Дания се отказва и от ваксината на "Джонсън"

Причината са опасения за редки случаи на тромби
Обновена: 3 май 2021 20:02 | 3 май 2021 20:01, Веселина Йорданова
42
Дания се отказва и от ваксината на "Джонсън"
Снимка: БГНЕС

Датското правителство реши да не използва ковид ваксината на американската компания "Джонсън и Джонсън", съобщиха днес редица медии, предаде ДПА.

Медийните информации се позовават на съвещание, свикано от датския здравен министър Магнус Хойнике.
Причина за решението са опасения, че ваксината, известна и като "Янсен", в редки случаи може да предизвика поява на тромби.

По същата причина Дания вече изтегли препарата на "АстраЗенека" от ваксинационната си програма.
Тъй като ваксината на "Джонсън и Джонсън" е еднодозова, Дания е поръчала твърде голямо количество от нея, според информационната агенция Рицаус.

Директорът на датския здравен орган Сьорен Бростром посочи, че отказът от използване на препарата на "Джонсън и Джонсън" може да доведе до това здрави млади хора между 20 и 40 години да трябва да чакат по-дълго, за да се ваксинират.

Датският национален здравен орган стигна до извод, че ползите от употребата на ковид ваксината на "Джонсън и Джонсън" не надвишават риска от предизвикване на евентуален нежелан ефект у хора, които са били ваксинирани с нея, цитира направеното изявление Франс прес.

Миналия месец властите в САЩ отмениха временното спиране на употребата на препарата на "Джонсън и Джонсън" след "обстойно проучване на безопасността", предизвикано от съобщения за сериозни случаи с поява на тромби. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Абе кажете, Урсулата ваксинира ли се вече?!
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая и те ще вземат Спутник и въпросът ще приключи.
28
1
 
5
 
! Отговори
No Coment преди 2 години
,, Има нещо Гнило в Дания''
27
12
 
2
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 2 години
сПутника помага срещу шап......може би.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно, джобсън е крап.
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде радвайте се бе хора, Бил Гейтс си има вече и той проблем! Даже жена му не можа да го изтърпи!
24
2
 
28
 
! Отговори
да ,ама не преди 2 години
Факт е,че хиляди хора бяха изоставени да умрат без да им се предостави адекватно и навременно лечение,бяха съветвани да си стоят в къщи и да се лекуват с парацитамол,или направо бяха зарязани по хосписи и домове за възрастни,като в същото време се отричаха лекарства ,които биха помогнали,ако лечението започне навреме.Беше направено достатъчно за да се разшири пандемията и паниката,като се внушаваше ,че единственото спасение са ваксините.А сега ни убеждават,че риска от ваксините е незначителен
23
23
 
8
 
! Отговори
Smallpox преди 2 години
Антиваксърите на къде са се запътили е ясно, ама не може ли малко, така по-тихичко да си минават през изпитанията - без да заблуждават хората. Хвърлят се някакви измислени и необосновани цифри и проценти... Разни измишльотини 62 с разстройство в Израел 5 с хрема някъде си 6000% ръст на бабините трънкини. Истината е че има няколко милиона неваксинирани умрели от вируса и те са да не казвам колко процента повече от тези умрели от ваксинацията.
22
7
 
8
 
! Отговори
Smallpox преди 2 години
Лично според мен това е правилно решение. Но, е хубаво, че има възможност хората да се ваксинират. Който не иска да не го прави. Не е задължително - вируса така или иначе ще "ваксинира" тези, които не искат.
21
4
 
14
 
! Отговори
ФАКТИ преди 2 години
Вярно е ,че Янсен е направо безобидна в сравнение с Пфайзер.Особенно тревожно е смърта на млади и здрави хора между 16 и 30 години от миокардит и инфаркт 62 случая в Израел, 14 случая в САЩ ,по 1 случай на всеки 20 000 в сравнение-Янсен 1случай на 1 млн
20
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ползите надвишавали риска. Ще го преведа. Ако сте апаш и влезете в някой богаташка къща може да задигнете например 1 млн лева. Според зависи, при ББ може доста повече. Ала ако ви хванат ще ви теглят куршума. Значи 50% шанс да си тръгнеш с нещо хубаво, 50% - да останеш с нещо лошо. Модерната търговия с ваксините използва 1 към 1 лозунгите на нацистка Германия - медицинските експерименти върху живи и здрави хора са "за доброто на човечеството".
19
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Миролюб БенатовМиролюбке, аз доколкото знам ваксините и джендъризма() ги промотират едни и същи "същества", но за твое съжаление това не са антиваксърите!
18
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия не знаят ли, че най-добрата "ваксина" е наличната.Да питат джипко бибитков.
17
11
 
31
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Ваксината на файзер е най-опасната от всичките и с най-много странични ефекти и най-много смъртни случаи - поне 1000 смъртни случая за 5 милиона ваксинирани в Израел и тя е разрешена, но Астрата и J&J, за които има няколко регистирани смъртни случая са спрени защото са опасни... Ясно е кой плаща подкупи на властите за да си мълчат или по-точно кой е с големите връзки - оказва се, че синът на CEO-то на файзер в сгоден за дъщерята на Бил Гейтс...
16
6
 
25
 
! Отговори
Много сложно преди 2 години
Не ме интересуват скапаните ваксини.
15
2
 
17
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ооо...Бау...Христос Воскресе...))
14
6
 
19
 
! Отговори
Граовец преди 2 години
То от инцести и кравари, къв продукт очаквате да е качествен?!
13
15
 
6
 
! Отговори
Бау преди 2 години
искат да ги убият! Конспирация!
12
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде и J&J спряха, заради 1 на милион редки тромбози. Ако все още наивно вярвате, че наистина е заради безопасност, не трябваше ли и Pfizer да ги спрат заради миокардитите, дето са 1 на 100 000, а в някои възрастови групи 1 на 20 000 (при мъже под 30 г.)?
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни държави са загрижени и защитават здравето на населнието си, на други не им дреме за биоМатериала!