5000 души доброволци в пробен концерт в Париж

Учени и лекари ще следят резултатите от експеримента
13
5000 души доброволци в пробен концерт в Париж
Снимка: БГНЕС

5000 души доброволци са участвали в пробен концерт в Париж пред  предстоящото съживяване на културния живот след една година пандемия. Учени и лекари ще следят резултатите от експеримента.

Предчувствие за свобода -  очевидно така публиката е преживяла първия концерт в Париж от година насам, макар и като научен и медицински тест, информира БНР.

Пред Аккор Арена (или просто „Берси“) от ранния следобед се виеше дълга опашка от доброволци, избрани по жребий да присъстват на концерта на легендарната рок група „Индошин“ предвиден да свърши преди вечерния час от 21 ч. Участниците са на най-много на 45 години, всички с отрицателни проби за Covid-19 и макар и с маски, са слушали познатите хитове без никаква дистанция помежду си.

Те ще бъдат тествани отново след една седмица.

Научните резултати ще станат известни след около месец, емоционалните са вече налице: радостни сълзи от и въодушевление от музиката, но най-вече от споделеното преживяване и отдавна невижданата тълпа, по думите на самия здравен министър Оливие Варен пред радио Франс инфо.

Този пробен концерт беше много очакван от целия сектор на живия спектакъл, драматично засегнат от пандемията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: концертПариж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 2 години
Франция е най-великата страна - люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
4
0
 
2
 
! Отговори
Маскен бал преди 2 години
А защо не без маски? Нали всички били с отрицателни тестове? Изобщо, извън градските легенди, някои изобщо изследвал ли е истинската полза от тъпите маски? Почти на 100% съм сигурен, че дори и без маски няма да има заразени.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
доброволци за концерт.. е такава глупост ако някой ми беше казал през 2019 щях да му се смея.. но всички се продадоха за пари 2020 и смениха акъла на хората
2
0
 
8
 
! Отговори
Жмудата преди 2 години
Наблъскани и с маски като животни.
1
0
 
11
 
! Отговори
Не! преди 2 години
На Стефан Вълдобрев концерта беше по-голям, без тестове и без маски. Апокалипсис няма, няма и да има. Останаха ли хора, които не разбират какво се случва...