Проф. Витанов за COVID-19: Картата е зелена за пръв път от година, отивайте на море

Обхватът на заразата се очаква да продължава да се свива, убеден е той
11 юни 2021 13:27, Анисия Иванова
107
Проф. Витанов за COVID-19: Картата е зелена за пръв път от година, отивайте на море
Снимка: Facebook

Всички области на страната са в зелената зона по отношение на разпространението на COVID-19, тръгвайте на море -  безопасно e. Това съветва във Facebook математикът на закрития НОЩ проф. Николай Витанов, който редовно пубикува актуални данни за епидемията.

Eто и целият му пост:

"Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 11 юни 2021 г.

Днес ще започна с една много добра новина. Обикновено не показвам картите на риска, защото хората в областите с висок риск могат да се притеснят. Но днес картата е такава, че може да се покаже без притеснения. Ето я. Такава карта не се беше появявала от около година. В момента в страната рискът от COVID-19 е поносим. По морето е много нисък, тъй че - който може и иска, да отива да почива на българското море.

Още по темата

Базовото репродуктивно число днес е 0.716. Обхватът на заразата се очаква да продължава да се свива. Както писах, броят на активните случаи върви надолу и се очаква да продължи да върви така към 12 500.

Здравната система се разтоварва, положението в София - град и в другите големи градове е добро, медицинска помощ ще има за всеки нуждаещ се без проблеми.

Ваксини също има, но както казах през януари (когато нямаше): Ще дойде време да има ваксини и да няма кой да се ваксинира. Е, дойде това време. Не е добре, че ваксинацията върви бавно. Което е добре, че новите варианти на вируса ни заобикалят засега.

Индикаторите за смяна на тренда имат много ниски стойности, както вече писах, ще си изкараме спокойно почивните дни в края на седмицата. Наближаваме точката на шарана - едната карта стана вече зелена, ще стигнем, когато и другата стане зелена. Тогава пак ще кажа: Дръжте шарана. Но тоя път наистина го дръжте, защото видяхте, че не е шега работата.

Това е за днес. Желая спокойни почивни дни. Следващата кратка информация ще бъде в понеделник", завършва Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Те като тая гад: преди 2 години
https://youtu.be/9-uBM_AN0O0Требва го хванем - минал е много от тъмната страна ....
58
1
 
0
 
! Отговори
В енергийния свят преди 2 години
Нали знаете, че свещенниците ги не кръщават като миряните ... и некой май го играе урур - голяма гад вътрешно ръмжи - отвънка ти се усмихва ...мина един бос ... ходи бос .. май .. май ..
57
1
 
1
 
! Отговори
И знаеш друго: преди 2 години
Пистолет у главата да им опреш нема да кажат кой е ... затова трябва да стигнем до други мерки ... само името ми трябва ... не църковното .... той един от неговите му светихме масълцето .... ама може баш гадината да сме опуснали ...
56
1
 
2
 
! Отговори
И друго казвам: преди 2 години
Много зла гад вилнее из Северозапада кой по-слабичък психически, кой по-романтична и спокойна душица кой по-замечтан *** му мамата ... да си знаете ... че аз съм се измъкнал ама ранен ....
55
0
 
3
 
! Отговори
Маските ВЪН преди 2 години
Всички с АРАБСКИ маски ( бурки, фереджета) да се махат от Парламента и от Магазините, а също и арабите, които Боoклук Борисов сложи да гледат дали българите носят АРАБСКИ маски, в държавните фирми... Да бягат към Саудитска Арабия... Само такива се заразяват с вируси, или разни педдерази, еббали се с араби и китайци...Като уб.ият арабин или Мошеник с маска, хем РАЗЧИСТВАТ всякакви ВИРУСИ, хем ВЗИМАТ пари, хем СПАСЯВАТ България.
54
1
 
