Актуализират протокола за лечение на вируса

Документът ще има препоръчителен характер
Обновена: 26 май 2021 20:13 | 26 май 2021 20:13, Веселина Йорданова
40
Актуализират протокола за лечение на вируса
Снимка: БГНЕС

До края на месец юни ще бъде актуализиран протоколът за лечение на COVID-19
 
Работна група, в която влизат представители на експертните съвети към министъра на здравеопазването, ще изготвят актуализиран протокол за лечение на пациенти с COVID-19. Това стана ясно по време на среща днес между зам.-министъра здравеопазването д-р Тома Томов и представители на експертните съвети, съобщиха от МЗ.

"Документът ще е с препоръчителен характер и ще бъде предоставен както на общопрактикуващите лекари, така и на специалистите в болничната помощ. Целта е да има актуализирани насоки за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция при различните форми на заболяването", обясни зам.-министър Томов.

До 20 юни специалистите от експертните съвети ще изготвят своите предложения за актуализация в съответните медицински направления. Готовият документ ще бъде публикуван на официалната интернет страница на Министерството на здравеопазването, като при необходимост, протоколът ще бъде надграждан и актуализиран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако чакате СЗО да ви даде лекуващи протоколи,направо си пишете завещанието.Още се чудят дали да одобрят Ивермектина,въпреки че над 50 незвисими изследвания и 300 научни публикации има за антивирусното му действие.Голяма битка се води в момента с Биг Фарма,който прави всичко възможно да не допусне официалното признаване на това простичко лекарство.Чакайте Файзер да си пусне *** ,че след ваксината и да ви лекува
15
2
 
2
 
! Отговори
славянин преди 2 години
''Актуализират протокола за лечение на вируса''Този протокол не е бил и не е за лечение, а за усмъртяване!
14
0
 
4
 
! Отговори
555 преди 2 години
Октомври , ноември според очакванията ще се появят 5 лекарства за лечение на коронавирус , едното което е в изпитания върху хора и е монтелукаст .
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турски учени са във втора фаза(каквото и да означава това ) при изследване на действието на монтелукаст върху К19
12
0
 
0
 
! Отговори
555 преди 2 години
Има ли някаква информация за резултатите от изследванията на турските медици за действието на молекулата монтелукаст ,която обявиха за щит срещу К19 ,непозволяваща проникването на вируса в клетките и съответно размножаването им . Това е от компетенцията на вирусолозите , ако има такъв във форума , моля да отговори .
11
1
 
9
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
не разбрахте ли, че който и да управлява потъналия кораб България, целта е да се инжектират хората с няколко вида течности... и това ще е за постоянно. Икономика няма, печатат се пари с разрешение на Германия, европа ни дава помощи, ако че членския ни внос за европа е 1 милиард евро на година... ама това никъде не се споменава...
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия протоколи що народ избиха...
9
2
 
3
 
! Отговори
Пак по Борисовски преди 2 години
Уж махнаха Б.Борисов, а пак трябва да носим АРАБСКИ маски в магазина.Тия И.ди.оти да вземат да си сложи- вълнен КОЖУХ, Вълнена ШАПКА и ШАЛ на главата. И накрая може да им сложим и една ЖЕЛЯЗНА маска, хваната с винтове... Както на някакъв затворник му сложили ЖЕЛЯЗНА маска, да не му гледат лицето , преди 700 години.
8
1
 
7
 
! Отговори
Мая Топалова преди 2 години
Ще откриваме топлата вода ли? Нали СЗО изработва тези протоколи и ги разпространява по цял свят. Ние ще правим нови протоколи! Боже, Боже! Или т.н. здравен министър се опитва да демонстрира дейност!
7
2
 
8
 
! Отговори
Bili преди 2 години
Целата работа е на хартия с тоа вирус...В сащ cdc промени системата за докладване на случаи. Отсега болни които са ваксинирани няма да се докладват...освен ако не се хоспитализират или умрат.Сега щото не докладват случаите и видиш ли ваксината работи...Ако си несимптоматичен позитивен - домашен арест...
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо се предписва антивирусно-Хлорокуин,Хидроксиклорокуин или Ивермектин-за 5 дни до седмица,след това ако се вдигне температура-антибиотици или стероиди-за да се прекрати възпалението.Използва се също и Флувоксамин-тъй като последните проучвания установиха тясна връзка между възпалението на кръвоносните съдове и високото количество серотонин във кръвта.Да погледнат FLCCC I-MASK,там е описан протокола по който колегите им по света успешно лекуват Ковид
5
2
 
6
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Най вероятно, ще има и принудителна изолация (фемакамп/концлагер) записана като лечение?
4
2
 
15
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Колко народ умря, от това лечение....!? В началото на,, панденията" има над 30 000 умрели от неправилната употреба на медикаменти и бързото вкарване на,, тръбата" в дробовете... СЗО се ,, поправя" три месеца по-късно, и праща до всички членове препоръки за промяна на стратегията... Ама късно- За тези 30 000 Европейски граждани- нямаха късмет... Бог да ги прости!
3
1
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Ако сте журналисти, а не *** трябва да ни осветлите дали спрямо този вироЗ са спазени "постулатите на Кох" Ако "Да" - къде и в кой специялизиран медицински журнал са обнородвани данните... ПъК аз като добра душа-ще ви кажа, къде да се обърнете за предлаганата награда от 1 500 000 евракис...,и няма да настоявам за %.
2
0
 
11
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
Моля някой общо-практикуващ лекар да сподели кога са се появили тези протоколи, любопитно ми е с каква скорост здравните власти са предоставили инструкции.
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като цяло голяма част от така нареченото лечение е съставено от съкпи антибиотици с цел източване на касата от които няма нужда понеже това е вирус а не бактерия.