Словакия стартира ваксиниции с руската "Спутник V"

Ваксинацията ще се извършва по региони в стараната
7 юни 2021 08:17, Ния Христова
36
Словакия стартира ваксиниции с руската "Спутник V"
Снимка: БГНЕС
Използването на руската ваксина срещу коронавирус "Спутник V" започва от днес в Словакия. Ваксинацията на жителите на републиката ще се извършва в регионите на страната на етапи, започвайки от Братислава, съобщи БГНЕС.
 
Ваксинации със "Спутник V", както по-рано информира словашкото министерство на здравеопазването, могат да стартират в Братислава, градовете Луценец (централна Словакия), Нове Замки, Михаловце (източна Словакия), Хумен, Бойнице (западна Словакия), Пиещани и Илина (северна Словакия).
 
Страната получи доставка на "Спутник V" на 1 март и започна онлайн регистрация на желаещите да бъдат ваксинирани на 1 юни. Гражданите на възраст от 18 до 60 години ще могат да бъдат ваксинирани с руския препарат.
 
В Словакия ваксинацията срещу коронавирус започна на 26 декември 2020 г. Страната е получила до момента ваксини, произведени от американската компания "Пфайзер" и нейния германски партньор "БионТех", американските фирми "Модерна", "Джонсън и Джонсън" и британско-шведската "АстраЗенека".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
10
 
4
 
! Отговори
999 преди 2 години
И понеже е много добра - в русия се ваксинираха до сега не повече от 5- 6%, питайте руснаците - аджеба защо????
12
1
 
2
 
! Отговори
О хо хо до 14 преди 2 години
Прав си, но вече има инфо, че който е прекарал средно тежък ковид - получава доживотен имунитет, а който е ваксиниран - имунитет до 1 година!!!! Аз го прекарах и сега на два пъти получавам нещо като афти в носа / а те са вирусни/ но за 2 дни ми минават.
11
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спутник намбър 5 има 2 варианта: евтино плацебо без странични ефекти за хибридно оръжие и на базата на новичок за "приятелите" на путин.
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спутник е на същия принцип като Астра и Янсен. Жива, векторна. Няма причина да е нито по-лоша, нито по-добра. Същите странични действия-същият риск от тромбози - 2-3 на 1 милион. Аз лично съм ЗА РНК ваксините. По-безопасни и по-ефективни. Но по-добре векторна , отколкото никаква.
9
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Унгария са ваксинирани около един милион със Спутник и не е имало нито един случай със странични ефекти. Но е ясно, че ЕС забавя одобрението поради търговски причини.
8
19
 
12
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Не спряхте да бълвате руска пропаганда, кой нормален човек ще си сложи от тоя ***?
7
1
 
7
 
! Отговори
M преди 2 години
Град в СК Луценец няма. Има Лученец..
6
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарката Нинова може да ги товари на рейсове червените тик-ви и да ги ваксинират със Спутник в Словакия. Тъкмо да видят как се живее на Запад русофилите
5
20
 
9
 
! Отговори
Дезинформация преди 2 години
Словакия може да си стартира на хартия каквото си иска. Истината е, че никой не я иска тази ваксина и така ще им стои. Дори техният премиер Матович, който де факто я докара тази ваксина, си сложи Пфайзер. Защо? Защото Спутник все още не е одобрена от Европейската комисия по лекарствата, и няма да се признава когато човек пътува извън територията на страната си.А има и още нещо - срокът на годност на руската ваксина изтича много скоро.
4
9
 
5
 
! Отговори
С путник или путьо преди 2 години
все едно.....пак претопляте старата манджа.
3
17
 
9
 
! Отговори
Загрижен преди 2 години
На всички които се радват на Sputnik, помислете защо руснаците плащат на гражданите си да се ваксинират с тяхната ваксина и пътуват за да получат друга? Да не би статистиките за страничните ефекти да са неистински? Защо толкова усърдно се опитват да я пласират другаде - да не би да имат излишък от ваксина и 5-6% ваксинирани? Наздаровя!
2
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стана ли ви ясно Бразилия що върна еаксините на Русия. Щото и казаха взимаш Спутник губиш Пфайзер, а реално бройките Спутник не и стигат .
1
5
 
28
 
! Отговори
тревожен гейбер преди 2 години
въх мале и словаците били куманисте...само вий сме стабилни джендъре!