156 смъртни случая след ваксиниране срещу COVID в Белгия

Само в три от случаите е установена пряка връзка
11 юни 2021 16:28, Елка Василева
103
156 смъртни случая след ваксиниране срещу COVID в Белгия
Снимка: архив, БГНЕС

Белгийските здравни власти отчитат 156 смъртни случая след поставяне на ваксина против COVID от началото на имунизационната кампания, съобщиха местни медии.

Уточнява се, че само в три от тези случаи е установена пряка връзка с поставената ваксина (два случая с препарата на "АстраЗенека" и един на "Янсен"/"Джонсън и Джонсън"), а за останалите това се предполага.

Още по темата

До днес в страната са поставени 5,4 милиона дози ваксина. Съобщени са близо 18 000 случая на нежелани реакции, като близо 4000 от тях са определени като "тежки".

По официални данни едва 0,32 на сто (4526) от ваксинираните са се заразили по-късно с COVID. От тях две трети са преболедували безсимптомно. Белгия предвижда да задълбочи проследяването на заболяванията сред имунизираните, за да добие по-добра представа кои ваксини "пропускат" вируса, уточняват медиите.

Данни на националните здравни власти показват, че до днес новото заболяване е взело 25 068 жертви в Белгия. За последните две седмици починалите са едва 12 души.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аха, и как е установено, че останалите не са в пряка връзка? С хвърляне на боб ли?
19
2
 
9
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Да се свети името ковидално, добре дошли във ваксиналния рай, амин LOL
18
3
 
24
 
! Отговори
ИЗДАВАМ ТАЙНАТА преди 2 години
Наесен ваксаните ще почнат да падат като мухи (поради ADE ефект от ваксата) - съответно ще се окаже, че има парагвайски, ганайски или кот-д-ивоарски "мутант", който "преодолява защитата" на ваксата (грозна измислица) - и ще се твърди, че виновни за това са "антиваксърите",заради които се появявали мутациите (директна лъжа). Естествено, ковипсихарите, напълно ваксани, ще приемат измислиците на 100% и ще психясат максимално. Чкат ни скапани интересни времена.
17
5
 
3
 
! Отговори
Ганя преди 2 години
Абе какви изследвания, защо харчите пари? Питайте ***, той знае всичко за всичко бре. Да не мислите, че случайно сме най-развитата държава в света? *** днес е спец по ваксини, вчера беше спец по бойна авиация. Всеки ден *** открива, че е блестящ във всичко на света. Проучвания... като им е толкоз акъла, да си харчат парите завалийките
16
2
 
7
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Назначавам Ботокса за велик ваксинатор на републиката! Разпоредил съм да ваксинира лично той!
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За някакви 156 човека ли сте (официално, значи неофициално са поне няколко хиляди)? Спокойно, до 10 години от всички ваксинирани ще останат толкова, колкото са спечелилите от тотото 6-ца за последните 50 години в Бг. Останалите ще си идат, но естествено никой няма да може/иска да докаже, че е от ваксините. Ще измислят сигурно някакъва нова болест и ще приписват тези случай на нея. Все пак според "скрижалите на джорджия" трябва да сме около 500 милиона на Земята, а не 7-8 милиарда, така че...
14
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да си говорите Европа търпи пълен провал. Русия първи изкараха ваксина и успяха да ваксинират цялото си население, без нито един смъртен случай. Това го потвърдиха по руската телевизия, но няма как да го чуете по пиндораските телевизии.
13
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само от Файзер и Модерна при току-що започналото ваксиниране на децата в САЩ има 789 случая на перикардит и миокардит (открити и докладвани), и свикват събрание на центъра по заразни болести по този повод. Не знам как си измисляте и фантазирате тези числа, които пускате. Над 5000 са докладвани като умрели от "ваксините" само в САЩ, и над 150 000 са тежките реакции (включително трайна инвалидност) там. Много, много редки и нищожни са рисковете, честно.
12
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тръгнете по тая логика - и от аспирин има жертви. Да не говорим за тежки антибиотици и неправилно назначена терапия. Там отговорността е на лекарите на място. От Файзер се съобщава за 280 усложненени реакции (миокардит), които са отшумели при поставени над 100 милиона ваксини (САЩ). Давате ли си сметка колко нищожна е вероятността да попаднеш в тая група. Все едно да ти падне керемида на главата - което е възможно по принцип, но малко вероятно.
11
0
 
13
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Аз пък искам лично ботокса да започне да ваксинира :Д :Д :Д
10
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете тия убийствени ваксини забрана за всички ваксини няма да се ваксинират хората стига
9
0
 
9
 
! Отговори
Не! преди 2 години
До ботоксаБях се притеснил, отдавна не съм попадал на твой коментар. Носиш ли иглата? LOL
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофобите изпадат в трудно контролирана истерия пред успехите на Русия.
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако 4526 "ваксинирани" са се заразили от болестта - очевидно това не е ваксина. НЕ РАБОТИ БРАТЯ
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"0,32 на сто (4526) от ваксинираните са се заразили по-късно с COVID"???? А какъв процент от НЕВАКСИНИРАНИТЕ са се заразили в същия период? При положение, че за година и половина са два процента? Дали не е съвсем вероятно за периода от няколко месеца, през който е правено това изследване на ваксинираните, също 9.32 на сто от неваксинираните да са се заразили? Ако все още съществуваше наука и медицина, можеше да се направи съпоставяне. Но вече съществува само бизнес.
5
2
 
12
 
! Отговори
asd преди 2 години
От КОВИД19 имат 25 хиляди жертви на 25 милиона население. А колко нерегистрирани или косвени жертви има никой не може да каже.
4
7
 
11
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
По-добре демокрачен летален изход, отколкото тоталитарна путинска ваксина.
3
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От руската ваксина до сега няма нито един смъртен случай, дори няма странични ефекти извън описаниете във инструкцията. Стотици милиони са васкинирани с руската ваксина по целия свят, дори в Аржентина са повече ваксинираните със Спутник 5 отколкото в Русия.
2
5
 
22
 
! Отговори
Нормално преди 2 години
Нормално е при демокрацията да се умира от ваксини, това вече е част от новата нормалност. По добре кажете какво става с Навални и Протасевич.
1
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахах, ако си дал положителен тест и в следващите 3 месеца се гътнеш, 100% е заради вируса. Но ако си поставиш ваксина и се гътнеш, това не е доказано. Дооообре!