0
 
! Отговори
Много пъти казвам: преди 2 години
И го повтарям и сега - аз чуждо нещем - мойто си не давам! Или ако го давам е на хора дето се разбираме с тях, ама за хора така да давам не ми е в стила - на килимявка ми мирише ...
53
1
 
1
 
! Отговори
Ако е за виното: преди 2 години
И тоя обичай много го уважавам и не само аз ... Ама тоя гадолар ... как да изкарам пари от неговата простотия ..... аз от 14 години не съм човек от тоя гадолар бе ...
52
0
 
0
 
! Отговори
Абе момчета... преди 2 години
Чудя се още , ако е за ракията много знаете, че много го уважавам вашия обичай. Ама не само аз го уважавам тоя обичай! Ама засега нали аз не съм решил обичайно ли ще е или няма да е .... Ама за да стигна до там требва тоя Гадолар дето много ядове ми е създал да видя как и кой да се разбереме, че ония кукувците много му връзват на акъла пък и едни работи ни е свил, пък и се опитва без работа да ме остави ...пък и ракията чупи тоя Гадолар. ... Не моем го оставим ....
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е що така бе, по малко от десет % ваксинирани, нали трябваше всички да се ваксинират, нали много страшен този вирус.
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Дуранкулак съм с едно гадже , хора няма печем се голи на плажа , водата е много студена , има и вятър
49
0
 
1
 
! Отговори
Викайте: преди 2 години
Бриджит Бардо - един Гъдулар е станал Гадолар и иска да му играем по свирнята. И Гадоларя има планове за още по-голяма свирня и да е на по-голяма гадолка. Реши го тоя проблем някак. По лесния по трудния начин - няма му танцуваме!
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тая глупост ще й мине модата . Видяха се обаче чрез нея кои са егоисти и страхливците .Ваксинирамес екпериментални биопродукти да пътуваме ,не за здраве .Егоизма надделя ,над разума . НЯМА ЛЕК ЗА КОВИС ,НО ИМАМЕ продукти наречени и лансирани като ВАКСИНИ ЗА 9 МЕСЕЦА , 9 МЕСЕЦА!!!! А 40 години нямаме за СПИН ???? Вече дори смъртните случаи на " ваксинирани" се приемат от медии и хора за нормални явления. ЕГОИЗМА ,СТРАХА и ПОКОРСТВОТО са НОВОТО НОРМАЛНО !ЧЕСТИТО .
47
1
 
6
 
! Отговори
Беди преди 2 години
2,56 милиона души са загубили живота си поради усложнения вследствие на пневмония само през 2017- та година. Статистиката е официална и е поместена в сайта на Световната здравна организация. От началото на Ковид пандемията досега в световен мащаб са починали 3,77 милиона. Статистиката пак е официална и е поместена в сайта на института Джонс Хопкинс. Това са голите факти. Изводите си ги правете сами.
46
0
 
4
 
! Отговори
Лилияна преди 2 години
Безсрамие! Ние не сме джанахирия, как само зелено?! Къде са бялото, червеното?! Защи се отказвате от тях? Родоотстъпниции!
45
0
 
4
 
! Отговори
дръжте шарана преди 2 години
Не отивайте на море там шарани няма.
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Картата позеленя, но ние почерняхме от покачващите се цени. Да не събират пари да купят изборна победа за наритания вожд-еднокнижник?
43
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата година беше същото и заради карантината нямаше заразени или малко заразени. После махнаха карантината и септември-октомври стана мор.
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ураааа!
41
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През лятото сезонният грип отшумява. Боже, какво разкритие. Медицината отбелязва нови успехи.
40
2
 
7
 
! Отговори
морски преди 2 години
до МЪНИЧЪК МИ Е БЮДЖЕТА --както каза 46, "Става въпрос за бизнеса на мутрите и за нищо друго!".Това Кьовеши, европейски доклади критични от години...нищо няма да събори мутрокапитализма ни, докато изпълняват заповедите на ГОЛЕМИТЕ !