От днес румънците влизат у нас без ограничения

Българи, пристигащи от Шри Ланка, Малдиви и други - под карантина
Обновена: 27 май 2021 14:27 | 27 май 2021 14:22, Веселина Йорданова
38
От днес румънците влизат у нас без ограничения
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От днес румънските граждани, пристигащи от Република Румъния, могат да влизат в България през всички гранични контролно-пропускателни пунктове, без да е необходимо да предоставят документ за отрицателен резултат от PCR или антигенен тест, сертификат за ваксинация или положителен резултат, удостоверяващ преболедуване.

Това разпореди министърът на здравеопазването със заповед, издадена днес, съобщиха от МЗ.

Със същата заповед временно се забранява влизането у нас на лица, пристигащи от Индия, Бангладеш, Непал, Мианмар, Бутан, Шри Ланка, Пакистан, Малдиви, Бразилия и държави и територии в Африка. Изключение са лицата, които са български граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членовете на техните семейства.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членовете на техните семейства, пристигащи от тези места, се поставят под 10-дневна карантина. В заповедта са посочени държави и територии, които не попадат в обхвата на забраната за влизане у нас.

С други две заповеди министърът на здравеопазването удължава временните противоепидемични мерки, въведени в страната, до 31 юли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
До до 10Хайде с лъжите по-леко моля!Няма по-силен от естествения имунитет независимо от вида на ваксината.
18
2
 
1
 
! Отговори
!!!! преди 2 години
Пак ли тъпотии бе! Спрете се! Тъкмо се пооправихме, сеага заради няколко мутренски хотела пак ще затваряме след месец-два. Иначе не, корупция няма.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май че 18 Хил жертви не са достатъчни
16
3
 
12
 
! Отговори
Баровец преди 2 години
Те пък едни туристи Румънците. По добре да си стоят в Мангалия.
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уикенда бях в Балчик. Беше пълно с хора и туристи. Така или иначе вече хората неспазсат мерките, пдообре да отваряме за мястото да влизат пари в държавата.
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер браво. Курортите са готови за гости . Прддната година много румънски туристи бяха на Златните и Албена.
13
9
 
13
 
! Отговори
избирател преди 2 години
Идиотско решение!За да върви турзма ,ще провокират нова Ковид вълна през лятото.Този пишман доктор,да беше работил като лекар в болница през пандемията ,а не да прави тъпотии.
12
5
 
0
 
! Отговори
до 11 преди 2 години
Ние сложихме на зелен коридор Модерна още рано-рано, когато имаше по зелените коридори всичко и преди цирка с АЗ и до ден днешен имаме антитела и то огромно количество (аз, жена ми, родителите ми, нейните родители).
11
9
 
9
 
! Отговори
до 10 преди 2 години
Нещо си в някаква огромна грешка или не живееш на тази планета. Погледни Израел и САЩ. Друго нямам какво да добавя. Мерси. Бустер шот наесен и забравят тотално за пандемията. Ваксиниран съм от февруари с 2 дози Пфайзер и без да знам съм комунирирал с болни. Не се разболях и даже от интерес си направих преди 2 дни тест за антитела, които са 10 пъти повече от на преболедувал.
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 6 Всичко сочи обратното. Крайно нетраен и селективен имунитет след ваксинация. Което си беше ясно още от самото начало. Бизнесът с имунизационните паспорти няма нищо общо с това. Само бизнес.
9
7
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Никой не ти бърка никъде, ако си ваксиниран или преболедувал. Като скоро за преболедувалите това ще се смени заради нетраен имунитет. Ваксинационен паспорт и това е. Все едно отиваш на екзотично пътуване. Нищо ново и интересно.
8
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 1Само да ти напомня: Заповедта на бившия здравен министър, господин Ботулин Токсинов беше, на всеки влизащ в България откъдето и да е да му се бърка в носа за отрицателен PCR тест. Аргументите: Да се спре навлизането в България на по-опасния британски вариант на вируса. Наскоро в интервю доц. Любомира Николаева-Гломб от НЦЗПБ (само там имат такава апаратура) обяви, че в момента в България "шества" изключително британския вариант на коронавируса!
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Пускайте тези и от Индия! Няма проблем. Болници колкото искаш, всичко в тях е наред, лекарите са свежарки, починаха си добре. Няма ли да дойде някой нормален в това здравеопазване?
6
1
 
11
 
! Отговори
българин преди 2 години
А това значи ли, че същото важи и за българските граждани? Тоест, ако ние като българи отидем на екскурзия до Румъния и после на връщане в България няма да ни бъркат в носовете? А за Сърбия? Всъщност, трябва да качат заповедта на министъра на сайта на министерството, ако това е направено така както се надявам - поздравления! Не че съм хукнал да пътешествам - първо трябва да се опарича, че с тая криза и до Ботунец не мога да отида!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цирка продължава
4
1
 
13
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
А новото МВР ще почне ли да ги санкционира за неспазване на правилата и законите по пътищата или ще я кара както старото МВР да си затваря очите!От Русе насам мамалигите карат като диваци из територията!
3
3
 
8
 
! Отговори
негласуващ преди 2 години
Айдееее и тия новите почнаха с идиотщините си!Никога няма да се оправи таз к0чиня
2
3
 
14
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Скрий се в землянката, сложи две, три, пет маски...и чакай Мутафчийски по Канал 1 да ти каже, че вече може да излизаш.
1
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи от днес се разрешава безконтролен внос на вируса. Основното при една пандемия е да се спре пренасянето на заразата през границите.