При 58% ваксинирани обявиха локдаун в столицата на Чили

Интензивните легла на привършване, медиците са на ръба
11 юни 2021 15:12, Елка Василева
100
При 58% ваксинирани обявиха локдаун в столицата на Чили
Снимка: архив, БГНЕС

Чили обяви локдаун в столичния град Сантяго на фона на увеличаващи се случаи на COVID-19, въпреки че близо 60% от населението на страната е със завършен ваксинационен цикъл, предаде Би Би Си.

Над 8 млн. жители на столицата и района ще трябва да останат вкъщи от събота.

Още по темата

В четвъртък Чили съобщи за нови 7716 случая за денонощието, въпреки че голяма част от новозаразените са с ваксини.

Здравните власти предупреждават, че интензивните легла са на привършване, а от гилдията обявиха, че медицинските работници „са на ръба“.

Около 58% от 17,5-милионното население на страната с изцяло ваксинирано. Около 75% са с поне една доза.

Критици на властите обвиняват правителството, че прекалено рано е отпуснало мерките срещу разпространението на коронавируса, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност ваксинираните са 49% . И всички болни са неваксинирани или с непълна ваксинация. Умопомрачително е как се изопачава информацията.
72
6
 
7
 
! Отговори
Киро Х преди 2 години
До ДодоПрясно вакцинисаните шедват спайкпротеин и заразяват всичко наоколо. Пазете се от вакцинисаните и ги отбягвайте поне 2 седмици след като са ги напълнили с райската течност от ада.
71
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Когато в Чили започна увеличението на новите случаи, с две дози бяха 0,3% от населението и 15% бяха с поне една доза" - тоест - както навсякъде по света - инжектирането на експерименталните терапии директно води до рязък скок на "заразените" Хмм интересно дали има връзка.
70
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, не забравяйте, че втора доза днес, ще даде ефект след месец-два. Вие искате ефектът да е за минало време.
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните не бяха толкова много, когато започна поредната вълна в Чили. Иска се време, за да има ефект от ваксинирането. Когато в Чили започна увеличението на новите случаи, с две дози бяха 0,3% от населението и 15% бяха с поне една доза.
68
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При толкова много ваксинирани и пак да има вълна, явно е че вируса си е сезонен и ваксината не му пречи чак толкова. В крайна сметка това поставя ползата от ваксините под въпрос.
67
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В нета пише, че в Чили 46% са с две дози и 60% са с поне една доза. Цялата Южна Америка е силно засегната от вируса от доста време. С ваксинирането, може би ще спрат поредната вълна в Южна Америка. Най-засегнат е Уругвай при тази вълна на епидемията в Южна Америка.
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В допълнение има още един ефект доста плашещ - хидрогелът и литият вътре във ваксината водят до блокиране на епифизата, т.е. сериозно намалена мозъчна дейност, някои подозират и по-страшен ефект с времето. Хидрогелът води до разрушаване на червените кръвни клетки и прави съсиреците. Вакснинираните с рнк са генномодифицирани бивши хора, които тръгват по неясен път на мутация.
65
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Кой знае с какво са ги ваксинирали, как са съхранявали ваксините и дали въобще са ваксинирани тези 58%.
64
10
 
25
 
! Отговори
до 69 преди 2 години
Ваксинираните с иРНК са като Подвижда Лаборатория за Био-Оръжие, както ако си заразен с КОВИД го отделяш и заразяваш тези около тебе, тези с иРНК като Вирус отделят Спайк Протеина и то концентрати от него, дето е най-токсичната част от Вируса. Така, че по-добре да си близо до някой с КОВИД, отколкото до някой с иРНК ваксинация, щото това дето отделя е по-опасно и от КОВИД вирус! Пазете се от Ваксинираните - те са пътници!!
63
1
 
21
 
! Отговори
до 64 преди 2 години
"shedding" има при всички иРНК ваксини - документирано от Пфайзер още в документ от 2017, наличен в Интернет! Обаче, сега отричат, въпреки че знаят, че на лъжанта краката са къси, щото в този документ от 2017 са го посочили като един от основните неща, които са много притеснителни! Реално, отделяш Протеините точно както отделят Вирус като си заразен!!
62
4
 
0
 
! Отговори
Към 64 преди 2 години
Голяма глупост! Ха ха
61
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като знам че чили е страна от третия свят като България нищо чудно повечето да са ваксинирани само на документи. Фигания!
60
9
 
28
 
! Отговори
Юдей-Семит-Брокер преди 2 години
в Ню-Йорк в едно от най-скъпите частни училища само за децата на Супер-Елита, ако си работещ там и си се Ваксинирал те уволняват, ако си ученик и си се ваксинирал - повече нямаш право да посещаваш училището - защо ли?!
59
5
 
22
 
! Отговори
Тифани Довър преди 2 години
Официално съобщение от Червения кръст в САЩ - ваксинираните да не даряват кръв. Понеже тяхната кръв "унищожавала антителата". Няколко дни по-късно го промениха, не може така да прецакваш бизнеса. Но вие се замислете какво ли означава.
58
0
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Ок-разбрах, че на доФтура все оклюмани банани му се привиждат и Мангъра му се присънва в кошмарите. Но все пак, кВа ти е специалността, бре експерте??За да опонираш на изброените в ОНЗИ списък... Нобелов лауреат или специалист от Карлуково. КЪв дзвер си??
57
9
 
29
 
! Отговори
Нормално преди 2 години
Ваксинираните са най-опасните Вирусоносители - при тях са Мутиралите Щамове! Пазете от Ваксинираните те пренасят най-опасният КОВИД!!
56
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как на 75% ваксинирани (и тези с една слагам) има локдаун бе? Айде да се замислите защо е локдаунтът, а? Подсказка - нищо общо с ковида няма.
55
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Разбирач *** а кой е начело на статистиката, Канада и Англия ли, където от месеци ги държат под домашен арест и ги арестуват за "незаконна разходка", или Австралия, която отново се превърна в остров-затвор със строг режим? Май се оказва, че не сме съвсем на дъното.
54
5
 
19
 
! Отговори
ПОЛЗИТЕ>РИСКОВЕТЕ преди 2 години
За година и половина, 2% от населението на планетата се разболяха от ковигрип. Разумните хора спокойно могат да изчакат няколко години и да видят какви ще са ефектите от експерименталните псевдоваксини. Около 1.5% на година е риска да ковидясаш. А ако се случи и си под 60 години, риска от смърт е 1% и намалява, колкото по-млад си. Няма спешност за боцкане, вижда с, че работата не е читава. А тестовете следва да приключат на 31 януари 2023.