. Е, поне са си го признали без бой. То затъ какво ли руско е ОК, че и ваксините им да са.
9
13
 
3
 
! Отговори
Virus преди 2 години
Руската ваксина води до либидо към руския език, Путин и вся астальная ***.
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Сан Марино всички са ваксинирани със Спутник и през последните дни се отбелязва голям спад в смъртността там
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия одобрения за спешна употреба хич не са ок.
6
16
 
9
 
! Отговори
Странични ефекти преди 2 години
Извастните страничните ефекти от Спутник са:1. Допива ви се водка. 2. Изпитвате желание да си включите телевизора на руска програма за да слушате речи на Путин, въпреки че не разбирате руски и нямате идея какво ви говори от телевизора.
5
5
 
17
 
! Отговори
SS преди 2 години
В БГ-я кога ?
4
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка на Бойко Борисов!
3
5
 
9
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Малии смятай ние ако сме хитри да излезем от ЕС и НАТО и влзем в тоя съюз и тука ще е супер като в Русия и Иран. Ех мечти
2
8
 
38
 
! Отговори
Само числа! преди 2 години
Турция е 84 милиона. България-6.9 милиона. 12 пъти повече от нас. Тук разхлабваме мерките при 100 починали на ден. Това за мащабите на Турция е 1200 на ден! Защо тогава медиите се вторачват в числото, а не в пропорцията? Ние надминахме по смъртност и Италия, Франция, Великобритания, Испания, САЩ, Бразилия..Защо тогава ББ се бие в гърдите като Тарзан?
1
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не смея със западна да се ваксинирам, те сПутник ще си хакат!