Ваксинираните граждани на ЕС ще се движат свободно в Съюза

Досега малко над четвърт от възрастните са напълно имунизирани
Обновена: 11 юни 2021 15:50 | 11 юни 2021 15:50, Елка Василева
249
Ваксинираните граждани на ЕС ще се движат свободно в Съюза
Снимка: архив, БГНЕС

Страните от ЕС съгласуваха облекчаване на ограниченията за пътуване през лятото, с което ще бъде позволено на туристите с пълен ваксинационен цикъл да избягват тестове и карантини, предаде Ройтерс.

Посланиците на страните членки одобриха модифицирано предложение на Еврокомисията, според което напълно ваксинираните от 14 дни ще могат да пътуват свободно от една страна в общността до друга, обяви настоящият председател на блока Португалия.

Още по темата

За момента малко над четвърт от възрастните граждани на ЕС са напълно ваксинирани, посочва БНР.

Ревизираното ръководство идва на фона на представянето на европейски COVID сертификати, които посочват дали човек е ваксиниран, има имунитет вследствие на заразяване по-рано или разполага със скорошен отрицателен тест.

Системата се очаква да бъде готова до 1 юли, въпреки че някои страни ще започнат да издават сертификатите по-рано.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
6
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Не могат да карат хората да се ваксинират, за да пътуват свободно. Е аз пък няма да се ваксинирам, но и няма да пътувам в чужбина. Тези дето ще пътуват за чужбина, са засегнатите. Трябва да си търсят правата в съда в Страсбург.
161
18
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
В моето отделение всички се ваксинираха без една колежка, яростен антиваксър. Тя се разболя, зарази и мъжа си и вече 3 месеца са в болнични. Драги антиваксъри, няма да ви хареса анонса ми, но вие питате и аз отговарям.
160
4
 
17
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Ще се движат свободно ....във великите ловни полета.
159
5
 
7
 
! Отговори
До 171 преди 2 години
Пълни глупости си написал, проеболедувалите не само че не трябва да се ваксинират а и имат повече антитела и клетъчен имунитет от ваксинираните!И не се радвай че си ваксиниран, може да нямаш и едно антитяло в теб независимо от ваксинацията!
158
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен лекарваксинирайте се редовно, сменяйте ваксините на три месеца, не пропускайте да ваксинирате и децата и родителите си, гордея се с вас, мили ззайчета с розови очи
157
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен лекар преди 2 години
Всички на работа се ваксинирахме без един. И преболедувалите се ваксинираха.
156
6
 
21
 
! Отговори
Диктатура преди 2 години
Това си е по зле от комунизма. Пълна диктатура и корупция. Каква е логиката? Ваксината не пази от заразяване, по скоро има сумати пострадали от нея а истинските последици ще видим след 5 години.
155
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм лекар и не познавам нито един лекар, който не се е ваксинирал.
154
8
 
22
 
! Отговори
До 164 преди 2 години
Никой от вакснатите офффце не се сеща да пита защо не са ваксинирани всички лекари. А то не е защото няма ваксини, а защото имат познанията да направят преценката. И това е в целия свят, не само у нас. От шестима лекари - съседи и приятели няма нито един ваксиниран.
153
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Тексас забраниха със закон всякакво искане на информация за здравен статус във връзка с вируса. Сертификати-мертификати и подобните му дивотии. *** то все от някъде трябва да се започне.
152
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тези, които са го изкарали и имат по-силен имунитет..
151
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие не осъзнавате ли че за да се изпита една ваксина и трябват 5,6 години, никой не знае какви ще са последствията, никой не знае как ще се отразят, затова и ни карат да подписваме тенекиите за техните задни части
150
5
 
9
 
! Отговори
AIRMAN преди 2 години
А кога ще ни слагат чиповете, че ми писна с тая бирокрация братче, редене на опашки, попълване на документи... Един завинаги нещата да станат лесни и прости, само с едно сканиране!...
149
6
 
19
 
! Отговори
може и да могат преди 2 години
да се движат свободно... ако останат живи след ваксината...
148
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Москва осъди липсата на демокрация и нарушаването на човешките права в ЕС. Сергей Лавров заяви че ковид-паспортите (зелен сертификат) приети от ЕК означават принудителна ваксинация, което противоречи на основите на демокрацията - "Тази идея противоречи на правилата на демокрацията, защото в ЕС има решение, че ваксинирането е доброволно. КОВИД-паспорт ще противоречи на принципа на доброволност, хората ще бъдат принудени насила ако искат да се придвижват. А в Европа, без местене между страните - членки на Европейския съюз, населението трудно може да си представи живота".
147
4
 
23
 
! Отговори
Сланина и Зурла преди 2 години
ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВИЯ СВЕТОВЕ РЕД РОБИ!!!
146
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе какво стана с ЕБОЛА вируса?? Той е със 67% смъртност докато КОВИД-19 е със 17% смъртност!!! От самосебе си ли изчезна ЕБОЛА??А ЗИКА вируса който уби 200 000 за година в Южна Америка??
145
11
 
4
 
! Отговори
до 152 преди 2 години
съветската и китайската ваксини са като съветските самолети - летят еднократно , в посоката на гравитацията
144
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До ss..Доста силно "изказване"!..Няма да ти опонирам,напротив,ще се опитам "меко" да те подкрепя..:-Проблема с нашата "наука" е,че тя е подвластна на НАШИТЕ възможности!..Нашата "наука" НЕ е УНИВЕРСАЛНА!..Така "виждаме" ние светът.."А дали е така?..-Кой ще ти каже?"....Осмислянето на света около и вътре в нас е ЛИМИТИРАНО !..Но,без наука не може!..Добра,лоша,...Впрочем,най-лошото е,че всички нови открития и разработки първо се използват за военни цели...Уникално!
143
6
 
8
 
! Отговори
коко преди 2 години
Волен Сидеров каза че плана Рамщайн е в сила и тия които са ваксинирът ще умрат след наколко години в страшни мъки и дори бийтълсите няма да могат да ги спасят